Hlavní obsah

Jak se rádi milují muži a ženy? Chtějí tmu, světlo, oblečení, nebo nahotu?

Foto: Aleksey-Vasiljev, shutterstock.com

Světlo, nebo tmu? Co kdo preferuje? Víme to!Foto: Aleksey-Vasiljev, shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zahajování milování, tma, hrátky se světlem, nahota. Liší se v těchto oblastech ženská sexualita od té mužské? A po čem vlastně milenci touží? Tohle je pravda o lidských potřebách a přáních!

Článek

Jak muži a ženy prožívají sex? Nejucelenější průzkum a soubor dat pocházející od kolektivu amerického psychologa a biologa Alfreda C. Kinseyho, který obsahuje informace od 12 tisíc mužů a 8 tisíc žen a který byl později doplňován a aktualizován v pozdějších studiích (například v The Hite Report či Beyond the Male Myth), přináší odpovědi.

Nahoře i dole bez?

Podle všeho se postoje k nahotě různí na základě kultur, společenských vrstev i vzdělání. Platí, že čím je vzdělání vyšší, tím má dotyčný méně předsudků. Mužů preferujících obnažený sex je 89 procent – s vysokoškolským vzděláním, naproti tomu se základním je to jen 43 procent. U žen je to něco podobného.

Ženy se středoškolským vzděláním preferují nahotu při milování v 77 procentech, u postgraduálního vzdělání je to už 90 procent. Aspoň to kdysi ukázaly Kinseyho průzkumy, u kterých je nutné přihlédnout k tomu, že od jejich dob pravděpodobně procento lidí preferujících obnažený sex ještě výrazně stouplo. Nicméně, zase tak horké to nebude. V mnohých stále hlodá červíček nízkého sebevědomí a pochybností.

Foto: Photographee.eu, shutterstock.com

Přioblečeni, nebo nazí? Které pohlaví má rádo víc tajemství?Foto: Photographee.eu, shutterstock.com

Negativní pocity z vlastního těla

Když třeba společnost SANEP v roce 2011 provedla průzkum, jehož se zúčastnilo 24 823 Čechů ve věku 18 až 69 let, ukázalo se, že se při intimních chvilkách za své tělo stydí 38,1 procent žen a 7,9 procenta mužů. Což je nejspíš velká škoda, když některé studie hlásají, že když ležíte „tělo na tělo“ se svým partnerem, uvolňuje se oxytocin, hormon lásky. Prý se pak, a to třeba i po klidně prospané noci, cítíte odpočatěji. Zkuste to… A příště si pohrajte třeba i se světlem.

Hádky o rozsvícené světlo

Podle všeho tmu má při sexu rádo 55 procent žen a 35 procent mužů. Hodně světla preferuje 21 procent pánů a 8 procent žen, pro trochu světla „hlasuje“ 19 procent majitelů penisů a 11 procent žen.

Málokoho by napadlo, že pro všechny skupiny milenců, ať už to se světlem mají jakkoli, existuje skvělá hra pro dva i více osob, kterou doporučuje britská sexuální poradkyně a spisovatelka Linda Sonntag. Ta tvrdí, že sledování hry stínů dvou milujících se lidí, promítající se díky příznivému osvětlení na tenkou zástěnu, je něco neskonale vzrušujícího.

Foto: Maria_Svetlychnaja, shutterstock.com

Nejerotičtější je hra stínů, lehké závěsy a obrysy tělFoto: Maria_Svetlychnaja, shutterstock.com

Využití žárovek v praxi

„Je to sex zahalený a přitom trochu poodhalený, kdy tajemství a důvěrnost soulože za zástěnou jsou před vašimi zraky uchráněny, avšak obrazotvornost je vyburcována a puls zrychlen na nejvyšší míru. Můžete si vybrat, zda tuto hru předvedete obecenstvu jen naoko, nebo ji dotáhnete ke skutečnému vyvrcholení,“ popisuje odbornice v jedné ze svých příruček.

Tak doma rozvěste průsvitné závěsy (například mušelínové nebo hedvábné), ale také poloprůsvitné závěsy ze sprchového koutu. Zavěste je pod strop do nasvícené části místnosti, kde se bude hrát – a případné hosty posaďte do tmavého kouta. A čím začít? Přece mazlením!

Něco, co se nemění

Čísla podle Kinseyho ukazují, že mezi oblíbené techniky pettingu (sex bez pohlavního styku) patří líbání na rty či francouzský polibek, dráždění prsou a rozkroku. A to pro obě pohlaví. Mimochodem, petting je něco, co okoření váš milostný život v kterékoli fázi vztahu.

Stačí, abyste zůstali úplně oblečení, nebo upřednostnili styk mezi ňadry nebo stehny. Skvělá je i masturbace. Hlavně žádné vniknutí. Když si sex prostě a jednoduše zakážete, vystupňujete tím vzrušení na maximum. A kdy jste naposledy třeli jeho penis o vaši vulvu a dovedli tak partnera k orgasmu? Tak vidíte.

A jak to máte vy, chcete totéž, co partner?

Reklama

Načítám