Hlavní obsah

Jak se (ne)oblékat, když máte širší ramena?

 

Reklama

Každá žena při oblékání řeší, jak zvýraznit přednosti a zakrýt nedostatky. Tentokrát jsme se zaměřili na postavu, které se říká obrácený trojúhelník. To znamená, že ramena jsou širší, ale pas je útlý, a stejně tak i boky. Jak nejlépe těchto proporcí využít? A naopak, jak ramena opticky zúžit?

Článek

Tvar postavy by měl být kompas, který vás bude navádět v moři módních trendů. Obecné rozdělení je na postavu ve tvaru hrušky, jablka, obráceného trojúhelníku, přesýpacích hodin a chlapeckou. V tomto videu jsme se zaměřili právě na postavu obráceného trojúhelníku.

Volánky, nabírané rukávy a výstřihy ve stylu „voda“ jsou u tohoto typu postavy v podstatě zakázané. Naopak si můžete dovolit nabírání na bocích a výrazné potisky v dolní části oděvu. Větší ramena také skvěle vyváží ženské prvky, jako jsou květinové vzory, které celkově postavu „zjemní“.

Stylistka Irena Vokrojová vybrala pro modelku Kristýnu tři outfity, které její figuře nejvíce lichotily – nechybí inspirace jak na běžný den, tak i na večírek. Jak to modelce slušelo, uvidíte ve videu!

Děkujeme značkám Marks & Spencer, Tezyo, Högl, Mango, Lindex a French Connection za půjčení oblečení, bot a šperků na natáčení.

Co dalšího by vás z oblasti stylingu zajímalo? Napište nám!

Reklama

Související témata:

Načítám