Hlavní obsah

Jak si muži představují ideální den? Tady je plán na minuty!

Foto: Thinkstock

Jak by měl vypadat ideální chlapský den? Nejvíc času by pánové věnovali samozřejmě sexuFoto: Thinkstock

Jak by vypadal ideální chlapský den? Kolik času by pánové věnovali práci, kolik milování a kolik rodině? Přesně na to se zaměřila nedávná studie, jejíž výsledky jsou jednoznačné. Sex na prvním místě!

Článek

Studie, kterou nedávno zveřejnil britský deník Daily Mail, jasně ukazuje, jaké jsou „tajné“ sny pánů tvorstva. Zjistila totiž na minuty přesně, kterým činnostem by se muži nejraději věnovali, kdyby bylo jen na nich.

Sex a pak práce

To, že si prvenství vysloužily milostné hrátky, není nejspíš až tak překvapující. Ale že hned na druhém místě skončily pracovní povinnosti, byste možná nečekali. Každopádně z průzkumu vzešlo, že většina mužů by svůj ideální den rozdělila následovně:

  • 4 hodiny a 19 minut by se pánové věnovali sexu a intimnostem s partnerkou
  • 3 hodiny a 36 minut by byli ochotni plnit své pracovní povinnosti
  • 3 hodiny a 22 minut by si s chutí vyčlenili na rodinu a přátele, na čas strávený s nimi
  • 2 hodiny a 38 minut by jim zabralo jídlo a pití
  • 29 minut by jim prý stačilo na péči o sebe

A co se zbylými zhruba devíti a půl hodinami? I v tom mají muži jasno! Ty by jednoduše prospali.

Foto: Thinkstock

Kupodivu by si ale našli i pár hodin na práci, ale nic se nemá přehánět, pravdaFoto: Thinkstock

Ani minuta nazmar

Studie bohužel ale přišla i na to, že jednapadesát procent mužů mladších 34 let má velké obavy z toho, že pokud aktivně nezaplní snad každou minutu svého času, něco zásadního jim uteče. Zážitky, životní zkušenosti a podobně.

Jednoduše řečeno, pánové mají pocit, že čím zaneprázdnění budou, tím bohatší bude jejich život. A tak se čtvrtina dotazovaných přiznala k tomu, že neustále hledají nové cesty, způsoby a metody, jak do svého běžného programu vměstnat co nejvíce aktivit.

Dalo by se říct, že pánové šetří čas, kde se dá. Možná i proto 64 procent z nich uvedlo, že na záchodě tráví čas ve společnosti svých tabletů či chytrých telefonů a prací s nimi. Po pravdě řečeno to asi není velkým překvapením. Ale šestadvacet procent mužů se přiznalo k tomu, že během milování s partnerkou myslí na seznam svých úkolů a povinností, na to, co je potřeba ještě stihnout. A to je poněkud smutné.

Foto: Thinkstock

Nesmí se zapomenout na kamarády, to by pak nebyl ideální denFoto: Thinkstock

Techniko, pomoz nám!

A čeho by byli muži ochotni se vzdát, aby se mohli více věnovat svým vlastním zájmům? V sedmdesáti procentech uvedli, že by bez problémů snížili počet svých známých, kamarádů a přátel.

Zdá se ale, že největší naděje páni tvorstva upírají k technice a všem moderním vychytávkám. Tomu, že jim technologické vymoženosti usnadní život a pomohou jim během dne stihnout více věcí, věří totiž celých 64 procent dotázaných.

„Moderní společnost vyvíjí na muže obrovský tlak. Mají pocit, že musí do svého každodenního života vměstnat velké množství aktivit. Proto muži neustále hledají jakékoli možnosti, které jim to usnadní, tedy v první řadě různé technické pomocníky,“ potvrzuje Paul O´Connor ze společnosti Unilever Compressed deodorants, která průzkum zorganizovala.

Tak co? Je tohle ideální den i podle představ vašeho muže?

Reklama