Hlavní obsah

Jak si vytvarovat sexy zadeček? Tyhle cviky vám ho vykouzlí

Foto: Jakub Jurdič

Hýždě zpevníte i díky cvikům s vlastní vahouFoto: Jakub Jurdič

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud bychom vybírali ženskou část těla, na které jsou pevné svaly skutečně dost sexy, pak by to byly hýždě. Proto jsme si pro vás připravili sérii cviků, kterými si ukázkový zadek snadno vypracujete!

Článek

Do plavkové sezony je samozřejmě ještě času dost. Ovšem na to, abyste začaly makat na svých hýždích a zformovaly je podle svých představ, je právě teď ten správný čas.

Pojďte si vyzkoušet tři velmi efektivní cviky na zadek, které si pro vás připravila Tamara Jiříková, mistryně Evropy ve sportovním aerobiku 2014 a tvář portálu Supertělo.cz. Ideálně je cvičte dvakrát až třikrát týdně.

Zakopávání v pozici na čtyřech s gumou

Cvikem krásně zacílíte na hýžďové svaly, avšak je důležité, abyste se příliš neprohýbaly v bedrech, a tím nezapojovaly záda.

Provedení: Na nohy si navlékněte posilovací gumu. Stačí i obyčejný typ gumy, který si kolem nohou zavážete. Jděte do pozice na čtyřech, záda držte rovná, ramena stažená. S výdechem zvedejte co nejvíce pokrčenou nohu nahoru a hmitejte s ní.

Opakování:Udělejte 15 opakování na jednu nohu, poté nohy vyměňte. Toto celé opakujte třikrát.

Foto: Jakub Jurdič

Můžete použít jakoukoli posilovací gumu, kterou si obvážete kolem chodidlaFoto: Jakub Jurdič

Zvedání pánve vleže na zádech

Tento cvik je zaměřen na hýždě a zadní stranu stehen, tyto partie jím izolovaně procvičíte bez toho, aby se zapojily i jiné části těla.

Provedení:Lehněte si na záda, nohy mějte pokrčené a chodidla opřená o zem. S výdechem zvedněte pánev nahoru s tím, že zatnete hýždě, břicho také držte zpevněné. Neměly byste se prohnout v bedrech. S nádechem se pak vraťte zpět. Nemusíte položit hýždě až na zem, nýbrž můžete zastavit pohyb těsně nad zemí, čímž cvik zintenzivníte.

Opakování: Provádějte tři série, a to minimálně o 25 opakováních.

Foto: Jakub Jurdič

Při tomto cviku si hlídejte bedra a držte hýždě zatnutéFoto: Jakub Jurdič

Podřep s nohou opřenou o židli

Při tomto cviku zapojíte přední stranu stehen, ale pokud půjdete co nejvíce dolů, zapojí se také hýždě a zadní strana stehen.

Provedení:Stoupněte si tak, že jednu nohu si opřete o židli, druhá noha je na celém chodidle a více vepředu. To proto, aby se hýždě a zadní strana stehen co nejvíce zapojily. Záda držte rovná a s nádechem jděte dolů. S výdechem se vytlačujte zpět nahoru. Neměli byste propnout nohu, která je vepředu.

Opakování:Proveďte 15 opakování, poté nohy vyměňte. Toto celé zopakujte dohromady třikrát.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Snažte se jít co nejníže, ať pořádně zapojíte i hýždě a zadní stranu stehenFoto: Jakub Jurdič

Vyzkoušíte tyhle cviky?

Načítám