Hlavní obsah

Jak to vidí chlap: Manžel se se mnou nechce milovat „normálně“. Není na muže?

Foto: Photographee.eu, Shutterstock.com

Foto: Photographee.eu, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtenářka Katka (32) si neví rady s tím, co po ní manžel (36) v posteli požaduje. Nechápe důvody, hlavou se jí honí nepříjemné myšlenky, a tak se obrátila na Josefa Hausmanna.

Článek

Ve svém „dopise“ adresovaném na jaktovidichlap@firma.seznam.cz Katka uvedla: „Máme se moc rádi, vše nám podle mě klape, tedy až na sex. Jen pro úplnost, jsme spolu osm let a máme dvě děti ve věku 4 a 6 let. V posledním roce jsme opravdu měli jedině anální sex, manžel z neznámého důvodu se mnou nechce spát jinak než takhle. Předtím jsme anální sex měli několikrát. Nemůžu říct, že by mě nějak zvlášť bavil, ale chtěla jsem to vyzkoušet, když asi před třemi lety dal najevo, že by o to stál. Pak jen sem tam, ale teď už pokaždé.

Musím říct, že při frekvenci dvakrát týdně je to na mě moc, a hlavně mi vadí, že se se mnou nechce milovat „normálně“. Když se ho na to ptám, říká, že ho to takhle moc baví, a na moje několikrát vyslovené přání milovat se jinak reaguje tak, že přece s ním takto spím… Ano, spím, ale asi brzo přestanu. Už mi to fakticky vadí, dokonce začínám mít podezření, jestli není na muže. Můžete mi prosím říct, co za tím vězí?“

Vážená paní, již v první větě (máme se moc rádi, všechno klape až na sex) vidím velký rozpor – zvlášť u lidí vašeho mládí a zvlášť, když v závěru píšete, že s manželem přestanete spát. Je to, jako byste napsala: „S autem jsem moc spokojená, až na to, že nestartuje, a zřejmě ho dám do šrotu.“

Hlavně mě ale zarážejí dvě věci. Zaprvé, že máte v posteli tak slabé slovo, že nemůžete ovlivnit průběh toho, co se v ní bude dít. Vždyť je to skoro vždy žena, která rozhoduje, kdy, kde a jestli vůbec, natož pak „kam“. Navíc při tomto poměrně komplikovanému úkonu „držíte“, přičemž vzpěčovat se či alespoň nespolupracovat by bylo velmi účinné (a pro imaginárního pozorovatele komické). Zadruhé nechápu vašeho muže, že nenaslouchá vašim sexuálním tužbám, když vás má tak rád – slast ženy je přece pro muže v posteli nejvyšším štěstím – ale tvrdohlavě prosazuje svou. I proti vaší vůli!?

Foto: Family TV, Shutterstock.com

Pro vztah je velmi důležité, aby styl milování vyhovoval muži i ženě Foto: Family TV, Shutterstock.com

Jedním z vysvětlení je, že při „tom“ nedostatečně projevujete svůj odpor, možná manžel dokonce vycítí i některé vaše souhlasné projevy, toho se chytí a myslí si, že z obou variant je tato pro vás lepší. V tom případě by logická rada zněla: nespolupracovat a při „akci“ překypovat výlevy nevole. Samozřejmě to máte probrat s ním. Zmínila jste se, že v rozhovoru na toto téma vás odbyl s tím, že jeho to takhle baví a – druhé půlce věty týkající se vašeho postoje (a na moje několikrát vyslovené přání milovat se jinak reaguje tak, že přece s ním takto spím…) po pravdě řečeno nerozumím.

Dalším vysvětlením by mohlo být, že se bojí přivést na svět třetí dítě a antikoncepci nevěří nebo ji neuznává. Řešení je to ovšem velmi originální… Bohužel se nezmiňujete, zda vás „vepředu“ aspoň laská orálně, což by nám pomohlo při posuzování jeho možné orientace na muže. Myslím si ale, že tato domněnka je lichá – to by s vámi „nebyl“ tak často.

Co za tím vězí, těžko říci. Můžou to být falešná divadélka, která viděl na internetu, ochablé svaly vašeho pánevního dna, které ho dostatečně neobjímají, neodolatelná krása vašeho zadečku či mediální kecy o tom, co je dneska „in“ – těch příčin může být spousta. Žebříčku možností ale vévodí vaše patologická submisivita. V rovnoprávném vztahu mezi mužem a ženou platí, že muž se v posteli řídí přáním ženy, a ta přistoupí na to, co se jí příčí, jen občas a svátečně, aby se neřeklo, že je prudérní, a aby chlap viděl, že zas o tolik nepřišel.

Související témata:

Načítám