Hlavní obsah
3,1
(111)
Foto: Liliya Kandrashevich, Shutterstock.com

Foto: Liliya Kandrashevich, Shutterstock.com

Aktualizováno

Ačkoli je vaječná omeleta dokonale chutným, zdravým a snadno připraveným pokrmem sama o sobě, stejně existují možnosti, jak ji vylepšit. Přidejte pár ingrediencí, a máte z ní plnohodnotnou večeři nebo menší dietní oběd.

15 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 porci
  • 3 ks vejce
  • 50 g sýru feta
  • 1 hrst baby špenátu
  • 2 lžíce sterilovaného hrášku
  • 1 lžička másla
  • 1 špetka soli
Článek

Postup

01.

Rozklepněte vajíčka do misky, přidejte sůl, promíchejte a začněte smažit na pánvi na másle.

02.

Až se omeleta začne zatahovat, umístěte na jednu půlku nadrobenou fetu, hrášek i špenát (volba ingrediencí je variabilní – místo fety může být levnější, ale stále velice chutný balkánský sýr, hrášek se dá nahradit jinou vaší oblíbenou luštěninou, jako je třeba sterilovaná cizrna či fazole, špenát může být rozmrazený).

03.

Druhou půlkou omelety všechny ingredience přikryjte, ať vznikne „kapsa“, a nechte opéct dozlatova. Sýr by se měl začít jemně roztékat. Podávejte ihned se salátkem nebo zeleninovou oblohou.

Děláte si pořád dokola tentýž zeleninový salát jako přílohu? Máme pro vás tipy, jak ho udělat v podstatě stejně, ale v deseti obměnách!

Reklama

Související témata:

Načítám