Hlavní obsah

Jak vypadá ideální kabelka do práce? Máme pro vás rovnou 20 kousků

Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Reklama

Vybíráte svou první či novou kabelku do zaměstnání? Pak si přečtěte naše rady, na co byste se měly zaměřit a jaká kritéria při nákupu především zohlednit.

Článek

Chodíte do zaměstnání, kde se hledí na váš styl i dress code? Pak byste zřejmě měly podle toho vybírat i další doplňky včetně kabelky, která by měla být v souladu s vašimi byznys outfity.

„Pokud máte naplánovanou schůzku, měly byste se zamyslet, o jaký druh schůzky jde, a podle toho volit doplňky. Na formální schůzky se hodí kabelky v tmavé barvě, zapomenout byste naopak měly na módní výstřelky a přílišné zdobení. Na neformálních schůzkách můžete naopak nechat více vyniknout svoji osobitost. V takovém případě se nemusíme bát kabelek výrazných barev, které podtrhnou vaši profesi i náladu,“ navrhuje Adriana Mocsiová ze společnosti Deichmann.

A tohle jsou čtyři nejdůležitější kritéria:

1. Velikost

U kabelek, které vybíráte do práce, je důležitá hlavně velikost. „Každá žena pracující v kanceláři potřebuje především prostornou kabelku, kam se vejde vše od osobních věcí po potřebné pracovní dokumenty. Z praktických důvodů doporučuji volit kabelku se zapínáním na zip a alespoň jednou vnitřní zipovou kapsou na drobnosti a osobní doklady či peněženku. I takzvaná byznys kabelka umí být elegantní a praktická,“ uvádí Veronika Sajdoková ze společnosti CCC a doplňuje, že nejoblíbenějším tvarem je v současnosti shopper bag. Do něj se vejde i tablet či menší notebook.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Mango, 1299 Kč, Orsay, 549 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): CCC, 899 Kč, Deichmann, 849 KčFoto: Archiv firem

2. Barva

Střídat každý den kabelky podle zvoleného outfitu je sice hezká představa, ale daleko praktičtější je nadčasový design a jednobarevné provedení, které snadno sladíte s většinou svého šatníku. Velmi dobře se oblečení kombinuje s kabelkami v černé, šedé, koňakové, tmavě modré, ale i výrazné červené barvě.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Mango, 799 Kč, Zara, 799 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Deichmann, 1199 Kč, Lasocki (prodává CCC), 1899 Kč (kůže)Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Lasocki (prodává CCC), 1699 Kč (kůže), H&M, 599 KčFoto: Archiv firem

3. Materiál

Typ materiálu je jen otázkou vašich preferencí a stylu. Ovšem pokud chcete, aby vám kabelka vydržela kvalitní po dlouhou dobu, dejte přednost nadčasovému materiálu. „Vsaďte na pevnější, elegantní provedení, ideálně z pravé kůže. Naopak textilní kabelky se k byznys stylu nehodí,“ říká Adriana Mocsiová.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Guess Jeans (prodává Answear), 4499 Kč (ekokůže), Michael Kors (prodává Humanic), 6499 Kč (kůže)Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Matt & Nat (prodává Urbanlux), 5190 Kč (veganská kůže), Paul´s Boutique (prodává Zoot), 2429 Kč (imitace kůže)Foto: Archiv firem

4. Osobitost

Při výběru vhodné kabelky nezapomínejte samozřejmě také na svůj osobitý styl, který se může lišit i jen v malých detailech, ale přesto vyjádří vaši osobnost a vkus. Dobře vybraná kabelka vás bude reprezentovat a ladit s většinou vašich outfitů.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Mango, 1699 Kč (30% hovězí kůže), Fiorelli (prodává Answear), 2499 Kč (eko kůže)Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Orsay, 549 Kč, Zara, 1599 Kč (kůže)Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Mohito, 899 Kč, Tommy Hilfiger (prodává Zoot), 4599 KčFoto: Archiv firem

A jak by měla vypadat vaše kabelka do práce?

Reklama

Načítám