Hlavní obsah

Jak to vidí chlap: Manžel má poměr s učitelkou našeho syna

Foto: Sergey Chumakov, Shutterstock.com

Foto: Sergey Chumakov, Shutterstock.com

Reklama

Mají tři děti, hezké manželství a spokojený vztah. Alespoň doteď si to paní Silvie myslela. Nedávno totiž odhalila manželovu nevěru. Už ten samotný fakt bolí, bolestivější ovšem je, že ji podvádí s učitelkou jejich syna. Co jí poradí náš chlap?

Článek

Manžel paní Silvie se zapletl s učitelkou jejich syna. Jak tohle zvládnout? Na adresu jaktovidichlap@firma.seznam.cz proto naše čtenářka poslala tento e-mail:

Pane Hausmanne,

chtěla bych vás poprosit o radu. Jsem ve svízelné situaci, se kterou si nevím rady. Bohužel jsem před pár týdny zjistila, že můj manžel má poměr s učitelkou našeho syna, který chodí do třetí třídy. Přišla mi zpráva na mobil, která neměla být pro mě, ve které se domlouvali na schůzce, s lechtivými obrázky a dovětky. Když jsem na manžela uhodila, nepopíral nic, přiznal mi, že se potkávají od konce září – byli jsme spolu na třídních schůzkách, kde ji poznal. Byla totiž nová. Tragické je na tom to, že jsem si doteď myslela, že je to skvělá učitelka, že ta předchozí se s ní nedala srovnávat.

Nikdy by mě nic takového nenapadlo, naše manželství je moc hezké, myslela jsem si, že nám vše klapalo. Manžela jsem milovala, teď je mi z něho zle. Ještě máme šestiletou dceru a dvouletého syna. Když jsem se manžela ptala, co bude dál, říkal, že to s ní ukončí, že chce být s námi. Ale jak? Je to přece učitelka našeho syna, to se s ní mám nadále ve škole potkávat? To nemůžu. Jsem na pokraji sil, před dětmi dělám jakoby nic, ale už to dlouho nevydržím. Prosím, poraďte mi. Silvie (34)

Vážená paní Silvie,

to s tím mobilem vám nevěřím. „Přišla mi zpráva, ve které se domlouvali...“. Ve zprávě mluví (a obrázky posílá a na rande zve) vždycky jen jeden. Takže jste to celé vyštrachala vlastní iniciativou, zřejmě čtením manželova mobilu. To se rovná rozlepení zapečetěného dopisu. Je-li moje domněnka správná, styďte se. Navíc jste porušila Plzákovu omertu: Nepátrat! On to jen tak do větru nekřičel...

Před nějakým neuváženým činem byste měla zvážit, zda jde u vašeho manžela o poměr vážný, nebo takříkajíc trofejní – a on teď neví, jak z toho vycouvat. V tom je pro muže diametrální rozdíl. V „trofejním“ případě, který se zde zdá být pravděpodobnější, totiž stále miluje svou ženu a nepochybuje o tom, kde je doma. Spousta žen se rozvedla (a připravila děti o otce!) právě proto, že v tomhle nedělaly rozdíl. Moudrá žena to podle rady babiček dokáže „přikrýt sukní“. Neříkám, že by se celá věc měla přejít jen tak, ale případný trest by měl mezi oběma případy rozlišovat. A také by ten trest měl rozeznat, koho postihne, aby náhodou nepostihl i nevinného (opakuji – děti). Třeba to není váš případ, ale mnohé takto se rozčilující ženy nemají samy zameteno před vlastním prahem, když (za svobodna) se s nějakým elegantním ženáčem také spustily – kvůli kariéře, VŠ titulu, filmové roli nebo v naději, že ho rozvedou.

Ještě jedna nesrovnalost si žádá vysvětlení, a sice vaše věta: „Doteď jsem si myslela, že je to skvělá učitelka“. To, že se zamilovala do ženatého muže, s její odborností nemá nic společného. Kdo ví, co všechno v soukromí provádí váš zubní lékař, na kterého nedáte dopustit...

Několikrát jsem se zde zmiňoval, že inklinování k nevěře je u mužů tak časté, až je skoro přirozené. Už zde nebudu jmenovat světové literární a myslitelské velikány, kterými jsem své tvrzení podložil. Neschopnost žen (v monogamních společnostech) se s manželovou nevěrou vyrovnat, se zrcadlí ve vaší větě: „Už to dlouho nevydržím“. A co se tedy stane? Oběsíte se? To by musela viset polovina ženské populace. Někdy mi přijde, že žena se spíše vyrovná se smrtí manžela než s jeho nevěrou. Nebuďte bláhová, stala se vám tuctová věc. Koukněte se na to celé s větším časovým odstupem. V ruce máte ještě dost dobrých karet – třeba mládí a zdravé děti. Za deset let se tomu možná zasmějete. Podvedená je ta učitelka – ona nalítla ženáči, který se nerozvede, ona seděla u vánočního stromečku sama, ona se netěší domů na děti, ona je hlavní tragická postava tohoto příběhu. A že učí vašeho syna? Ještě rok a půl, z toho Bůh ví jak dlouho zazdí koronavirus. Až se k vám manžel vrátí – pokud si ho nevyhysterčíte do učitelčina náručí natrvalo – budete na těch pár zbývajících třídních schůzkách v pozici vítězky vedle poražené.

Vánoční svátky bych u vás nechtěl vidět. Anebo vlastně chtěl – v nějakém silvestrovském pořadu.

Reklama

Načítám