Hlavní obsah

Jak vyletnit kuchyň v pár krocích? Vsaďte na doplňky a dekorace!

Foto: Profimedia

Bylinky nejenže podpoří letní atmosféru v kuchyni, ale zároveň ji nádherně provoní. A samozřejmě hodit se budou i při vařeníFoto: Profimedia

Reklama

Také se celý rok těšíte na to, až konečně bude léto? A ve chvíli, kdy přijde, se jím chcete obklopit ze všech stran? Tak v první řadě nezapomeňte krásně vyletnit svůj interiér. Začít můžete u kuchyně!

Článek

„Každé roční období s sebou přináší různorodé možnosti, jak zkrášlit obydlí. Léto je v představách většiny z vás pohoda, odpočinek a volný čas, barevná jásavá atmosféra letních prázdnin i dovolených,“ říká designérka Michaela Szilágyiová z Free architects.

Barvy, barvy, více barev!

Temné dramatické nebo světlé neutrální barvy, tolik typické pro moderní minimalistické interiéry, jsou určitě chic. Letní atmosféře však tolik nepřidají.

Pokud je vaše kuchyň zařízena v tomto stylu, určitě se nebojte zpestřit ji doplňky a dekoracemi ve veselých pastelových barvách evokujících optimistického ducha léta.

„Barvy jsou v módě, barvy jsou trendy. Nač si člověk vzpomene, všechno překypuje barvami. Barvy jsou prostě životní styl,“ říká Jan Rambousek ze společnosti Sencor. Určitě dejte šanci žluté, růžové, mentolově zelené, oranžové, blankytně modré nebo červené.

Foto: H&M Home

Keramické mističky v mentolové barvě jsou inspirované přírodními motivy, cena 179 KčFoto: H&M Home

Foto: Bella Rose

Keramický hrneček bez ouška na mléčné koktejly v růžovo-oranžové barvě. Cena 209 KčFoto: Bella Rose

Foto: Sencor

Unikátnost toasteru a konvice je v tom, že design produktu byl podřízen barevné škále, aby zachoval a podtrhl barevnou harmonii, produkty budou dostupné od července u vybraných prodejcůFoto: Sencor

Foto: Bella Rose

Čtverečkový design v červeno-bílé barevné kombinaci činí ubrus naprosto dokonalým doplňkem pro jarní či letní posezení. Nádherně vypadá v kombinaci s pastelovými barvami, například růžovou, cena 1729 KčFoto: Bella Rose

Nechte interiér rozkvést!

Květiny a živé rostliny do interiéru zkrátka patří, dělají ho osobitějším a útulnějším. A k teplým jarním a letním měsícům pak patří dvojnásob.

Co se týče kuchyně, můžete vsadit i na rostliny, které nejsou jen na ozdobu. „Nejčastějším doplňkem bývají květiny, ale stále častěji se zasazují do pár květináčů v kuchyni i bylinky. Ty oceníte nejen při vaření. Díky své čerstvosti zvládnou provonět celou místnost a máte pocit, jako byste právě stáli na zahrádce,“ uvádí Michaela Szilágyiová.

Květiny a rostliny vypadají skvěle i jako motivy na kuchyňských textiliích, jako je prostírání, ubrusy, utěrky nebo sedáky na židle. Velmi trendy jsou pak i potisky připomínající historické herbáře.

Foto: H&M Home

Rostliny kuchyni jednoduše sluší. Kulatá skleněná váza, cena 149 Kč a úložný koš z juty, cena 299 KčFoto: H&M Home

Foto: Dedra

Sada keramických obalů na květináč s motivem hyacintu a lesklým finišem potisku. Květináče jsou záměrně upraveny do patiny. Cena 399 KčFoto: Dedra

Foto: Bonami

Smaltovaný tác s výraznými květinovými potisky seženete ve třech barevných variantách, cena 850 KčFoto: Bonami

Foto: F&F Home

Ubrus béžové barvy s decentním potiskem, cena 389 KčFoto: F&F Home

Obklopte se mořem!

V neposlední řadě si s létem často spojujete pobyty u moře. V interiéru pak skvěle vypadají dekorace v námořnickém stylu stylu.

„Velice populární je námořnický motiv. Modro-bílé proužky skvěle doplní kotva, červený záchranářský kruh, maják a nejrůznější loďky. Ty můžete použít jako solitér na stěnu,“ radí designérka Michaela Szilágyiová.

Foto: H&M Home

Atmosféru moře do své kuchyně dostanete raz dva. Masivní dřevěný svícen, cena 299 Kč, dřevěná bedýnka s nápisem New Altantic, cena 799 KčFoto: H&M Home

Foto: Bonami

Skleněná dekorativní láhev je naplněná bílými kamínky, cena 195 KčFoto: Bonami

Foto: Almara shop

Kuchyňská chňapka v bílo-modré barvě s námořnickým potiskem, cena 239 KčFoto: Almara shop

Jak vyletníte svůj interiér vy?

Reklama

Načítám