Hlavní obsah

Jak si v létě udržet krásnou pleť

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

V létě je těžší udržet čistou pleťFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Letní počasí dává pleti pořádně zabrat, proto s péčí o pokožku neváhejte. Víte, co se vaší pleti hodí? A jaké jsou možnosti a druhy péče o ni? Poradíme, co vaše pokožka potřebuje právě teď!

Článek

Zejména v letních měsících, kdy je pokožka namáhána slunečním zářením a více se potí, je pravidelná návštěva kosmetického salonu doslova nezbytností. Základem letního čištění pleti by měla být pokaždé nejen hydratace a zvláčnění, ale také hloubkové čištění pórů. Vaše kůže to ocení!

Hydratace je základ

Každý typ pleti bezesporu potřebuje hydrataci. Jedná se o oživení pokožky a doplnění tekutin. Díky tomu získá kůže pružnost, elasticitu i jas. Po správně provedené hydratační kúře dojde také k probuzení tzv. skryté vody. To jsou tekutiny běžně obsažené v pokožce. Ty se však při vysokých teplotách či silném slunečním záření stahují hlouběji pod povrch kůže. Po hydratační kúře se však znovu probouzí k životu. Sama se pak budete cítit lépe a svěžeji.

Purifikace neboli „odmaštění"

Pokud trpíte mastnou pletí nebo třeba i černými tečkami či tmavými póry, je pro vás nejlepší volbou purifikace. Jedná se o způsob důkladného hloubkového a odmašťovacího kosmetického zákroku. Přípravky, které se při purifikaci používají obohacují pokožku o kyslík a taktéž vám dodají svěžest. Pleť navíc získá čistou barvu bez kazů.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Salony nabízejí hloubkové čištěníFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Zklidnění a regenerace

Máte-li problémy s červenáním pleti, špatně se opalujete a nebo jste citlivá na některé druhy kosmetiky, třeba i té dekorativní, je pro vás tou nejlepší volbou pravidelná procedura zklidnění pleti. V takovém případě je kůže důkladně hloubkově vyčištěna a následně ošetřena zklidňující kosmetikou, která vyrovnává její pH. A současně také umožní zůstat nějakou dobu bez interakcí na vnější podněty.

Pokud byla vaše pleť namáhána mechanicky (odřeniny, modřiny, podlitiny) měla byste požádat o regenerační kúru. Ta pomůže obnovit pokožku a zahojit namáhaná místa.

Dopřejte pleti i výživu

Existují i přípravky, které dokáží vaší pokožce vrátit jas, svěžest i mládí. Hodně záleží na tzv. výživě pokožky. Pokožka je sice z jedné části živena a ovlivňována tím, co jíte, ale vyživovat ji můžete i pomocí kosmetických přípravků, které jsou složeny z vitaminů a energeticky hodnotných látek. Pokud si necháváte v salonu provádět tzv. oživení pleti, zajistíte si tak déle trvající účinek za samotné návštěvy kosmetičky. Pokožka je totiž pak mnohem odolnější vůči agresím a ostatním nepříjemným vlivům.

„Vždycky je dobré znát možnosti, které vám kosmetický salon dokáže nabídnout. Máte-li nějaké trápení s pletí anebo zkrátka nevíte, co žádat, každá správná kosmetička by vám měla dokázat poradit," ujišťuje kosmetička Markéta Nová.

A jak o svou pleť pečujete vy? Jaké máte zkušenosti s kosmetickými salony? Povězte nám to na info@prozeny.cz.

Reklama

Související témata:

Načítám