Hlavní obsah

Jak zatočíte s vráskami, otoky a kruhy pod očima? Detoxem obličeje!

Foto: Juta, Shutterstock.com

Foto: Juta, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Naše tvář je současně i naší vizitkou a zvláště pro ženy je péče o obličej opravdu důležitá. Určitě to znáte: dlouhé prohlížení v zrcadle, panika při prvních vráskách anebo každodenní boj s kruhy pod očima. Věděla jste, že zbavit se mnoha nedostatků vám pomůže detox pleti?

Článek

Obličej každého člověka je zcela jedinečný a dal by se přirovnat k pomyslnému zrcadlu, které nám ukáže všechny problémy v organismu. Na tváři se také odráží nejen náš vnitřní stav, ale své stopy (dost značné) zanechává i vnější prostředí. „Kůže je naše první bariéra při styku s vnějším prostředím, a zvláště pleť obličeje tak ve znečištěném městském a smogovém ovzduší trpí,“ vysvětluje Denisa Verneret, školitelka kosmetických poradkyň značky Yves Rocher.

Pokud se tedy trápíte podrážděnou pletí, začervenáním, šupinkami, otoky nebo i tmavými kruhy pod očima, je dost možné, že za všechny tyto neduhy může právě znečištění – a to jak vnější, tak vnitřní. I kvůli němu je také často nutné začít řešit první vrásky a známky stárnutí mnohem dříve, než by to bylo za „méně toxických“ okolností opravdu nutné.

Komplexní zapojení

Ochránit organismus před zanesením dá práci, ale není to nemožné! Všechno je ve vašich rukách. V tomto boji je nutné využít všechny prostředky – a nimi jdou ruku v ruce pravidelnost, řád i důslednost. Nárazové „rychloakce“ nejsou východiskem ze situace, vizuálně se možná na pár dní něco zlepší, ale dlouhodobý účinek nečekejte.

Všichni vědí, že základem úspěchu je správný životní styl. Velké množství čisté vody, pohyb, vyvážený jídelníček, kde nesmí chybět dostatek vlákniny, vitaminů a minerálů – to jsou neustále se opakující rady, které ale skutečně platí a fungují.

Foto: s4svisuals, Shutterstock.com

Většina lidi moc dobře ví, jak by měl vypadat v ideálu jejich životní styl. Mnohem těžší je se tím říditFoto: s4svisuals, Shutterstock.com

Kvalitní produkty a účinné komponenty

Zbytek je na vaší péči, kosmetických produktech a zákrocích, které podstoupíte. Detox pleti je proces, kdy se snažíte z kůže odstranit toxiny a nastřádané nečistoty usazené v kožních buňkách – ty jsou totiž kvůli těmto usazeninám zpomalené a tím se brzdí i všechny od toho se odvíjející procesy v kůži. Následně pak dochází k otokům, špatnému zabarvení pleti, začínají se objevovat hlubší vrásky, a dokonce i nejrůznější vyrážky!

Detoxikace pokožky vyžaduje čas a je individuální. Někomu stačí pár masek, jiný musí podstoupit celou kúru procedur ve spolupráci se specialisty. Vše záleží na tom, jak dlouho a v jakém množství se ve vás nečistoty střádaly.

Ptáte se, kde začít? U výběru kosmetiky! „Pro účinnou detoxikaci a ochranu pleti je třeba sáhnout po produktech s vysokým obsahem přírodních a rostlinných složek, nejlépe s výtažky rostlin, které se dokážou přirozeně bránit vnějším agresím,“ rozvádí Denisa Verneret.

Velmi účinně působí přípravky s kyslíkem. Ten spouští čisticí proces, který vyvádí toxiny z kožních buněk a zahajuje regeneraci. Samočištění pleti také stimulují produkty obohacené o vitaminy A, C a E a velmi efektivní jsou i mořské řasy.

Detoxikace: Dvanáct účinných bojovníků proti toxinům

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Expresní okysličující maska Elixir Jeunesse, Yves Rocher, 550 Kč. Detoxikační lipová maska Tilia s hydratačními a čisticími účinky, Nobilis Tilia, 479 Kč Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Kompresní maska s aktivním kyslíkem, řasou aosa, výtažkem z listů břízy a komplexem animokyselin, Beauty face (prodává Medhelp-shop), 69 Kč. Detoxikační maska s obsahem aktivního uhlí Pure Clay Detox, L’Oréal Paris, 279 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Černé detoxikační mýdlo pro čištění pleti, Natura Siberica (prodává Folly), 339 Kč. Odličovací a čisticí balzám Detox Solid Cleansing Oil, Erborian (prodává Notino), 849 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Detoxikační micelární gel Elixir Jeunesse, Yves Rocher, 249 Kč. Detoxikační a ochranná micelární voda, Dermacol, 129 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Detoxikační sérum Booster Detox, které můžete smíchat se svým oblíbeným krémem, Clarins, 809 Kč. Hydratační a zklidňující denní krém pro suchou pleť s detoxikačním účinkem, GA-DE (prodává Krása), 575 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Noční krém Beauty Detox Night Cream odstraňuje znečišťující zátěž, Venus (prodává Douglas), 357 Kč. Omlazující a detoxikační noční péče o pleť Nuxellence, Nuxe, 919 KčFoto: Archiv firem

Když je třeba specialista

K procesu očisty neodmyslitelně patří peelingy na bázi ovocných kyselin. „Chemický peeling odstraňuje z pleti přebytečný maz, zrohovatělé buňky a kožní nečistoty. Na rozdíl od mechanického peelingu neobsahuje žádné abrazivní složky. Pleť je po chemickém peelingu jemnější a barevně sjednocená. Dochází k zatažení pórů a vyjasnění pleti,“ dodává podrobnější vysvětlení dermatoložka Věra Terzijská z Perfect Clinic Dermatology.

Foto: Africa Studio, Shutterstock.com

Není nad to si udělat čas sama pro sebe a nechat se rozmazlovat od odborníkůFoto: Africa Studio, Shutterstock.com

Co musíte rozhodně vyzkoušet, je masáž obličeje, krku a dekoltu. I jeho nejšetrnější a „nejlehčí“ forma dokáže divy. Zrychluje totiž pohyb krve a lymfy a tím urychluje procesy očištění pleti. Je to také zaručený způsob prevence prvních vrásek. Díky tomu, že „rozpohybuje“ a zrychlí všechny procesy, pokožka lépe regeneruje a její kvalita na podkožní úrovni se zlepší.

Velké množství nečistot se usazuje v pórech, proto je nutné preventivně bránit jejich rozšiřování. Když vidíte, že speciální pleťové vody, masky nebo krémy nepomáhají, účinným způsobem, který zatočí zároveň i s vráskami, je mikroneedling neboli mikrojehličkování. To je založeno na samoobnovovací schopnosti kůže. Pomocí ručního elektrického přístroje s vysokou rotací pronikají mikrojehličky kolmo do pokožky a vytvářejí v hlubších vrstvách mikrotraumata, která stimulují tvorbu kolagenu a elastinu. Nový kolagen redukuje hloubku vrásky, zvyšuje pružnost, zlepšuje vzhled jizev a jiných defektů. Výsledkem je jemnější, pevnější a mladší pleť.

Jak se staráte o svou pleť vy? Provádíte detoxikační kúry?

Reklama

Načítám