Hlavní obsah

Jak to vidí chlap: Proč s námi ženy nejednají na rovinu?

Foto: Thinkstock

Jak náš chlap vnímá to, že ženy používají v komunikaci lsti k tomu, aby jim muži splnili, co si přejí...?!Foto: Thinkstock

Reklama

Když žena po muži něco chce, prý ho musí nasměrovat tak, aby si sám myslel, že řešení byl jeho nápad. Podle čtenářky Leony to někteří muži od dam vyloženě vyžadují. Co na to náš chlap Josef Hausmann?

Článek

Další otázka, která přistála v naší e-mailové schránce jaktovidichlap@prozeny.cz je na citlivé téma. Když prý žena po muži něco chce, nikdy mu to nemůže říct přímo. Musí na to jinak, od lesa, oklikou. Jinak narazí! Nebo je to začarovaný kruh a pravda je úplně jinde?

Čtenářka Leona: „Muži o sobě tvrdí, že na rozdíl od žen rádi jednají přímo. Jestliže se ale žena s partnerem snaží jednat na rovinu, většinou narazí. Daleko více toho dosáhne, osvojí-li si metodu ,nenásilného nasměrování muže tam, kam chci já'. Někteří muži se dokonce vyjádřili, že tuto metodu mají raději, i když manipulaci prohlédnou. Co si o tom myslíte vy?“

Vážená paní, nevidím ve vašem příspěvku otázku ke zodpovězení.

Z vašeho konstatování vyplývá, že ženy nedovedou jednat přímo a na rovinu a musejí se uchylovat k morálním faulům. Kdyby dovedly jednat přímo, v komunikaci se zastánci takového jednání (muži) by – jak říkáte – „pokaždé nenarazily“.

Jeden anglický sarkasmus (zkráceně) říká: Když na ně nestačíš, tak je zrazuj. Jinými slovy, když to nejde čestně a na rovinu, zkoušej to podvodem. Co jiného taková manipulace je? Aby vaše jednání nevypadalo tak uboze a podle, eufemisticky vydáváte takový podvod za „metodu“ – dokonce „nenásilného nasměrování muže...“. Posluchači tak podsouváte lež, jak jste vlastně hodná a dobrotivá, že se neuchylujete k násilí, jako byste mohla ze svého arzenálu vytasit i to. Samozřejmě, že podvodem toho docílíte daleko více – to jste žádnou Ameriku neobjevila.

Drze se dokonce přiznáváte k tomu, že jste si podvodu (manipulace) vědoma. Tento obecný pocit beztrestnosti žen při faulování muže, ba dokonce výkonu práva ho faulovatvyvěrá z přesvědčení hluboko zakořeněného v ženském genomu, že muž (tedy až ten ulovený, ženatý) ztratil pozici na roveň postaveného člověka a má status knechta, s nímž netřeba jednat rovnoprávně, férově a na rovinu, protože je tu od toho, aby se staral a dřel.

Na rozdíl od žen může být v našem soudně trestním systému muž ženou někdy i beztrestně zbit, či dokonce zabit (Porota pak řekne: Byl na ni tak zlý, bála se ho, vyhrožoval jí – co jí chudince jiného zbývalo). Takže ta manipulace je pro chlapíčka ze všeho, co ho může postihnout, ještě milosrdná.

Nevím, kolik jste měla mužů, kteří jak říkáte „mají tuto metodu raději, i když manipulaci prohlédnou“. Podle mne to byli slaboši bez vlastní hrdosti, vůle a vlastního programu. Anebo velmistři, kteří vás potřebovali vmanipulovat do postele.

Reklama

Související témata:

Načítám