Hlavní obsah

Máte širší boky a větší zadek? Tohle je móda pro vás!

Foto: Marie Bartošová

Ani s problematickou postavou se nemusíte vzdávat krásného oblečeníFoto: Marie Bartošová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V ideálním světě byste měly ukázkové míry a lichotil by vám každý kousek, který byste oblékly. Realita je ovšem taková, že nějaký ten nedostatek řeší drtivá většina z vás, a tak musíte zapátrat po tom, co vašim proporcím bude a nebude slušet. Do rukou stylistky jsme tentokrát svěřili sympaťandu Lucku, která bojuje s větším zadečkem a širšími boky. Co na takovou postavu platí?

Článek

Ať už máte podobnou postavu jako naše módní hvězda Lucka nebo řešíte jiné partie, myslete na to, že žádné o číslo větší oblečky vaše nedostatky neskryjí. Pojďme si v praxi ukázat, jak na to jít správně.

Ležérně

Řídit se můžete jednoduchým pravidlem, na problematické partie zásadně nepatří divoké barvy, zdobení nebo vzory. Vyhrát si naopak můžete s doplňky v podobě pestrých šátků (Lucka jich má doma údajně celou sbírku, takže chválíme!) nebo barevných kabelek. Co se týče samotného oblečení, to by mělo vaši postavu vždycky kopírovat – nemělo by být příliš těsné (elastické materiály jsou tabu), ale ani zbytečně volné.

Lucka mívá problém i se sháněním bot, má totiž velikost 42. „Nadměrné velikosti bot najdete například u značek Baťa, Deichmann nebo Clark's, které seženete například v Debenhams,“ radí stylistka Veronika.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: košile (Camaieu, 499 Kč), džíny (C&A, 498 Kč), boty (Debenhams, info o ceně v obchodě), bunda (C&A, 1298 Kč), šála (Camaieu, 349 Kč), náramky (Camaieu, 249 Kč), kabelka (Debenhams, 5199 Kč)Foto: Marie Bartošová

Hra s barvami

Co se týče barev, vždy platí, že byste ty výraznější měly umísťovat na bezproblémová místa. Partie, které chcete kamuflovat, naopak opatřete tmavšími odstíny. Stylistka proto pro čtenářku vybrala oranžovou košili, kterou spojila s klasickými černými kalhotami a vestou. „Tohle se mi moc líbí, ta oranžová to skvěle rozbila, do práce by to bylo úplně ideální,“ pochvalovala si Lucka.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: halenka (Camaieu, 499 Kč), vesta (Camaieu, 499 Kč), kalhoty (C&A, 999 Kč), náušnice (C&A, 199 Kč), boty (Baťa, 2399 Kč), šála (stylistky vlastní)Foto: Marie Bartošová

Puntíky a barvy

V třetím případě si naše módní hvězda vyzkoušela kombinaci džínů a puntíkované halenky, přes kterou jí stylistka přehodila světle růžovou bundičku. Výraznější hořejšek krásně „vybalancuje“ širší dolní polovinu těla. Skvěle budou na jaře vypadat také sandálky na klínku, ty jsou výbornou alternativou pro dámy, které se nechtějí trmácet na podpatcích. A nezapomeňte, že vám vysoké boty nepřidají jen na výšce, ale také opticky uberou na šířce.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: džíny (C&A, 698 Kč), halenka (C&A, 498 Kč), boty (Debenhams, info o ceně v obchodě), bunda (Camaieu, 899 Kč), náramky (Camaieu, 249 Kč), kabelka (Debenhams, 2199 Kč)Foto: Marie Bartošová

Pouzdrová sukně

Rovná pouzdrová sukně je pro ženy, které mají podobné křivky jako naše čtenářka, ideální. Není proto divu, že právě tento model s košilí v mátovém odstínu patřil k Lucčiným favoritům. Délka, jak sukně, tak i případných šatů, by měla být nad kolena nebo naopak v dlouhém provedení. V tomto případě rozhodně nezapomínejte na podpatky.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: košile (F&F, 449 Kč), sukně (F&F, 389 Kč), boty (Baťa, 1199 Kč), náramky (Camaieu, info o ceně v obchodě), brýle (C&A – I'am, 369 Kč), kabelka (Baťa, 1999 Kč)Foto: Marie Bartošová

Lucka v šatech

Trefou do černého jsou i šaty jednoduchého střihu, které můžete osvěžit barevným sáčkem. Stylistka Veronika vybrala modré a do hry zapojila i tenký pásek, který zdůraznil Lucčin pas (pozor, širší pásek, který by byl příliš utažený, by naopak nadělal paseku). Postavě naší módní hvězdy by lichotil i empírový střih šatů a stejně tak i šaty projmuté v pase.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: šaty s páskem (F&F, info o ceně v obchodě), sako (C&A, 698 Kč), boty (Baťa, 1199 Kč), náramky (C&A, 199 Kč), kabelka (Baťa, 1199 Kč)Foto: Marie Bartošová

Foto: Marie Bartošová

Lucčina sbírka se rozroste o šátek ProŽeny.cz by Jakub PolankaFoto: Marie Bartošová

Vizáž: Janka Letková (BACKSTAGE, škola stylistů)

Styling: Veronika Králová (BACKSTAGE, škola stylistů)

Děkujeme obchodu s italským designovým nábytkem JESPEN (Českomoravská 183/27, Praha 9) za poskytnutí prostor k focení.

Načítám