Hlavní obsah

Jaký sport se hodí právě pro vás? To prozradí znamení horoskopu!

Foto: Halfpoint, shutterstock.com

Přemýšlíte o nějakém sportu, ale nevíte, který je přesně pro vás vhodný? Vaše znamení vám poradíFoto: Halfpoint, shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chcete trochu zlepšit svou kondici a nemůžete se rozhodnout, který sport je pro vás ten pravý? Zkuste se nechat inspirovat tím, co se hodí právě pro vaše znamení zvěrokruhu nejvíc.

Článek

Každé znamení zvěrokruhu představuje jiný osobnostní typ, jinou povahu, což se odráží i ve výběru sportu, který je pro dané znamení jako dělaný. Jaká disciplína se hodí právě pro vás nejvíc? Čtěte dále a inspirujte se, jak si nejlépe zlepšit kondici

Beran (21. 3.–20. 4.)

Berani mají sport a pohyb v krvi – opravdu, i když se jako největší sportovec ze všech necítíte, pokud si vyberete nějakou sportovní aktivitu, které se budete pravidelně věnovat, velmi rychle se vám dostane pod kůži. Zkuste cokoli rychlého a rychle působícího, trpělivost totiž není vaše silná stránka – může jít o nejrůznější třicetidenní hubnoucí a posilovací programy, které najdete on-line, nebo nejrůznější stupňující se výzvy. Nezapomeňte i na adrenalinové nebo bojové sporty, obojí by vás mohlo příjemně překvapit a posléze nadchnout.

Býk (21. 4.–21. 5.)

Býci mají vrozenou jakousi houževnatost a vytrvalost, proto jsou pro vás vhodné sportovní aktivity, které z těchto vlastností těží. Zkuste se zaměřit na běh. Pro vás je totiž jednoduché zvyknout si na každodenní rutinu a pravidelný běh vám tak nebude dělat problémy. Navíc budete moci sportovat v přírodě, což by pro vás mohlo být daleko zábavnější než hodiny času strávené v posilovně. Čas od času do rozvrhu zařaďte klasické posilování, i to vám umožní dlouhodobě sledovat váš pokrok na základě vaší vytrvalosti.

Foto: gpointstudio, shutterstock.com

Běh je ideálním sportem pro všechny BýkyFoto: gpointstudio, shutterstock.com

Blíženci (22. 5.–21. 6.)

Blíženci jsou věčně v letu a stále zkouší něco nového – toho se držte i v případě sportů. Nebojte se vyzkoušet nejrůznější klidně podivné kurzy, které jsou v nabídce v místě vašeho bydliště – co taková bikram jóga, která se cvičí v pořádném horku? Nebo třeba pole dance, ve kterém se snoubí prvky taneční, posilování a také gymnastika? A nebo se zapojte do něčeho kolektivního a vyzkoušejte třeba volejbal, kde se vyřádíte pěkně ve skupině. Za uvážení stojí i méně obvyklé „sporty“ spíše hravého charakteru, jako je laser game či paintball.

Rak (22. 6.–22. 7.)

Spíše niterně orientovaní Raci se málokdy pouštějí do kolektivního sportování a spíše se na sobě snaží pracovat individuálně. Ideální jsou různé druhy jógy, které vám dovolí ponořit se do sebe a kromě těla zapracovat také na vyrovnanosti psychiky. Vyberte si cokoli, zajímavá je rozhodně se zvukem a hlasem propojená naam jóga nebo třeba o něco „sportovnější“ pilates. Ale ani běh, ať už na pásu nebo v přírodě, nebo třeba eliptický trenažér nejsou úplně mimo, zkrátka cokoli, kde se můžete soustředit sami na sebe.

Lev (23. 7.–22. 8.)

Lev se rád předvádí a rád ukazuje své schopnosti a dovednosti. Ideální pro vás tedy je posilovna, kde se můžete vyřádit na velkém množství různých strojů a přístrojů. Také kolektivní sporty, kde můžete zazářit a zároveň organizovat tým kolem sebe, vás budou bavit, ať už půjde o házenou, florbal nebo třeba turnaj ve frisbee. Lvi se u „svého“ sportu rádi baví, ale čas od času se také potřebují zcela zničit. A pokud k tomu mohou zapojit své organizační a taktické dovednosti, budou úplně nejšťastnější.

Foto: OPOLJA, shutterstock.com

Narodili jste se ve znamení Lva? Pak by vám posilovna měla sedětFoto: OPOLJA, shutterstock.com

Panna (23. 8.–22. 9.)

