Hlavní obsah

Jak omladit vaše ruce? Známe metody, které to dovedou!

Foto: racorn, Shutterstock.com

Omlaďte své ruce! Níže jmenované metody vám pomůžouFoto: racorn, Shutterstock.com

Reklama

Říká se, že pokud chcete poznat skutečný věk ženy, máte se jí podívat buď na krk, nebo na ruce. A právě ty je ale možné si nechat omladit, a tak okolí trochu ošálit. Jaké máte možnosti?

Článek

Kůže na rukou je velmi křehká. Právě zde totiž chybí tukové žlázky, pleť se zde rychle vysušuje, zvrásňuje a výrazně mění svůj vzhled a stárne. Závisí jednak na genetické výbavě, dále pak na tom, jak se o ruce staráte.

Naštěstí existuje hned několik spolehlivých technik, které vracejí rukám jejich mládí.

Dodejte jim vlastní tuk

Jak jsme již zmiňovali, hřbetům rukou schází dostatek tuku. Co jim dodat tuk vlastní ( Trápí vás tukové bochánky na bocích? Za madla lásky mohou chlad i ohnutá záda!)? Tento zákrok vás vyjde zhruba na 30 000 korun a bude trvat přibližně dvě hodiny, podle toho, kolik tuku bude třeba dodat.

Díky zákroku se do podkožní vrstvy aplikuje tuk z vlastního těla (nejčastěji z oblasti podbřišku, poté se odstředí, vyčistí a může být znovu vpraven do těla), pokožka se tak krásně vypne a zjemní. Jde o ošetření bezbolestné za použití lokální či celkové anestezie. Pozor ale, zhruba třetina tuku se vstřebá, a tak je třeba proceduru do půl roku zopakovat.

Další metodou je takzvaná sendvičová. „Ošetření by mělo zasáhnout jak povrch pokožky, tak kolagen v hloubce. Ideální je tedy použití takzvané ,sendvičové techniky`. Ke zpevnění hlubších vrstev je velmi účinná mikrojehličková radiofrekvence, která oblast prohřeje a teplem zkrátí kolagenní snopečky. Hydrataci nejsvrchnější vrstvy zajistíme nejlépe mezoterapií s kyselinou hyaluronovou, můžeme přidat i vitaminy nebo plazmu k aktivaci kožních buněk," popisuje MUDr. Yvonne Bergerová z BcD Clinic. Cena začíná na 4000 tisících korunách.

Foto: Monkey_Business_Images, Shutterstock.com

O vhodné technice se poraďte s dermatologyFoto: Monkey_Business_Images, Shutterstock.com

Jak se zbavit pigmentových skvrn?

Vypnout povadlou pokožku a zbavit ji nežádoucího zabarvení a skvrn. Právě tak se omlazují ruce. Proto je někdy vhodné kombinovat několik metod, aby byl výsledek naprosto přesvědčivý. Pro odstranění pigmentových skvrn, které ruce silně hyzdí, je vhodné ošetření světlem, například intenzivním pulsním světlem IPL, které je ideální v případě mírnějších pigmentací. Pro těžší případy (i pro nesprávné opálení rukou) je vhodná radiofrekvence.

„Přístroje, které využíváme, jsou velmi účinné nejen k celkovému neinvazivnímu vypnutí a omlazení, ale i k odstranění jizviček a různých pigmentací. Umožňují jak ablativní zákroky, tak i pouhé prohřátí podkoží. Tato metoda je vhodná pro všechny typy pleti, protože nevyužívá technologie založené na světle,“ sdělila nám primářka oddělení dermatologie kliniky Asklepion MUDr. Hana Smutková.

V obou dvou případech jde o ošetření neinvazivní, po kterém nemusíte čekat nějaké následky. Za ošetření zaplatíte od 1000 korun (eMatrix) a 2350 korun (eTwo), podle velikosti oblasti, na kterou je třeba laser použít.

Foto: Olena_Gorbenko, Shutterstock.com

Na kolik let vypadají vaše ruce?Foto: Olena_Gorbenko, Shutterstock.com

Laseru na ruce se bát nemusíte

Na ruce lze použít také erbiový laser, který je nejšetrnějším výkonovým operačním laserem, se kterým se dosahuje skvělých výsledků. „Používá se k vyhlazení vrásek a ošetření některých typů jizev, podobně jako chemický peeling, ale s výrazně lepším výsledkem,“ vysvětluje Hana Smutková. Laser dokáže také odstranit vrásky a různé výrůstky. A výsledek? Viditelný, ruce jsou hladší, působí pěstěněji a jakékoli šperky se na nich rozhodně lépe vyjímají. Cena je dle velikosti ošetření od 2500 korun.

Jak jsou na tom vaše ruce? Staráte se o ně pravidelně? Přemýšlíte nad některou z procedur?

Reklama

Načítám