Hlavní obsah

Trápí vás zacuchané vlasy? Už nemusí!

Foto: Thinkstock

Máme pro vás tipy, jak rozčesat a učesat všechny druhy vlasů...Foto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pyšníte se hustými kudrnami, které by vám mohl leckdo závidět? Nebo naopak hrubými, nepoddajnými a krapatými vlasy? Pak víte, že jejich údržba je doslova procházkou trnovým houštím. Česání zabere mnohdy i několik minut a výsledek je stále stejný: vrabčí hnízdo. Víme, jak na ně! Jistě vás bude zajímat několik tipů, které skutečně fungují!

Článek

Starat se o nepoddajné vlasy není snadné. Dnešní trh je naštěstí velmi pestrý, a tak na pultech drogerií naleznete přípravky na vlasy suché, lámavé, nepoddajné, jemné nebo barvené, čímž výčet zdaleka nekončí. Kvalitní ingredience však naleznete i doma ve spíži! Na místě by měla být nejen pravidelná péče, ale také je třeba mít v zásobě „vychytávky“, které s takovýmito vlasy podstatně ulehčí práci.

Myjte vlasy v záklonu

Mnoho žen se při mytí vlasů dopouští zásadních chyb. Správný postup je mýt je v záklonu, kdy jsou volně spuštěné podél zad a nemají tak tendenci se zaplétat. Stačí je jemně promačkávat a projíždět rukama směrem ke konečkům tak, aby zůstaly svisle spuštěné. Pokud si vlasy při mytí cucháte do chuchvalců, myjete si je v předklonu nad vanou nebo konečky žmouláte, jako byste narychlo propíraly starý hadr, situaci tím ještě více komplikujete.

Správné používání kondicionéru

Také jste zvyklé nanést kondicionér, nechat chvíli působit a opláchnout vodou? Zkuste to jinak a efektivněji! Po nanesení kondicionéru vlasy velmi lehce pročešte hřebenem s širšími mezerami (ne kartáčem). Teprve pak přípravek opláchněte. To vše opět v záklonu. Vlasy jsou tak již po umytí „připravené“ na pohodlnější a bezproblémové rozčesání. Motáte vlasy po umytí do turbanu? Pokud se chcete vyhnout zacuchaným vlasům, této metodě se raději vyhněte. Vlasy jen lehce promačkejte ručníkem a nechte uschnout, případně vysušte vlažným nebo studeným vzduchem.

Foto: Thinkstock

Pomoc kamarádky se vždy hodí, ale s naší pomocí si vystačíte i samaFoto: Thinkstock

Péče opravdu do hloubky

„Na suché a lámavé vlasy bez života, které se špatně pročesávají, bych doporučila hloubkově vyživující masku, která vlasy nejen vyživuje, ale také je chrání a vrací jim vitalitu a svěžest,“ radí kadeřnice Dana Řehořová. Pro snadnější rozčesání k tomu využijte také speciální přípravky, které jsou většinou ve spreji – Gliss Kur Liquid Silk Gloss, Velvet Morphosis rekonstrukční fluidum, Black Anti-Frizz Oil No Oil... Je vždy dobré se o volbě vlasové řady poradit s odborníkem. U vlasových přípravků, se vždy řiďte pravidlem, že je nejlepší používat vždy stejnou řadu. Tedy šampon, kondicionér, maska a popřípadě další péče, by měly být stejné značky. Zkuste 10 zázračných přípravků na vlasy.

Žehlička nebo kulmofén?

Jestli si vlasy po umytí upravujete kulmofénem či žehličkou, dbejte na kvalitu přístrojů. Levné žehličky mnohdy přepalují vlasy, nejlepší jsou takové, které mají vlastní regulaci. Kulmofén si pořiďte takový, u kterého se dá nastavit foukání studeného vzduchu, pokud máte doma starý, jen s volbou horkého vzduchu, raději na něj zapomeňte. Toté platí při používání fénu. A jak vlastně používat žehličku? Zajímavé tipy se dozvíte v článku Vše o správném žehlení vlasů.

Domácí maska z olivového oleje

Pokud vás trápí zejména konečky vlasů, vyzkoušejte následující fintu. Namočte na pár sekund konečky vlasů (cca 5 cm) do kvalitního olivového oleje. Pro zbavení se pocitu mastných vlasů můžete nanést malé množství šamponu a opláchnout. Opakujte jednou týdně. Hlavní efekt této masky je obnova vlasů, protože olivový olej obsahuje dostatečné množství vitamínu E. Po několika týdnech bude jejich struktura o poznání lepší!

Změna účesu může vyřešit váš problém

Svěřte se do rukou šikovného kadeřníka! Pokud nechcete radikálně zkracovat, nemusíte. Dobré a pečlivé prostříhání vlasů dokáže divy. „Protože nepoddajné vlasy trpí mnohem více, než by se mohlo zdát, nůžek je v tomto případě potřeba mnohem častěji. Pokud navíc vlasy barvíte, platí to dvojnásob. Postupný sestřih je důležitý pro jejich obnovu a zachování zdravého vzhledu. Vlasy nejsou tak zatížené, a proto se tolik neničí,“ doporučuje kadeřnice Jana Richterová.

S problémovými vlasy byste se proto měly v kadeřnickém salonu ukázat alespoň jednou za tři měsíce. A jaké jsou vaše zkušenosti? Máte nějaký osvědčený recept, jak na vlasy, které ne a ne rozčesat? Podělte se o něj s dalšími čtenářkami v diskusi...

Reklama

Související témata:

Načítám