Hlavní obsah

Jak nosit kožen(kov)ou sukni? Ukážeme vám 4 outfity

Foto: javi_indy, Shutterstock.com

Foto: javi_indy, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letos je móda nejen o návratu zvířecích vzorů, ale i kožených a koženkových kalhot, legín a sukní. V tomto článku se zaměříme pouze na sukně. Vyzkoušejte nové variace na vlastní kůži!

Článek

Kožená sukně má jednu výhodu – i když si k ní vezmete obyčejné bílé triko, budete vypadat neobyčejně. Zároveň s ní ale musíte nakládat dost opatrně, protože v určitých kombinacích může vyznít vulgárně a lacině. Inspirujte se čtyřmi různými outfity, ve kterých kožená nebo koženková sukně vynikne a zároveň neurazí.

Můžete vybírat z mnoha střihů, od pouzdrových přes mini až po áčkové. Také je často seženete s různým zdobením v podobě zipů nebo v zavinovacím stylu. Nebojte se ani barev, dobře bude vypadat vínová nebo tmavě modrá. Pokud je tahle sukně vaší srdcovou záležitostí, nebojte se investovat do pravé kůže. Jestli je to ale pouze trend, který chcete vyzkoušet, bude vám bohatě stačit koženková. Nebo zkuste semišovou variantu, i ta působí luxusně.

Pohodlně do města

Ať už si vezmete pouzdrovou nebo kratší sukni do áčka, zkombinovat je můžete úplně stejně. Vršek doplňte objemnějším svetrem, takže s upnutější sukní bude tvořit pěknou siluetu. Rozhodně zakasejte vršek dovnitř, tím zdůrazníte pas. Výběr kabátu necháme na vás, dobře bude vypadat klasický látkový v délce lehce nad kolena nebo trendy kousek v podobě „nadýchaného“ péřového kabátu.

K tomuto ležérnímu outfitu se budou nejvíce hodit kotníčkové boty – biker boots nebo jemnější s podpatkem, který protáhne nohy, ale při pobíhání po městě vás nebude obtěžovat. Co se týče punčoch, pěkné budou jednoduché černé nebo tmavě šedivé.

Foto: Archiv firem

Na foto : 1. Svetr Reserved, 899 Kč, 2. Koženková sukně H&M, 599 Kč, 3. Boty Högl, 4299 Kč, 4. Kabát Mango, 2499 Kč, 5. Kabelka H&M, 2499 KčFoto: Archiv firem

Trochu experimentujte

Koženkovou sukni skvěle „shodí“ sportovnější mikina. Nemusíte se bát ani nápisu nebo větších značkových log, které už nejsou faux pas, naopak! Letošní zimu se na výsluní také hřejí plyšové kabátky, které zaujmou na první pohled a navíc vás dostatečně zahřejí. Sukni v této kombinaci můžete zvolit klasicky černou pouzdrovou, my ale objevili tuto červenou mini, která bude v kombinaci s kozačkami nad kolena (pozor – bez podpatků!) tvořit mimořádně sehraný pár. Co se týče bot, ke kožené sukni budou vždy lépe vypadat boty ze semiše než celokožené. V teplejších dnech se však nemusíte bát ani tenisek.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. Mikina Calvin Klein Jeans, 2834 Kč, 2. Koženková sukně Orsay, 549 Kč, 3. Kabát Berhska, 1599 Kč, 4. Kozačky S.Oliver, 1899 Kč, 5. Batoh Aldo, 1599 Kč, prodává ZootFoto: Archiv firem

Zazáříte na večírku

Díky večírkům se můžete pěkně odvázat, proto zvolte klidně metalický top, večer to unese. My vybrali jednoduché tílko s krajkou a doplnili ho zajímavým třpytivým blejzrem. Nude lodičky k tomu jsou ty pravé. Do ruky si vezměte psaníčko nebo menší cross body kabelku a můžete protančit noc.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. Koženková sukně Dorothy Perkins, 699 Kč, prodává Zoot, 2. Tílko H&M, 399 Kč, 3. Blejzr Vero Moda, 910 Kč, prodává About You, 4. Kožené lodičky Aldo, 1699 Kč, prodává Zoot, 5. Kabelka H&M, 899 KčFoto: Archiv firem

Elegantní variace

Preferujete elegantní styl? I na vás jsme mysleli, halenka a sukně bude totiž fungovat i v případě kůže. Nicméně leopardí blůza s volánky je ke kožené sukni tabu. Naopak bílou košilí si můžete být jisté. Skvěle kůži, která působí drsným dojmem, vyváží květinové vzory. Také bude vypadat lépe, když si k tomuto typu sukně odpustíte výstřih a nahradíte ho například nápaditým stojáčkem nebo vázačkou.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. Květované tričko Orsay, 499 Kč, 2. Kožená sukně Soaked in Luxury, 3614 Kč, prodává About You, 3. Kotníkové boty Tamaris, 1297 Kč, prodává About You, 4. Kabát Esprit, 3399 Kč, 5. Kabelka Elega, 5750 KčFoto: Archiv firem

A co vy, s čím kombinujete koženou sukni?

Reklama

Související témata:

Načítám