Hlavní obsah

Zachumlejte se stylově! Plyšový kabát je trendem podzimu

Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Mrznete každý podzim ve slabých kabátcích nebo trenčkotech? Pořiďte si chlupatý kabát! Teddy coat vypadá jako plyšový a krásně hřeje. Pojďte se podívat, jaké teploučké modely jsme pro vás vybrali.

Článek

Na podzim a zimu se těšíme nejméně ze dvou důvodů: budou Vánoce a konečně si budeme moct pořídit nový kabát. Ale jaký letos vybrat? Odpověď zní: teddy coat. Medvídkovský kabátek je huňatý, pohodlný, zahřeje (na rozdíl od většiny klasických podzimních kusů) a je cool. Na žebříček hot trendů se dostal už loni, ale až letos ho najdete ve všech barvách a délkách a snad v každém obchodě.

Oversized plyšák

Teddy kabáty najdete pod názvem „plyšové“ nebo „imitace beránka“ a mohou mít delší nebo kratší chlup. Oproti modelům z kožešiny, ať už pravé, nebo umělé, se lépe kombinují, protože nevypadají tak honosně. Teddy coat se tedy hodí spíš k volnočasovějším outfitům.

Je tu však jeden zádrhel: mívají střih oversized a kvůli své strukturované látce opticky rozšiřují. Rozhodně nad nimi ale nemusíte lámat hůl. Když si pořídíte správný střih, který nebude tolik volný ani dlouhý až ke kolenům, rozhodně ho unosíte. Protože kdo by nechtěl chodit po městě a cítit se, jako když sedí doma zabalený v dece?

Foto: Profimedia.cz

Přehlídka pro podzim/zimu 2018: vlevo newyorská značka Sies Marjan, vpravo značka Roksanda z LondýnaFoto: Profimedia.cz

Ideální kousek pro vrstvení

Objemného střihu se nemusíte ani trochu bát také proto, že jedním z trendů sezony je vrstvení. Na přehlídkách se objevily pořádně nabalené modelky: na prošívané péřovce měly ještě kabátek z plyše nebo umělé kožešiny. Zvýraznění siluety tedy ustupuje do pozadí a hlavní hvězdou je oversized plyšák.

Skvělý kontrast bude tvořit chlupatý kabát s vysokými kozačkami a botami na podpatku, které opticky protáhnou nohy. Lépe také bude vypadat, když si ke kabátu oblečete upnuté slimky než široké boyfriendy nebo culottes. Ovšem ženy s útlou chlapeckou postavou si mohou dovolit cokoliv a vždy to bude vypadat dobře.

Huňatý kabátek seženete v různých barvách, ale nejvíc frčí růžová, oranžová a béžová. I my hlasujeme pro výraznější barvy, alespoň se v té podzimní šedi neztratíte.

18 plyšáků do podzimních dní

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Asos, 1010 Kč. Only, 2199 Kč, prodává AnswearFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Zara, 1599 Kč. Only, 1499 Kč, prodává About YouFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): H&M, 1299 Kč. Pull & Bear, 899 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): NA-KD, 2326 Kč. House of Sunny, 4290 Kč, prodává Fresh LabelsFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Stradivarius, 1799 Kč. Selected Femme, 3354 Kč, prodává About YouFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): S.Oliver, 3599 Kč. Orsay, 1499 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Heine, 2597 Kč, prodává About You. H&M, 1799 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Bershka, 999 Kč. Zara, 2599 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Esprit, 2599 Kč. NA-KD, 2326 KčFoto: Archiv firem

Líbí se vám plyšové kabáty?

Reklama

Načítám