Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Co s přebytkem vajíček z velikonočních svátků? No přeci vajíčkový salát s kapary! Vyzkoušejte náš recept, skvěle si pochutnáte.

15 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 špetka pepře
  • 1 špetka soli
  • 1 hrst listové petržele
  • 2 lžíce kaparů
  • 1 lžíce majonézy
  • 120 g másla
  • 4 ks vejce
Článek

Postup

01.

Vajíčka uvařená natvrdo oloupejte, pokrájejte na větší kousky a rozmačkejte vidličkou, aby zůstaly větší kousky.

02.

Máslo nechte změknout a ručním šlehačem z něj vyšlehejte hladkou pěnu.

03.

Přidejte rozmačkaná vajíčka, majonézu, jemně nasekané kapary a petrželku a dochuťte solí a pepřem. Nejlepší je s tmavým pečivem.

Související témata:

Načítám