Hlavní obsah

Nevěra: 7 nejčastějších důvodů, které ženou lidi do cizích postelí!

Foto: Antonio Guillem, Shutterstock.com

Foto: Antonio Guillem, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nevěra (bohužel) často patří k životu. Není snad nikdo, kdo by s ní neměl nějakou zkušenost, ať už přímou, či nepřímou. Proč to lidi táhne do cizích postelí? A to mnohdy i ty, kteří žijí ve vcelku spokojeném vztahu? Tohle je 7 nejčastějších důvodů!

Článek

Nevěra. Ne vždy musí být pro vztah fatální, ale v podstatě vždy ho minimálně na nějaký čas silně negativně ovlivní. A většina těch, které někdy jejich protějšek podvedl, se samozřejmě ptá: proč?

Podle britské sexpertky Tracey Cox jsou právě tohle nejčastější důvody, které vhánějí mnoho lidí do náruče milenců a milenek.

1. Sex

Ano, nic víc, ani nic míň. Lidé, kteří zahýbají kvůli sexu, jsou většinou po emoční stránce ve svém vztahu spokojení. Partnera mají rádi, nemají s ním zásadní neshody, vlastně to doma všechno tak hezky v poklidu klape. Až na tu ložnici.

Možná vášeň po letech vychladla a sex je nuda. Nebo ho je málo, ať už kvůli zevšednění, nebo třeba kvůli zdravotním problémům jednoho z páru či jeho malé výkonnosti. Typické je to i pro ty, které v manželství drží třeba jen děti či finance. Tracey Cox takové manželství přirovnává ke stolu se třemi nohami. „Stojí, ale stabilní moc není,“ upřesňuje Tracey Cox.

A pozor, patří sem i nevěra kvůli tajným sexuálním touhám, o nichž jste přesvědčeny, že by vám je partner nechtěl splnit. Je jasné, že pokud toužíte po sexu se ženou, váš muž vám asi moc nepomůže. Ale tam, kde to je „technicky“ možné, si vždy dobře zvažte, zda je opravdu partnerovo odmítnutí tak jisté. Třeba vás překvapí, ale musíte se mu svěřit.

Foto: nd3000, Shutterstock.com

O sex jde samozřejmě velmi častoFoto: nd3000, Shutterstock.com

2. Je venku něco lepšího?

Tento důvod je typický pro ženy. Některé jejich potřeby (fyzické či emoční) nejsou v partnerství naplněny a milenec tyhle díry hezky zalepuje. „Ty ženy pak milence srovnávají s manželem, zjišťují, zda jim oficiální partner chybí,“ popisuje Tracey Cox.

Ta jim radí učinit jasné rozhodnutí a neležet jedním tělem na dvou postelích. Byly nevěrné z nějakého důvodu, něco jim doma chybělo, a nyní je čas zúčtování. „Jste s milencem opravdu šťastnější? Pak od manžela odejděte. Pokud nejste, tak románek ukončete, vraťte se domů a veškerou energii investujte do manželství a do věcí, které jej zlepší,“ radí Tracey Cox.

3. Zbabělost

Vlastně je to takový alibismus, nevěra je způsobem, jak se vyhnout zodpovědnosti. V tomto případě nejsou nevěrníci ve vztahu vůbec spokojeni a vlastně by ho chtěli ukončit. Jenže na to nemají odvahu, nechce se jim do toho. „A tak zahýbají a podvědomě vlastně doufají, že budou odhaleni a jejich oficiální protějšek se s nimi kvůli tomu rozejde,“ říká Tracey Cox.

Foto: Victor Moussa, Shutterstock.com

Nevěra se vztahem vždycky silně zahýbá a mnohdy končí rozchodemFoto: Victor Moussa, Shutterstock.com

4. Pomsta

Je to podobně jako v Bibli, jen v tomto případě neplatí oko za oko a zub za zub, ale spíš nevěra za nevěru a milenec za milenku. Ano, spousta lidí se vrhne do náruče milence či milenky jen proto, že chce nevěru oplatit svému partnerovi. „Pokud je tohle opravdu váš jediný motiv, dosáhli jste svého cíle. Pomsta byla dokonána, takže teď aférku rázně ukončete a ani nepřemýšlejte o tom, že byste se oficiálnímu partnerovi ‚pochlubili´. A to i když byla pomsta opravdu sladká,“ tvrdí Tracey Cox.

5. Krize středního věku

Je k tomuhle potřeba něco víc dodávat? Je to období, kterým si dřív nebo později projdeme všichni, jde jen o to ho ustát se ctí a přežít ho. Raději si kupte drahý sporťák, nechte si na záda vytetovat obřího draka, dejte si do obočí piercing nebo jděte skákat padákem, ale vězte, že nevěra je mnohem nebezpečnější. A vyjde vás mnohem dráž, a to nejen po finanční stránce. Vážně kvůli chvilkovému pomatení mysli chcete zahodit vše, co jste doposud budovali?

6. Navyšování sebevědomí

Někdy si prostě muži i ženy potřebují dokázat, že jsou stále žádoucí, pro opačné pohlaví atraktivní, schopní obstát na trhu s láskou a sexem. Možná po mnoha letech s partnerem už ani nemáte pocit, že jste sexy, že by z vás někdo mohl být paf, sebevědomí vám jednoduše klesá. A nevěra je vcelku snadný a rychlý způsob, jak si ho navýšit.

Efekt je ale většinou jen krátkodobý, tak na to myslete. Chvíli se sice možná budete cítit jako královna či král, v dlouhodobém horizontu ale můžete pěkně zaplakat...

7. Strach z pravdy

Tito lidé vědí, že jejich oficiální vztah není v pořádku, že by asi měli raději odejít. Ale nechtějí se pravdě podívat do očí, postavit se svým problémům čelem. Pokud jste to vy, vzchopte se a učiňte rozhodnutí. Buď ze vztahu odejděte, nebo zůstaňte a pracujte na něm. Ale nepodvádějte, zraňujete tím všechny okolo včetně sebe.

Byli jste někdy nevěrní? Jaký byl váš důvod?

Související témata:

Načítám