Hlavní obsah

Mužské lži, které prozradí, že randíte s podvodníkem

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Reklama

S odstupem času by si člověk nejraději nafackoval za to, že skočil na lep takovému darebákovi. Tehdy jste si ale o něm myslely jen to nejlepší. Přitom podvodníka, který to s vámi nemyslí vážně, můžete snadno poznat a velkému zklamání se tak vyhnout. Už jste slyšely jejich nenápadné lži?

Článek

Zamilovaný člověk nejenže mívá nasazené růžové brýle, v nichž nevidí věci, které by vidět měl, ale zřejmě má i nějaká sluchátka, která umějí vymazat lži dříve, než se dostanou do mozku. Jak jinak si vysvětlit, že pod náporem emocí uvěříte i tomu, co by vám jindy přišlo nadmíru podezřelé?

Někteří muži nemají dostatek odvahy přiznat, že je zas až tak moc neberete nebo že jsou zaháčkovaní ještě někde jinde. Jako kdyby všichni navštěvovali stejnou školu, umějí to perfektně maskovat. Na druhou stranu však často používají stejné lživé věty, které by pro vás měly být kontrolkou, že něco není v pořádku.

„Měl jsem vypnuté zvonění“

První zprávu jste poslaly v šest večer, druhou po desáté, ale odpovědi se vám dostalo až ráno – s výmluvou, že zprávu neslyšel, protože měl vypnuté zvonění. Opravdu věříte, že někdo po tak dlouhou dobu nevezme ani jednou telefon do ruky, a to tím spíše, není-li se ženou, s níž zrovna randí, tudíž by s ní mohl chtít komunikovat? Spíše je to tak, že zatímco vám se celou noc honily hlavou nejhorší myšlenky, co se asi tak mohlo stát, jemu se ani v nejmenším nechtělo vám odepisovat. Podobně blbá lež je „Jen co jsem přišel z práce, usnul jsem“.

„Já tu zprávu zapomněl odeslat“

Moderní technologie a nejrůznější formy chatů na chytrých telefonech dnes mají takovou vychytávku (nebo otravnou kontrolu, chcete-li), která vám ukáže, že byla zpráva přečtena, a zároveň i zobrazí, když vám ten druhý odepisuje. V případě, že by zapomněl ťuknout na tlačítko „odeslat“, viděli byste to. Ale i kdyby ne: nebylo by mu divné, že mu neodpovídáte a nezkontroloval by vaši konverzaci?

Foto: file404, Shutterstock.com

Myslíte, že skutečně zapomněl odeslat zprávu, anebo se mu prostě jen nechtělo vám napsat? Foto: file404, Shutterstock.com

„Nijak mě nepřitahuje“

Těžko říct, kde k tomu přišly, ale ženy prostě mají šestý smysl. A vycítí, že něco není v pořádku, stejně jako že se v okolí jejího muže pohybuje jiná žena. Motá se kolem něj nějaká podezřelá sousedka, kamarádka, kolegyně a dříve, než vám partner vůbec stihne říct, co je zač, začne vás ujišťovat, že jemu se ale vůbec nelíbí? Zbystřete. Vždyť na to jste se ho původně vůbec neptaly, tak proč má potřebu dokazovat, že ho ta žena nezajímá?

„Je to jen kamarádka“

Podezírat každou ženu, která se mihne kolem vašeho přítele, že je potencionální milenkou, by vašemu vztahu zaručilo rychlý krach. Nicméně jestliže o ženě, která se objevuje v každém jeho vyprávění a píše mu klidně o půlnoci, tvrdí, že je to jen kamarádka, nemůže vám mít za zlé, že máte podezření. Ono totiž takových přátelství, která jsou z obou stran nezištná, moc nebývá.

Foto: LightField Studios, Shutterstock.com

Jestli se v jeho okolí neustále objevuje nějaká žena, o níž tvrdošíjně říká, že je jeho kamarádka, dejte si pozorFoto: LightField Studios, Shutterstock.com

„Tobě sluší úplně všechno“

Jestliže vám to řekne muž se zamilovaným pohledem a nemůže z vás spustit oči, není důvod mu nevěřit. Jenže pokud u vyslovování téhle věty po vás jen tak lehce loupne okem, zatímco je zabraný do telefonu, moc důvěryhodně to nepůsobí. Zvláště když se ho třeba zeptáte, jestli vám ty kalhoty opticky nezvětšují zadek. Tímhle vám tak trochu dává najevo, že mu nestojíte ani za dostatek pozornosti.

„Mám moc práce, nestíhám“

Není nadto mít muže, kterému práce nesmrdí. Jenže někteří vypečení jedinci ji používají jako dobrou výmluvu, proč vás nemohou vzít na pořádné rande, proč nezvedají telefon nebo proč jsou dnes příliš unavení na to, strávit s vámi večer. Jestliže se zrovna v NASA neškolí na let do vesmíru, kdy by se nedostatek času kvůli práci dal pochopit, pravděpodobně je to spíše jen výmluva a ve skutečnosti se mu s vámi nechce trávit čas.

„Měli bychom zpomalit“

Že to muž, s nímž randíte teprve chvíli, nechce brát hopem, by vás mělo držet v pohodě. Jenže ve skutečnosti to je spíše chabá výmluva pro to, že ve vztahu nevidí budoucnost. Kdyby to bylo naopak a byl z vás úplně odvařený, pravděpodobně by se moc rád do vztahu řítil po hlavě a nechystal si zadní vrátka.

Jaké mužské kličky znáte vy? 

Reklama

Načítám