Hlavní obsah

Nenápadné signály nevěry: na co si dát pozor?

Foto: goffkein.pro, Shutterstock.com

Foto: goffkein.pro, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když mu najdete obtisk rtěnky na límečku od košile, asi je jasné, co to znamená. Stejně tak varovné jsou náhlé přesčasy, pozdní příchody, tajné esemeskování a podobně. Ale existují i mnohem nenápadnější známky toho, že vás muž podvádí. Umíte je odhalit?

Článek

Když se váš partner začne v koupelně zamykat s telefonem, místo obvyklého povalování začne posilovat, čím dál častěji chodí z práce pozdě a v jeho autě jsou blonďaté vlasy, i když vy jste bruneta, je to téměř jasné.

Ale dokážete rozklíčovat i méně nápadné signály, že nejste jediná žena jeho života?

1. Je nezvykle milý

Projevuje vám víc pochopení a respektu než kdy dřív. Je neobvykle milý. Nevyvolává žádné konflikty, věci, které ho dřív štvaly, najednou přechází. Vlastně vedle sebe máte opravdu pozorného partnera, který se k vám chová moc hezky.

Super, chce se vám jásat! Jenže pozor, pokud je to změna náhlá a není vyvolána třeba nějakou vaší debatou, v níž jste ho o tohle žádala, měla byste spíš zpozornět. Muži, kteří své ženy podvádějí, totiž často ve skrytu duše trpí výčitkami svědomí. A svůj prohřešek se snaží vám alespoň nějak vynahradit.

2. Hledá na vás chyby

Anebo druhý extrém. Aby sám sebe omilostnil, vsugeruje si, že nejste nic moc, chyba je vlastně na vaší straně a začne na vás hledat mouchy. Chce si vás zošklivit, aby si sám nepřipadal jako takový padouch.

Výsledek? Je podrážděný a náladový a pořád vám něco vyčítá. Vy si připadáte jako hadr na podlahu, ale snažíte se mu zavděčit, abyste následně zjistily, že to vůbec nepomáhá. Frustraci si vybíjí nejen na vás, ale i na sousedovi, který má moc hlasitě puštěnou televizi (i když mu to nikdy předtím nevadilo), na kolegovi, který nikdy neodevzdá nic včas (i když je to poslední roky zcela běžná věc) a podobně.

Foto: VGstockstudio, Shutterstock.com

Začal vám nosit květiny, i když to nikdy nedělal? ZbystřeteFoto: VGstockstudio, Shutterstock.com

3. Zapomíná na důležité události

Mnohem víc zapomíná, je zmatený, ne a ne si zapamatovat, kdy má přijít na návštěvu tchyně a kdy má váš syn zápas ve fotbale. Najednou mu z hlavy vypadávají věci, které pro něj dřív byly zcela automatické (datum vašich narozenin, výročí).

Má toho totiž moc. Musí skloubit rodinný a pracovní život s tím mileneckým. Vlastně neustále kličkuje mezi překážkami, hledá skulinky, kam by mohl svou bokovku vměstnat. Jeho mozek je jednoduše přetížený, proto mu leccos vypadává. Je v neustálém stresu, že udělá někde chybu. A pak ji taky udělá a zapomene na vaše narozeniny.

Foto: TijanaM, Shutterstock.com

Zapomněl na vaše narozeniny, protože je toho na něj mocFoto: TijanaM, Shutterstock.com

4. Změnil názor na vztahy

Sice se tématům typu věrnost, zálety, rozchody a vztahy obecně vyhýbá, ale když už na to přijde, jeho názory jsou najednou jiné. Dřív nevěru odsuzoval, ale najednou jsou jeho výroky opatrnější. Kamarádku, která zjistila, že ji přítel podvádí, sice lituje, ale tak trochu lobuje za to, aby se s ním hned nerozcházela a dala mu ještě šanci.

Sám totiž ví, že nemá v tomto směru čisté svědomí, a logicky se mu nechce sám sebe označovat za zloducha.

5. Vyhýbá se očnímu kontaktu

Ptáte se, jaký měl den a co bylo v práci. Odpovídá obšírně, ale zároveň neurčitě, ale hlavně, a to opravdu nepodceňujte, dost pravděpodobně se vám nedívá do očí.

Líčí nudný den v práci, ale zároveň se u toho hrabe v tašce, jakoby tam hledal poklad. Popisuje, jak toho má hodně, a proto nestihl přijít dřív, ale huhlá to na vás z koupelny, kde dělá bůh ví co. Neříká totiž pravdu a lhát a přitom tomu druhému hledět přímo do očí umí málokdo.

Reklama

Související témata:

Načítám