Hlavní obsah

Žebříček největších nevěrníků aneb Které profese mají největší sklony k záletům?

Foto: baranq, Shutterstock.com

Foto: baranq, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řada lidí je v práci víc než doma. Často se stává, že nad štosem dokumentů zapomenou na partnera i celý svět. Sexy kolega či kolegyně jsou v tu chvíli nejblíž. Které profese jsou největší nevěrníci?

Článek

Dlouhé porady, služební cesty, hodiny přesčasů... K tomu stres a únava, které jsou potřeba ventilovat. I ti nejoddanější jedinci mohou uklouznout a skončit v náruči stejně vyčerpaného kolegy či kolegyně. V danou chvíli jim rozumí víc než protějšek, který je čeká doma. Existují profese, pro které je tento druh „zaměstnanecké nevěry“ častější? Odpověď zní jednoznačně ano!

Zeptali se nevěrníků

Zabýval se tím průzkum, který nedávno zveřejnil britský deník Daily Mail. Zorganizovala ho internetová seznamka Gleeden, která se specializuje právě na mimomanželský (mimopartnerský) sex. Vyzpovídala zhruba osm tisíc svých klientů, a získala tak hodně zajímavé informace.

Samozřejmě nebylo velkým překvapením, že k velké části záletů dochází na služebních cestách. Tam se neudrží 62 % dotazovaných mužů a 57 % žen. Celých 24 % mužů se také přiznalo k tomu, že měli mimomanželský sex s kolegyní přímo na pracovišti. Ženy, zdá se, jsou v tomto směru zdrženlivější; kanceláře, kuchyňky, toalety či místnosti s kopírkou zlákalo k milování jen 13 % procent respondentek.

Kdo nejvíc zahýbá?

Průzkum se ale v prvé řadě zaměřil na to, které profese by se daly v tomto směru označit za nejrizikovější. Tedy, zda má větší sklony k nevěře třeba kuchař, nebo instalatér. Výsledky vás možná překvapí. Některé stereotypy se sice potvrdily, ale profese, které byste v tomhle nelichotivém žebříčku čekali, se tam vůbec neobjevily.

V kategorii žen asi nikoho příliš nezaskočí, že prvenství „obhájily“ sekretářky či asistentky. U mužů by se dalo předpokládat, že největšími záletníky budou piloti či lékaři. Jenže piloti se v seznamu neobjevili vůbec a lékaři až na šestém místě.

Tak se na „hříšníky“ podíváme detailně a dámy mají přednost. Podle zmíněného průzkumu mají ženy těchto profesí největší problém zachovat věrnost:

  1. Sekretářky (asistentky) -
  2. Právničky -
  3. Zdravotní sestřičky -
  4. Bankéřky -
  5. Prodavačky -
  6. Kosmetičky -
  7. Učitelky -
  8. Realitní makléřky -
  9. Novinářky -
  10. Cestovní agentky -
Foto: g-stockstudio, Shutterstock.com

Muži pracující v oblasti finančnictví se v žebříčku nevěrníků umístili nebezpečně vysokoFoto: g-stockstudio, Shutterstock.com

A co muži? V těchto profesích údajně „zlobí“ nejvíc:

  1. Inženýři (techničtí pracovníci, konstruktéři...) -
  2. Finanční experti (finanční poradci) -
  3. Bankéři -
  4. Architekti -
  5. Podnikatelé -
  6. Lékaři -
  7. Účetní -
  8. Právníci -
  9. Řemeslníci -
  10. Profesionální vojáci -

Co myslíte, opravdu jsou profese, které mají k nevěře větší sklony?

Reklama

Načítám