Hlavní obsah

Jak zvětšit prsa, prodloužit postavu či zeštíhlet?

Foto: isifa

Než vyházíte půl skříně, poraďte se se stylistkouFoto: isifa

Reklama

Zvýraznit oblečením pas, zamaskovat pár kilo navíc nebo působit vyšší... To všechno se vám může podařit, pokud poslechnete rady stylistky v naší poradně!

Článek

Mnoho žen si neví rady s volbou vhodných barev, tápou, když se mají obléknout do společnosti nebo když chtějí do svého šatníku vnést trochu elegance. Jejich problémy řeší v poradně stylistka Alena Šafratová, majitelka Školy stylu BACKSTAGE.

Potřebuji zmenšit!

Dotaz: Dobrý den. Bude mi brzy už 60 let a jsem pomalu metrákový drobeček, to znamená výška 168 cm a váha 98 kg. Vše mám usazeno na prsou (125 cm) a pase (115 cm). Jde nějak oblečením udělat z velkého malé? Děkuji!

Odpověď:Z velkého uděláte menší jedině použitím tmavých odstínů + splývavých látek + správného střihu, který perfektně sedí, nikde nezařezává. Rozhodně ne tím, že si na sebe vezmete volnou blůzu nebo rozšířenou tuniku a budete doufat, že se pod nánosem látky nadváha schová. To nefunguje, naopak opticky se tím rozšíříte. Nebojte se přiléhavějších střihů. Pomohou i delší lehké šálky, jejichž cípy necháte volně splývat, stejně jako delší náhrdelníky.

Foto: thinkstock

Která barva je pro vás ta pravá? Poradí alobal!Foto: thinkstock

Co na slavnostní příležitost?

Dotaz: Dobrý den, potřebovala bych poradit, co si obléci na prestižní módní přehlídku. Je mi 50 let, jsem 165 cm vysoká a mám 52 kg. Ještě nikdy jsem na takové společenské akci nebyla. Děkuji za radu.

Odpověď:Sázkou na jistotu budou vždycky malé černé neboli koktejlky. Jednoduché černé šaty v délce ke kolenům. K nim se hodí buď výrazný náhrdelník nebo náušnice a malá kabelka – psaníčko nebo mini kabelka na řetízku přes rameno. A určitě lodičky na podpatku! A žádné silonky! Pak budeš elegantní, krásná a přitom nepřeplácaná.

Chci vypadat vyšší a hubenější!

Dotaz: Dobrý den, chtěla bych poradit, jak se mám oblékat, abych vypadala vyšší. Měřím jen 155 cm a vážím 54 kg. Je mi 21 let. Na podpatcích moc chodit neumím, takže ty nepřipadají v úvahu. Taky bych potřebovala opticky zúžit pas a zvýraznit prsa. Děkuji.

Odpověď:

Na výšku pomáhá tohle:

1. výstřihy do „v" (žádné klasické u krku nebo lodičkové)

2. vyčesané vlasy nahoru (do culíku nebo cool zamotaného drdolu)

3. dlouhé visací náušnice

4. mini délky sukní, šatů a šortek

5. kalhoty i sukně se zvýšeným pasem, aby opticky prodloužily nohy

6. PODPATKY! Bez podpatků to prostě nejde!!! Je to ostuda, že na nich neumíš chodit, a je nejvyšší čas se to začít učit. Budeš vyšší, ale taky budeš úplně jinak držet tělo. A i ta prsa budou vypadat lépe. A kromě toho si kup push-up podprsenku, a máš problém vyřešený.

Foto: thinkstock

Podle stylistky jsou podpatky požehnáním pro každou ženuFoto: thinkstock

Jsem léto, nebo podzim?

Dotaz: Potřebovala bych pomoci s výběrem barev, tedy určením svého barevného typu. Děkuji.

Odpověď: Takové rozdělení je velmi zastaralé. Základní dělení barev je na teplé a studené. Které ti sluší víc, poznáš díky jednoduchému testu. Vezmi kus alobalu a kus zlatého balicího papíru. Každý si přilož před zrcadlem k obličeji. Okamžitě máš jasno. Alobal představuje studené tóny (jako modrá, zelená nebo fialová) a samozřejmě stříbrné šperky nebo bílé zlato. Zlatý papír zas teplé tóny (červená, žlutá, oranžová) a samozřejmě žluté zlato. Když se nebudeš umět rozhodnout, popros kámošku, ať ti sdělí svůj názor. A jestli se nerozhodne ani ona, máš totálně vyhráno, protože se nemusíš omezovat v ničem!

Ocenily byste také radu odborníka? Využijte naší poradny stylistky.

Reklama

Načítám