Hlavní obsah

Jak zdůraznit pas? Vysokými kalhotami i zavinovacími šaty!

Foto: garetsworkshop, Shutterstock.com

Foto: garetsworkshop, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Léto je definitivně za námi, ale to neznamená, že se musíme zabalit do neforemných hábitů. Ženskou siluetu umíme podpořit i na podzim. Ukážeme si, jak na úzký pas.

Článek

Zatímco velikost S nikdy nenapodobíte, pokud máte XL, pas se dá vytvořit, i kdybyste byla přesvědčena, že žádný nemáte. Pokud jste tedy majitelka postavy, která nedisponuje vosím pasem, rozhodně nezoufejte. Stačí pár chytrých vychytávek a správně padnoucích kusů oblečení. Poradíme vám, jak na to.

Kalhoty s vysokým pasem

Nemohla jste si jich nevšimnout, jsou všude. Pokud jste si na ně ještě nezvykla, zkuste je vzít na milost. Tak zvaně vysoké kalhoty jsou totiž právě jedno z kouzel, které váš pas zúží. Opticky rozšíří boky, a tak dosáhnete efektu postavy typu hruška. Lépe tento trik funguje na štíhlejších postavách, ale i silnější žena si takové kalhoty může dovolit. Ať sáhnete po slimkách, širokých nohavicích nebo po zvonech, základem je zakasat svršek, nebo jeho část, do kalhot. Pokud máte upnuté tričko či body, efekt ještě zdokonalíte širším páskem.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): černé kalhoty s puky Mango, 1299 Kč; úzké džíny Mohito, 599 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): kalhoty s potiskem Stradivarius, 549 Kč; oranžové zkrácené kalhoty Stradivarius, 549 KčFoto: Archiv firem

Široká sukně

Sukně do áčka s vyšším pasem funguje podobně jako již zmíněné kalhoty, ale vytváří ještě větší kontrast. Funguje i v případě, že máte velikost XL a více. Vyberte takovou, aby seděla přesně a nezařezávala se vám do těla. Vzniklé hrboly na břiše a bocích by vám na přitažlivosti nepřidaly.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): černobílá midisukně Asos Curve, 699 Kč; modrá áčková sukně Asos, 575 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): černobílá skatersukně Mint&Berry (prodává Zalando), 450 Kč; květovaná sukně Mohito, 899 KčFoto: Archiv firem

Zavinovací šaty, halenky i svetry

Zavinování frčí. Lehce asymetrická draperie okolo pasu vám dodá šmrnc a k tomu vytvaruje siluetu. Kouzlo je v utažené látce, která vytváří kontrast s volnějším zbytkem. Zavinovací šaty by měla mít v šatníku každá žena už proto, že jsou milosrdné k výkyvům váhy. Na chladnější měsíce ale zkuste třeba i zavinovací svetr, který můžete zkombinovat s áčkovou sukní.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): plisované šaty Bershka, 549 Kč; puntíkaté šaty Vero Moda (prodává Zoot), 1079 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): krémový svetr Zara, 1299 Kč; tmavě modrá halenka Vero Moda, 569 KčFoto: Archiv firem

Drobní pomocníci

Pracujte s detaily. Dobře poslouží pásek, ať už široký na úzkých kalhotách nebo úzký na volných šatech. Pokud máte ráda trochu extravagance, můžete to zkusit také s ledvinkou. Je teď opět moderní, a když ji přidáte do pasu k vysokým skinny džínám, bude jasně vidět, kdo tady sleduje nejnovější trendy.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): červená ledvinka, 449 Kč, pruhované šaty, 799 Kč, obojí Bershka; vínová ledvinka, 399 Kč, svetřík, 349 Kč, pletené kalhoty, 599 Kč, vše StradivariusFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firmy

Na foto (zleva): bílá košile s páskem, 1299 Kč, hnědý splétaný opasek, 799 Kč, splývavé růžové kalhoty, 999 Kč, vše MangoFoto: Archiv firmy

Podzimní „must have“ na závěr

Nakonec nesmíme zapomenout na podzimní nesmrtelný kabátek zvaný trenčkot. Kratší či delší – vždy je tu od toho, abyste ho zavázala a vypadala dokonale. Hodí se ke společenským šatům do divadla, stejně jako k roztrhaným džínám a teniskám. Abyste efekt úzkého pasu nezkazila, nenechávejte si spadnout šálu nebo šátek moc nízko. Ať všichni vidí, jak jste útlá!

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): béžový trenčkot Zara, 2599 Kč, krémový kratší trenčkot Mango, 1999 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firmy

Na foto (zleva): růžový trenčkot, 1799 Kč, šedý trenčkot, 999 Kč, obojí H&MFoto: Archiv firmy

Libujete si ve zdůraznění siluety, nebo máte raději volné oblečení?

Načítám