Hlavní obsah

Jak vrátit líbání do běžného života? Tohle jsou rady pro ty, kteří na ně už zapomněli!

Foto: Lazar_Obradovic, shutterstock.com

Přestali jste se líbat? Poradíme vám, jak do vašeho vztahu vrátit hubičkové něžnostiFoto: Lazar_Obradovic, shutterstock.com

Reklama

Polibky k lásce prostě patří. Co se stane, když na ně začnete zapomínat? Nejenže utrpí celý vztah, ale taky tím snížíte svoje vlastní sebevědomí. Tak znovu objevujte kouzlo líbání!

Článek

Americké psychosexuální terapeutky Val Sampson a Julia Cole, které společně napsaly knihu Jak si zajistit skvělý sex po zbytek života, tvrdí, že líbání hraje významnou roli nejen ve vztahu, ale i v souvislosti se sebevědomím.

„Bohužel je často přehlíženo. Když je spolu pár delší dobu, většinou se vzdá vášnivého líbání, které prožíval na prvních schůzkách. Je to ostuda, protože krásný polibek vám okamžitě zvýší sebevědomí, navíc stvrzuje pocit blízkosti,“ apeluje odborná dvojka a přidává tipy, jak vrátit líbání do běžného života.

Udržujte svá ústa atraktivní

Káva po obědě, česnekové brambůrky… Líbat někoho s nevábným dechem není příjemné. „Pravidelně si čistěte zuby, používejte žvýkačky a choďte na preventivní prohlídky. Někdy je zapáchající dech následkem žaludečních nebo střevních problémů. Zkuste jíst po ránu probiotické jogurty a přes den pijte hodně vody,“ radí terapeutky s tím, že opakující se problémy byste měli konzultovat se svým lékařem. Svá ústa zkrátka mějte vždy k líbání připravená!

Foto: puhhha, shutterstock.com

Pozor na zhrublé rty, je důležité o ně pečovatFoto: puhhha, shutterstock.com

Nevzdávejte se dlouhých a pomalých polibků

Vyhýbáte se líbání během milování? Jsou vám dlouhé a pomalé polibky cizí? Zkuste následující tip. Přiložte své rty na partnerovy, uvolněte je. Představujte si, jak se svaly kolem vašich úst povolují a stávají se vláčnými. (Nespěchejte s hlubokými francouzskými polibky.) Místo toho jemně přejíždějte po rtech partnera.

„Přitiskněte rty na partnerovy, aby se dotýkaly vlhkou částí. Nyní pohybujte ústy ze strany na stranu. Když zaboříte ruce do partnerových vlasů nebo je jemně sevřete, bude účinek znásoben. Až se nabažíte takového polibku, zapojte jazyk, přičemž nikdy nepronikejte do partnerových úst násilně. Pomalu a jemně zasunujte jazyk dovnitř. Až si budete jistí, přitáhněte si milence blíž k sobě a střídejte líbání s jazykem i bez něj,“ popisují Val Sampson a Julia Cole.

Nezapomínejte na vášeň

Až si svým stylem líbání (opět) budete trochu jistí, zkuste vášnivě políbit partnerův krk nebo ušní lalůček. Jemné oždibování je na těchto místech velmi vzrušující. Navíc, když to uděláte jen tak mimochodem, stranou, i když ve společnosti ostatních, partnerovi se zvýší krevní tlak a ihned si vzpomene na vášnivé chvíle.

Foto: Jacob_Lund, shutterstock.com

Vaše rty jsou dokonalým nástrojem pro milostné experimenty, tak je opět začněte používat :-)Foto: Jacob_Lund, shutterstock.com

Později experimentujte

Terapeutky dál radí, že je vhodné postupem času zkoušet nové věci. Můžete si třeba vlhkým prstem nanést trochu soli na rty a připomenout si tak líbání u moře. V případě, že se vám tyhle inovace zalíbí, lze si na rty dát moučkový cukr, kakao, sirup či čerstvé ovoce. Rozhodně se neztratí ani kostka ledu v ústech, čokoláda nebo třeba kapka alkoholu. Během polibku se snažte přenášet ledovou drť nebo nápoje z úst do úst.

„Vyměňujte si alkohol, dokud jej jeden z vás nespolkne,“ doslova popisuje terapeutické duo. Jeho chuť zůstane na vašich a partnerových rtech, budete chtít další a další polibek.

Nechte otevřené oči

Většina lidí při líbání zavírá oči. Co takhle zkusit změnu a nechat je otevřené? Sledovat se při líbání je taky dobrodružství… Mimochodem, i sání partnerova prstu muže velmi vzrušuje. Skvělým způsobem, jak líbání vrátit do běžného života, je i objevování erotogenních zón ústy. S partnerem se domluvte, že vyzkoušíte jemné líbání na různých částech těla, přičemž se nebudete dotýkat genitálií.

A jak to s líbáním máte vy? Baví vás?

Reklama

Načítám