Hlavní obsah

Jak to vidí chlap: Nevěra v rodině! Manžel spí s mou sestrou

Foto: Antonio Guillem, Shutterstock.com

Foto: Antonio Guillem, Shutterstock.com

Reklama

Nevěra je vždycky zlá, ale někdy může být ještě horší. Nezáleží totiž jen na tom, že vás partner podvádí, ale někdy je také podstatné s kým. A co může být smutnějšího, než když vás zradí vlastní sestra? Právě to se stalo Janě a ona neví, co má dělat. Co jí poradí Josef Hausmann?

Článek

Na adresu jaktovidichlap@firma.seznam.cz přišel tento e-mail od naší čtenářky Jany:

Vážený pane Hausmanne, prosím, poraďte mi, jsem úplně zoufalá, nevím, co mám dělat. Bohužel jsem zjistila, že můj manžel mi je nevěrný s mojí sestrou. Jak? Přišla mi od něho esemeska, která nebyla pro mě, a bylo v ní vše, co manželka opravdu nechce vidět. A já teď nevím, co dělat. Máme dvě malé děti, pořád si jen říkám, jak mi to mohli udělat, vždyť jsou moje rodina. Zatím jsem to nikomu neřekla, mám pocit, že mohu udělat jen samé zoufalé věci. Prosím, poraďte mi. Děkuju moc, Jana

Vážená paní Jano,

váš příběh je smutný, protože nemůžete vyváznout bez zranění. Podvedli vás dva (blízcí!) lidé najednou. Zatímco ale podvod manžela je, promiňte, z kategorie těch rutinních, jednání sestry je už skoro svatokrádež... Vaše odhalení zasahuje celou širší rodinu a rozkližuje její základní pouta, a proto se celé širší rodiny týká. Bohužel nepíšete, jak drží vaše nejužší příbuzenstvo pospolu, nějakou autoritu však představovat musí. Rozpadnout se na dva tábory nikam nevede a mělo by se tomu zabránit. Svolejte tedy „rodinnou radu“, předneste svůj případ a řešte to za její účasti. Ideální by samozřejmě bylo, kdyby si tam vaše (povedená) sestra nasypala popel na hlavu a slíbila, že už to víckrát neudělá. A váš manžel jakbysmet. Přitom by „rada“ měla stanovit tvrdé sankce za případné nedodržení slova.

I kdyby nakrásně došlo k tomuto ideálnímu řešení, nastane pak pro vás složitá cesta do (takto nehorázně) znesvěcené manželské postele a k získání důvěry k sestře. Při překusování manželova podvodu se řiďte zájmem a blahem vašich dětí, které stojí mnohem výše než vaše husí kůže z dotyku protivného chlapa. Narovnat sesterský vztah může jen sestra provinilá. Pokud ona tuto snahu neprojeví, nebude vaší vinou, když se odcizíte – samozřejmě ke škodě obou. Navíc dokud si sestra nenajde partnera (pokud ho má, ví on o tom?), hrozí zde recidiva.

Pak je tu ovšem druhá verze: Rodinná rada nefunguje nebo neexistuje. V tom případě se holt musíte sejít vy tři a promluvit si. V lepším případě se ukáže, že váš manžel si sestru střihnul jako trofej – mimochodem u hospodských kumpánů vysoce ceněnou. Toto zjištění by mohlo sestru vyléčit z vážnějších nároků na otce jejích synovců či neteří. Horší variantou by byla „hluboká vzájemná náklonnost“. Pak odepište oba.

Bude vám bídně, ale na holičkách nezůstanete – máte dvě děti. (Ano, co by za to mnohé daly!) Čas rány zahojí. Třeba i přihraje někoho dalšího. Nebyla byste první ženská, která se s dvěma dětmi podruhé vdala.

Reklama

Načítám