Hlavní obsah

Jak to vidí chlap: Vypadal zamilovaně, tak proč se neozývá?

Foto: George Rudy, Shutterstock.com

Foto: George Rudy, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Barbora se zamilovala do muže o 8 let mladšího. Rozdíl to není velký, jenže jemu je jen 21. Nejdřív ji balil, pak se pomilovali a hned potom hodil zpátečku. Opravdu je to kvůli bratrovi?

Článek

Čtenářka Barbora (29) poslala na adresu jaktovidichlap@firma.seznam.cz svůj příběh a požádala o radu.

„Dobrý den. Chtěla bych vás poprosit o radu. Zakoukala jsem se do mladšího muže. Jemu je 21 a mně 29. Začalo to tím, že mne vozil domů, když jsem potřebovala. Pak se sám ptal, kde jsem, jak jedu domů, že mne rád odveze. Psali jsme si, laškovali spolu. Jednou jsem to nevydržela a políbila ho, nebránil se. Druhý den proběhlo něco intimnějšího. Po nějaké době se odmlčel, postupně přestal psát. Až do doby, kdy jsem ho opět poprosila, zda by mě neodvezl domů. Samozřejmě jsme se spolu poprvé vyspali. Zase jsme si psali, laškovali, ale k dalšímu osobnímu setkání nedošlo. Jeden večer se připil, což normálně nedělá, a byl dost otevřený. Přiznal se mi do telefonu, že ho velice přitahuji, a že problém je v tom, že jsem sestra jeho dobrého kamaráda. Chtěl vědět, jak to beru já. Odpověděla jsem, že mi to nevadí. Ještě jsme si nějakou dobu psali, ale teď se odmlčel. A já nevím proč, a jak to celé pochopit a co dělat, aby z toho něco bylo. Moc děkuji, Barbora.“

Vážená slečno Barboro,

když jsem četl vaši úvodní větu Zakoukala jsem se do mladšího muže, myslel jsem, že mi píše postarší dáma zakoukavší se do třicátníka. Píše mi ale z dnešního pohledu mladá holka zakoukavší se do skorodítěte. Zdůrazňuji „z dnešního pohledu“ – doby, kdy jsem na vojně sloužil s 20letými zkušenými ženáči jezdícími na opušťák za rodinou, se zdají jak z jiné planety...

Z vašeho podání vysvítá, že žehráte na to, že onen mladíček se nijak nehrne do vztahu a co teda s tím. Jak už jste asi s nelibostí a smutkem zjistila, dnes se do vztahu nehrnou ani třicátníci, nakonec ho nemají ani kde rozvinout, protože bydlí někde ve sdíleném podnájmu za skříní. Natož pak tohle polodítě.

Zdá se, že kdyby ten hoch chtěl, mohl vás zneužít i jen na občasné sexuální povyražení, ale i na to je moc líný, milostivě se s vámi vyspal, až když jste ho dotáhla k vlastní posteli. Já vím, už zase nadávám na dnešní generaci. Když ale v římském senátu hřímal Cicero „O tempora, o mores“, kritizoval úpadek ctnosti a mravů. Dnešní generace je i na tu nemravnost líná. Řeči o sestře jeho dobrého kamaráda jsou jen hloupá výmluva. Navíc se mu můžete zdát stará – vzpomeňte, jak jste ve dvaceti posuzovala třicátníky.

Na vašem případě je smutné, že jste se dosud neseznámila s mužem odpovídajícího věku, který by s vámi esemeskově nelaškoval o blbinách, ale hovořil o vztahu, manželství, dětech a hnízdě pro rodinu. Nejste v tom bohužel žádnou výjimkou.

Přes vaše mládí vám běží čas rychlým krokem (chvíli pokoj nedá si), a proto jej nemařte paběrkováním na ztracené vartě. Jedna z cest ke kvalitnějšímu partnerovi vede přes ušlechtilé koníčky a kultivované zájmy. Pokud nic takového neprovozujete, poohlédněte se po něčem.

Související témata:

Načítám