Hlavní obsah

Lustr jako dekorace? Pomocí umělých květů i košíčků na muffiny hravě

Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vybíráte osvětlení do dětského pokoje, nebo budete pořádat zahradní party? Poradíme vám skvělý trik. Nazdobte obyčejné papírové lustry a máte i originální dekoraci.

Článek

Nedaří se vám vybrat do pokoje nějaké pěkné designové stínítko? Zkuste si vyrobit vlastní. Bude autentické, levné, a navíc je můžete klidně obměnit, až se vám okouká. Pokud jste trochu zruční, zvládnete to podle našich tipů a určitě můžete zapojit, alespoň do stříhání, i ratolesti. O to větší budou mít radost z lustru do svého pokojíčku. Papírové nazdobené koule však můžete využít i na zahradní party jako dekoraci, kterou lze zavěsit třeba místo lampionů.

Rozkvetlá lampa

Papírové stínítko za pár korun proměníte v kouzelný kousek pomocí umělých kvítků. Nejrychleji je na větvičku nakreslenou černou akrylovou barvou či permanentním fixem nalepíte tavnou pistolí.

Foto: Tomáš Rubín

Stylová lampa jako vystřižená pro večerní siestuFoto: Tomáš Rubín

Košíček, kam se podíváte

Velmi zajímavého efektu docílíte pomocí papírových košíčků na muffiny, které na stínítko nalepte těsně vedle sebe odspodu nahoru. Můžete si vybrat z velkého množství barev a vzorů. Z těchto košíčků vyrobíte také úžasnou světelnou dekoraci do okna i na oslavu.

Foto: Tomáš Rubín

„Muffinový“ lustr vypadá jako nadýchaný obláček Foto: Tomáš Rubín

3D motýlci

Nálepky 3D motýlků se prodávají v každém druhém obchodě s domácími potřebami či s tapetami na stěnu. Vy si je však můžete vystřihnout z papíru, případně i namalovat. Záleží na vaší představivosti, nebo spíš na fantazii vašich dětí.

Foto: Tomáš Rubín

Z papíru můžete vystřihnout nejen motýlky, ale klidně i srdíčkaFoto: Tomáš Rubín

Létající balon

K papírovému lustru přilepte po obvodu provázek a na něj ukotvěte malý košíček. Barevné fáborky můžete nastříhat také z lepicích washi tape pásek, které mají široké spektrum využití.

Foto: Tomáš Rubín

Do košíčku můžete umístit třeba maličkého plyšáka, aby byl efekt dokonalýFoto: Tomáš Rubín

Střapatá koule

Tuto veselou dekoraci vyrobíte jednoduše z nastříhaného krepáku. Nejprve si tedy připravte asi deseticentimetrové proužky, které nechte přeložené, a do půlky je rozstříhejte, aby vznikly střapečky. Celé pásky pak střídejte a lepte postupně dokola na papírový podklad.

Foto: Tomáš Rubín

Můžete použít různě barevný krepový papír, ale krásně bude vypadat i jednobarevná střapatá kouleFoto: Tomáš Rubín

Originální nápady najdete také třeba v článcích: Jak ozdobit nafukovací balonky nebo Jak ozdobit vlastní květináče.

Načítám