Hlavní obsah

Jaké boty na koktejl a jaké na ples? Vyberte si ty své podle typu akce

Foto: Profimedia

Dokonalé party boty často vyžadují perfektní pedikúruFoto: Profimedia

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vánoční večírky jsou v plném proudu, stejně tak plesy a další speciální příležitosti, které vyžadují dech beroucí obuv. Jaká je právě v kurzu?

Článek

Pokud toužíte po dokonalém party vzhledu, bez úchvatných střevíčků se skutečně neobejdete. Nezáleží na tom, zda třeba vsadíte na dokonale provedenou klasiku černých lodičeknebo zvolíte třpytivé sandálky s otevřenou špičkou. Vše se odvíjí především od příležitosti, na kterou se chystáte. A v tom vám dnes poradíme.

Foto: archiv firmy

Světle růžové boty se skvěle hodí i k trendy flitrům. Na foto: H&M, 899 KčFoto: archiv firmy

Foto: archiv firmy

„Lakovky“ jsou nesmrtelné, obzvlášť v retro stylu. Na foto: Reserved, 799 KčFoto: archiv firmy

Obouvejte se podle příležitosti

Chcete se na plese vyhnout módnímu trapasu? Pak byste měly vědět, že pokud máte na pozvánce napsáno White Tie a váš doprovod má předepsaný smoking, etiketa vám velí dlouhé šaty a uzavřené lodičky na vysokém podpatku.

Na koktejl se zase hodí boty se zavřenou špičkou, nejen v lakovaném provedení, ale také je k často vidění luxusní semiš v tělovém odstínu.

Foto: archiv firmy.

Uzavřené lodičky na vysokém podpatku by měla mít v botníku každá žena. Na foto: Destroy, 3799 KčFoto: archiv firmy.

Většina slavnostních večerních společenských událostí se u nás ale nese v duchu Black Tie, kdy si můžete dovolit i otevřenou špičku či patu. Pokud zvolíte takovou obuv, vynechte punčocháče.

Foto: archiv firem

Otevřená pata a špička bot je velmi sexy, ale na večírek se musíte dopravit autem, jinak zmrznete! Na foto: Mango, 2499 KčFoto: archiv firem

Letí ombré i stříbrná

Pokud jste pozvané na méně formální příležitost, můžete se s výběrem party obuvi doslova vyřádit. In jsou metalické odstíny, které přetrvávají už druhou sezonu, proto je možné, že se ze stříbrných lodiček stane časem klasika, hadí a šelmí vzory či ombré přechody. Pamatujte ale, že čím extravagantnější obuv, tím jednodušší by mělo být oblečení a hlavně doplňky. Ideální je, když se jedna barva z outfitu opakuje i v odstínu bot, ale vše záleží na celkovém vyznění, proto doporučujeme zkoušet a ladit!

Foto: archiv firmy

Ombré boty vypadají skvěle, ale potřebují vyniknout s jednoduchým oblečením. Na foto: Baťa, 999 KčFoto: archiv firmy

Foto: archiv firmy

Stříbrné boty už dávno nejsou jen filmové Hromnice. Na foto: Zara, 1299 KčFoto: archiv firmy

Které botky padly do oka právě vám?

Reklama

Načítám