Hlavní obsah

Jak si vytvořit pasivní příjem a mít do budoucna vystaráno

Foto: canva.com

Investicí do nemovitosti chybu neuděláteFoto: canva.com

Aktivní příjem je skvělý, ale k penězům lze přijít i jinak. Představte si, že vám každý měsíc na účet přichází peníze, aniž byste museli vyvíjet snahu či investovat čas. Pasivní příjem jsou peníze vznikající z vašich aktiv, které generují další zisk. Jak velký, to záleží zcela na vás.

Článek

„Mít na účtu volné prostředky a myslet si, že jsme zajištění do budoucna, už dnes neplatí. Inflace, která v říjnu činila 5,8 %, nám z nich nenápadně každý rok kus ukrajuje. Pakliže by zůstala na stejné úrovni i další roky, připravila by nás za deset let o třetinu úspor. Spořit si v bance nebo do šuplíku za této situace představuje velmi snadný způsob, jak zchudnout. Naopak jediným způsobem, jak se proti této rostoucí inflaci bránit, je naspořené prostředky investovat,“ vysvětluje Petr Golka, analytik společnosti RONDA INVEST.

Výhody pasivního příjmu netřeba příliš zdůrazňovat. Pokud budete mít dostatečný pasivní příjem, zabezpečíte se do budoucna, což ve stáří oceníte. Nezanedbatelnou výhodou je, že se vyhnete inflaci.

Ideální je investice do nemovitosti

Při investici do nemovitosti, jejíž cena právě kvůli inflaci poroste, se to vyplatí hned dvakrát. Poprvé ve chvíli, kdy do ní peníze vložíte a začne vám generovat příjmy z pronájmu. Podruhé při zhodnocení investice tím, že v důsledku zdražování roste cena nemovitosti.

Pro všechny, kdo nechtějí mít žádné starosti s nákupem nemovitosti a její správou nebo chtějí investovat malé částky, je tady možnost investovat do nemovitostních projektů. Možnost investice do takových projektů nabízí například společnost RONDA INVEST.

Vydělávat na nemovitostech můžete i s malými částkami 

RONDA INVEST po důkladném posouzení půjčí prostředky na projekt, který je zaměřen například na rekonstrukci bytového domu či výstavbu rodinných domů. Po určité době je tento projekt zpřístupněn k investování drobným investorům. Výhodou takové investice je, že je zajištěna zástavním právem ke konkrétní nemovitosti, investoři mohou získat výnos až 7 procent ročně a získávají výnosy každý měsíc na svůj účet. Investovat je možné jednoduše online, a to už od tisícovky. V případě investice ve výši minimálně 10 000 korun navíc získáte bonus 500 korun.

Pravidelná investice je chytrá investice

Pro získání co nejvyššího výnosu je důležité investovat pravidelně (byť po menších částkách) a ideálně také získané výnosy investovat znovu.

Když budete investovat každý měsíc například 3 000 korun do investice s čistým výnosem 6,0233 % p. a. ročně, z investice budete získávat měsíční výnosy a každý takový výnos znovu investujete, pak za 25 let získáte částku vyšší než dva miliony korun. Pro srovnání – když budete stejnou částku spořit do šuplíku, za 25 let budete mít 900 000 korun.

Foto: Ronda

Modelový příklad zhodnocení pravidelné investice ve výši 3 000 korun měsíčně s čistým výnosem 6,0233 % p. a., s měsíční výplatou výnosů a jejich reinvestováním ve srovnání s pouhým odkládáním peněz bez investováníFoto: Ronda

Pokud vás možnost investovat do nemovitostních projektů společnosti RONDA INVEST zaujala, můžete si pročíst zkušenosti jejích investorů. Vše potřebné můžete jednoduše zařídit online z domova.

Toto je sponzorovaný text tvořený ve spolupráci se zadavatelem. Článek nevytváří redakce Proženy.cz.

Načítám