Panny mají rády tabulky, seznamy a odškrtávání a to by rozhodně měly vzít v potaz i při výběru sportu. Proto je pro vás ideální cokoli, v čem můžete plnit každodenní počet nebo nějaký pokrok. Ať už je to běh nebo jízda na kole, kde si budete moci odškrtávat zdolané kilometry (což platí pro zimomřivější duše také o rotopedu) a zakreslovat a sdílet s ostatními trasy, nebo třeba veslařský simulátor či lukostřelba, kde si můžete zapisovat každodenní zlepšení a pokroky.

Váhy (23. 9.–23. 10.)

Váhy si dávají hodně pozor na to, jak i při sportovních aktivitách vypadají, a když půjde o něco moc upoceného a drsného, nebudou se prostě cítit dobře. Rozhodně si ale užijete nejrůznější taneční styly, při kterých můžete pořádně zamakat, ale zároveň to celé bude vypadat esteticky a elegantně – Váhy hlavně mívají velmi vyvinutý cit pro rytmus. Správnou volbou budou také brusle, ať už kolečkové nebo klasické. Pohyb na nich pořád vyžaduje dostatek pohybového nadání a elegance na to, aby vás tato disciplína uspokojila.

Štír (24. 10.–22. 11.)

Štíři mají často vyloženě odpor k týmovým, organizovaným sportům, pokud nejde o něco, v čem skutečně vynikají. Zkuste se tedy zaměřit na nějakou individuální disciplínu – ideální jsou nejrůznější asijská bojová umění, která zároveň hodně pracují s vůlí, jako je třeba tai-či, špatný nápad není ani brazilská capoeira. A nebo zkuste box či kickbox, které vám pomohou vyřešit občasné problémy se zvládáním vzteku a pomohou vám zlepšit vaše soustředění.

Střelec (23. 11.–21. 12.)

Střelci ke „svým“ sportům rozhodně potřebují společnost a baví je pouštět se do nejrůznějších bláznivých a originálních věcí. Můžete tedy zvolit nějakou klasiku, jako je volejbal, basket, fotbal nebo třeba „alespoň“ tenis, ale určitě zkuste i něco, u čeho si zablbnete – zmínit lze třeba paintball nebo lasergame, vyrazit můžete s přáteli třeba na lezeckou stěnu, s kamarádkami se zasmát u zumby nebo s partou u frisbee.

Střelci se rozhodně nebudou nudit ani v zimě na horách na svahu, ať už snowboard nebo lyže, rychlost je rozhodně baví.

Foto: Syda Productions, shutterstock.com

Váhy řeší, jak u sportu vypadají. Máte to také tak?Foto: Syda Productions, shutterstock.com

Kozoroh (22. 12.–20. 1.)

O Kozorozích se ví, že jsou poměrně konzervativní ve všech směrech svého života – včetně sportu. Pokud se tedy rozhodujete, jaký sport začít dělat pravidelně, zkuste na začátek něco, co už dobře znáte – ať je to jízda na kole, nebo třeba aerobic, který vás dřív hodně bavil. Lepší bude se pustit do zahřívacího a protahovacího kardia a cviků s vlastní vahou než do něčeho rychlého a zběsilého. Jistě si užijete klasický běh nebo třeba spinning, pokud je to na vás málo akce, zvolte třeba komplexní crossfit.

Vodnář (21. 1.–20. 2.)

Vodnáři se často pouštějí do sportů, které jen tak někdo nezná. Třeba taková indiaca – to je něco jako volejbal, ale s poměrně atypickým, opeřeným míčem, který celou hru mění. A nebo wallyball, což je zase kříženec volejbalu se squashem. A nebo alespoň vyrazte ven a zacvičte si ve venkovních posilovnách, které jsou teď rozesety po nejednom větším městě. Nebojte se pustit do čehokoli, co se vám zalíbí, i když na vás druzí budou divně koukat.

Ryby (21. 2.–20. 3.)

Ryby se cítí jako ryby ve vodě, když jsou ve vodě – což vlastně znamená, že byste se rozhodně měli pustit do plavání. To perfektně vyhovuje vašim potřebám, protože si můžete jet na výkon, utřídit si myšlenky, nikdo na vás nebude koukat a nikdo vás nebude rušit. Další možností je také rozhodně pilates a různé druhy jógy, které stejně tak Rybám dovolí ponořit se do svého malého světa a odstřihnout se od okolí, když to potřebují. A ani klasický běh nebo rychlá chůze vám rozhodně neuškodí.

A jaký sport je jako dělaný právě pro vás?

Související témata:

Načítám