Hlavní obsah

Jak poznáte, že vás bude podvádět znovu a znovu?

Foto: Andrey_Popov, Shutterstock.com

Foto: Andrey_Popov, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Má sklony k nevěrám? Můžete mu věřit, že to s milenkou skutečně skončil? Jestli dělá nějakou z těchto šesti věcí, pak si o tom nechte zdát!

Článek

Příležitost dělá zloděje. 45 % mužů ve věku 18 až 24 let podlehne pokušení, když se setká se sexuální nabídkou. To samé uvádí 28 % žen. Vyplývá to z výzkumu společnosti One Condoms, která uspořádala anketu mezi dvěma tisíci Brity. Myslíte si, že je váš vztah křišťálově čistý a partnerovi nevěra vůbec nic neříká? Pokud se setkáte s několika faktory, které sestavila britská psychoterapeutka Sally Brown, je na čase sundat růžové brýle. Takhle se totiž chová muž, který svoji drahou polovičku podvede znovu a znovu!

1. Myslí si, že se na něj pravidla nevztahují

Chroničtí záletníci si pravdu upravují podle potřeby, bývají manipulativní a aby dosáhli svého, lžou. Podle výše uvedené odbornice patří mezi lidi, kteří si v práci přivlastňují cizí zásluhy, přikrášlují si životopis, a když se něco pokazí, obviňují každého kromě sebe. Žárlí partner na nového kolegu v práci? Nepřeje mu úspěch? Může za tím být patologický nedostatek empatie a slušnosti, který se úzce pojí s nevěrou. Proto si dejte pozor, pokud je vaše láska v běžném životě bezpáteřní. Ani s vámi nebude mít slitování!

2. Málokdy se cítí provinile

Předbíhá s klidem ve frontě? Odnese si z bankomatu peníze, které tam zapomněl člověk před ním? Lidé, kteří něco takového občas udělají, většinou pocítí vinu. Ale muž s cejchem nevěrníka nikoli. Vinu cítit ani neumí. Co oči nevidí a uši neslyší, to se nestalo, říká si a je schopen mít sex s kolegyní v momentě, kdy mu voláte, co by chtěl k večeři. Prohlédnout ho však není tak snadné – navenek je oddaný a milující. Tento rozkol je obvykle způsoben bouřlivým dětstvím a nejistým vztahem s rodiči. Aspoň takhle to popisuje Sally Brown.

Foto: Stokkete, Shutterstock.com

Není empatický a neumí cítit vinu? Pak s největší pravděpodobností nebude mít výčitky ani při nevěřeFoto: Stokkete, Shutterstock.com

3. Neumí být sám

Podvodníci, kteří si rádi užívají mimo domov, to často dělají z důvodu hluboké nejistoty. Samota jim nedělá dobře, neumějí žít jen sami se sebou. Pro tento typ nevěrníka je charakteristické, že vyhledává skupiny, v nichž vědomě nebo nevědomě loví možné kandidáty pro svůj další vztah. Jak vypadají výstražné zvony u vás doma? Jakmile partner plynule přechází z jednoho partnerství do druhého a nikdy se životem neprotloukal na vlastní pěst, dejte si na něj velký pozor.

4. Chová se jako pijavice

Mnoho sériových podvodníků neumí pracovat se svými emocemi, takže se spoléhají na ostatní – ti je mají podpořit, zbavit stresu či zodpovědnosti. Už ani vám neuniklo, že manžel přehazuje povinnosti na společníka? Přisál se na něj jako klíště a doslova mu odčerpává energii? Pak mějte oči na šťopkách. Stejně jako když si protějšek permanentně stěžuje na šílený tlak v zaměstnání, rodinnou krizi či zhoršující se zdraví. Neschopnost vyrovnat se se starostmi, úkoly a stresem vede k záletům. Díky románkům totiž nevěrník aspoň na chvíli zapomene na všechny starosti světa.

5. Z neúspěchů obviňuje ostatní

Nikdo mi nerozumí. Já za to nemůžu. Okolnosti byly proti mně. Tohle není moje vina. Podobné věty mají jediné poselství – dotyčný se chová jako celoživotní fňukna a okolí by mělo uspokojovat jeho potřeby. Říká či naznačuje: Chovej se jako milenka a kamarád, jinak jsem připravený hledat jinde. Tenhle muž se soustředí na nedostatky ostatních, aby se nikdy nemusel zabývat těmi svými. Sukničkář jako z čítanky!

6. Udělal z vás centrum svého vesmíru

Chce z vás mít dokonalou bytost, přitom sám dělá chyby dnes a denně. Podle něj musíte být taková a maková, nemáte nárok na selhání. Vaše povinnosti vůči němu a vztahu jsou dané a on s nimi často operuje. Je něco jako encyklopedie pravidel, která jsou však určená jen pro vás. Poznáváte ho? Tak i tady je to špatně. Podle Sally Brown zdravý vztah funguje jako inkubátor pro osobní růst obou partnerů. Jakmile jeden druhého uzurpuje a vytváří žárlivost a nejistotu a sám si není schopný sáhnout do svědomí, tak něco maskuje. Že by tajný vztah nebo zaječí úmysly?

6 varovných signálů nevěry! Nepozorujete je u svého muže? Tohle je zase překlad mužské řeči, podle které poznáte, že vás miluje.

Reklama

Načítám