Hlavní obsah

Vaječná omeleta bez smažení

Hodnocení:
(41)
Doba přípravy
4 minuty
Doba vaření
12 minut
Náročnost
nízká

Za týden už může být všechno jinak, tak využijte novoročního odhodlání jíst zdravěji a vyzkoušejte omeletu ze sáčku! Výhody? Ušpiníte jen prkénko na krájení surovin, nesmaží se a přidat do ní můžete v podstatě cokoli.

Ingredience pro:
1 porci
Na omeletu
  • 2 vejce
  • sůl
  • pepř
Dle chuti
  • dobrá šunka
  • strouhaný sýr
  • paprika
  • jarní cibulka
Článek

Postup

Krok 1: Vajíčka rozklepněte do uzavíratelného sáčku, osolte, opepřete a promněte, aby se žloutky smísily s bílky.

Krok 2: Podle chuti přidejte pokrájenou šunku, nastrouhaný sýr, nasekanou jarní cibulku a kousky čerstvé papriky (nebo jakékoli jiné ingredience, které máte s vajíčky rádi: žampiony, rajčata, mrkev, pažitku nebo třeba cibuli) a opět promněte.

Krok 3: Sáček uzavřete, vložte ho do vroucí vody a vařte asi 12 minut. Jakmile vejce zatuhnou, „omeletu“ ze sáčku vyndejte a podávejte.

Máte teď v plánu lehký detox, nebo si žádná podobná předsevzetí nedáváte?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama