Hlavní obsah

Jak si zpestřit sex? Vystupňujte vzrušení partnera těmito 5 způsoby!

Foto: Dmitry_Tsvetkov, shutterstock.com

Chcete se vzájemně vydráždit až k vrcholu touhy? Zkuste polaskat své smysly!Foto: Dmitry_Tsvetkov, shutterstock.com

Reklama

Jak se můžete navzájem dostat do extáze? Vyvolání a stupňování vzrušení neznamená jen hladit partnera. Těchto pět způsobů patří mezi velmi účinné startovací fáze! Který zkusíte?

Článek

Jak dochází ke vzrušení? První fáze sexuálního prožitku probíhá následovně… Při excitaci, podráždění, dochází vlivem tělesné nebo psychogenní stimulace k postupnému nárůstu sexuálního vzrušení. Závisí na délce a intenzitě dráždění.

„Tato fáze, můžeme ji označit jako předehru, může trvat chvilku, ale i desítky minut,“ objasňuje sexuolog Zlatko Pastor. Ještě jednou si povšimněte slova „psychogenní“. Ano, jeden druhého můžete dráždit i jinak než „klasicky“. Jaké možnosti jsou k dispozici?

Vzrušování čichem

Čich má v erotice obrovský význam. Při mazlení a milování můžete vnímat partnerovu pokožku, jeho pižmo, vůni vlasů i dalších partií, což stupňuje míru vzrušení a zvyšuje požitek ze sexu.

Někteří experti na vůně a hormony, jako třeba Američanka Sara Gottfried, tvrdí, že i kombinace milostných „šťáv“ dělá při sexu hodně. Například sperma je zásadité (má vysoké pH), kdežto tekutina vycházející z pochvy je kyselá (nízké pH). Kombinace obojího vytváří sliz se zcela novými chemickými vlastnostmi a vůni, která je velmi erotická. Ale i bez tohoto koktejlu vůně ovlivňují libido.

Foto: Kaspars_Grinvalds, shutterstock.com

Vůně hrají při vzrušení zásadní roliFoto: Kaspars_Grinvalds, shutterstock.com

Feromony, směs omamných složek včetně chemických látek vylučovaných při sexuálním vzrušení, vylučují apokrinní žlázy umístěné v podpaží, tříslech, ústech, na bradavkách, pod koleny, na zápěstí a na dlaních. Nechte ho, aby si přivoněl!

Pokud zrovna má rýmu, moc si „to“ neužije. A mimochodem, nesčetné výzkumy ukázaly, že ženy voní jinak (atraktivněji) v době ovulace. V této době připadají mužům víc sexy. Samostatnou kapitolou jsou parfémy. I vhodně zvolená vůně se při mazlení a milování dá dost slušně využít.

Vzrušování slovy

Obvykle jde o zabarvení hlasu, které druhému imponuje a doslova jej stimuluje k navázání fyzického kontaktu. Směle se dá tvrdit, že vzrušování slovy by mělo stát pravidelnou součástí milostné předehry, neboť řeč poskytuje nepřeberné množství možností, jak milence naladit. Jak říká britská sexuoložka Tracey Cox, „jediná věta pronesená správným hlasem dokáže proteplit nejen celou místnost“.

Foto: PhotoMediaGroup, shutterstock.com

Šeptání něžných slov spousta mužů, ale i žen, milujeFoto: PhotoMediaGroup, shutterstock.com

Vzrušování pohledem

Podle poznatků pupilometrie, oboru zabývajícího se zkoumáním zornic, jsou rozšířené zorničky, tedy v podstatě tak zvané „postelové oči“ podnětem k nastartování vzrušení. Velikost zorniček nelze ovlivnit vůlí. Pokud je máte jako balony, milenec se vám líbí, nebo rovnou myslíte na sex s ním. To druhý vycítí, takže super svůdný pohled, který protějšek naprosto bezpečně rozezná od těch ostatních, v něm může vyvolat pocit zamilovanosti nebo touhy. Zkuste trénovat…

Chválení těla

Oslovování jednotlivých částí, vyjadřování obdivu, pochvaly, nefalšovaná erotická fascinace tělem milence nebo milenky… To všechno se podílí na vytváření úžasné atmosféry pro lásku tělesnou i duševní. Při první fázi milování, která má za úkol vzrušit oba partnery, se těmito způsoby dá probudit sílící touha. Laskavá a vzrušivá slova totiž dávají prostor pro fantazii. A to se jeden druhého ani nemusíte dotýkat!

Hlazení sebe sama

Americká sexuoložka Barbara Keesling je přesvědčená, že klíčovým předpokladem narůstající touhy a výbušného sexu je očekávání vyvolané drážděním vlastního těla. To protějšek tak rozpaluje, že ani neví, jak se jmenuje. Když totiž saháte tam, kam chtěla zajíždět jeho ruka (jazyk, penis), vzbuzujete erotické představy a chlípnost.

A jak se navzájem vzrušujete právě vy?

Reklama

Související témata:

Načítám