Hlavní obsah

Jarní „výmalba": Které odstíny laků budou slušet vašim nehtům?

Foto: Filip Matušinský

Která „výmalba" bude na jaře trendy? Inspirujte se novými odstíny laků na nehtyFoto: Filip Matušinský

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Máte políčeno na další, stěží viditelný lak? A co ho tentokrát vystřídat za něco výraznějšího? Jarní novinky, které budou slušet vašim nehtům, vám představí manikérka Emília! Které „výmalby“ budou in?

Článek

Ještě než se dostaneme k aktuálním trendům – laky v nude odstínu vám rozhodně nechceme rozmlouvat. I ty zdobily ruce modelek na přehlídkách a navíc jsou nadčasové. Pokud ale chcete rozbít onu rutinu a vyzkoušet něco nového, můžete se inspirovat právě aktuálními trendy. Názorné ukázky pro vás vytvořila manikérka Emília Vanišová. Více fotek včetně postupu najdete ve fotogalerii.

Bílá s kapkou zlata

Odstínem číslo jedna bude na jaře jednoznačně bílá. A pozor, lehká, průsvitná varianta se nepočítá. Na módních přehlídkách se bílá často kombinovala s dalším trendem – metalickým lakem a právě do této varianty se pustila i naše manikérka. Návod je více než jednoduchý: „Nehty nalakujte bílým lakem a nechte je opravdu důkladně zaschnout. Až poté se vrhněte na zlatou. Já jsem pracovala s hrotem, práci si ale můžete ulehčit tak, že si vystřihnete odpovídající šablonku,“ doporučuje Emília.

Foto: Filip Matušinský

Bílá je trendy! Pokud ji v tom nechcete nechat samotnou, přidejte k ní lak v metalickém provedeníFoto: Filip Matušinský

Foto: archiv firem

1. lak na nehty SpaRitual, odstín French White Tip, 2. kapky pro rychlé zaschnutí laku Instant Dry, Bourjois, 3. lak na nahty SpaRitual, odstín Aurum, 4. podkladový lak So Perfect! Correcting Base Coat, BourjoisFoto: archiv firem

Jarní pastel

Pokud milujete barvy, doporučujeme se zaměřit na pastelové odstíny. Co říkáte třeba na žlutou? Ta si vystačí sama se sebou, chcete-li si ale s lakováním více vyhrát, zkuste tip manikérky: „Lak můžete oživit kapkami jiných odstínů. Vyberte si oblíbené laky a vždy opatrně kápněte do ještě nezaschnutého základu. Puntíky by se měly místy překrývat."

Foto: Filip Matušinský

V kurzu budou i „pastelky“. Ke kterému odstínu se přikloníte? My fandíme žluté!Foto: Filip Matušinský

Foto: archiv firem

1. lak na nehty SpaRitual, odstín Seasons, 2. lak na nehty OPI, odstín Heart Throb, 3. lak na nehty SpaRitual, odstín Cycles, 4. lak na nehty OPI, odstín Dutch 'Ya Just Love OPI?Foto: archiv firem

Když se potká růžová s růžovou

Růžové laky se drží na horních příčkách oblíbenosti dlouhodobě. Ani tady se ale nemusíte spokojit s klasickým nátěrem. Manikérka Emília zkombinovala ostrou růžovou s decentní pastelovou. Světlejší odstín potom použila na boční stranu nehtu.

Foto: Filip Matušinský

Růžové to nejvíce sluší s… růžovou! Nebojte se spojit jednu barvu ve dvou různých intenzitáchFoto: Filip Matušinský

Foto: archiv firem

1. gelový lak na nehty Orly Epix Flexible, odstín Out-Take, Sephora (v prodeji od května), 2. lak na nehty SpaRitual, odstín Vibration, 3. šablonky na nehty Smart Roller, Sephora, 4. odlakovač 1 Second Magic Nail Polish Remover, BourjoisFoto: archiv firem

Šedá, nebo modrá? Obojí!

U této verze se můžete inspirovat rovnou nadvakrát. Modrý odstín je nepřehlédnutelný, šedý vám oproti tomu může suplovat oblíbené nude odstíny. Laky vypadají skvěle i pohromadě – využívat je ale nemusíte jen na ruce. Klidně je rozdělte a druhý si nechte na nohy. Manikérka pracovala s novými gelovými laky, které vydrží na nehtech minimálně týden. UV lampa není potřeba!

Foto: Filip Matušinský

Šedá, modrá, nebo obě? Volba je na vásFoto: Filip Matušinský

Foto: archiv firem

1. gelový lak na nehty Miracle Gel, Sally Hansen, odstín Greyfitti, 2. gelový lak na nehty Gel Effect, Nails Inc., Sephora, odstín Baker Street, 3. lak pro posílení a výživu nehtů Nail Envy Streghtener, OPI, 4. sprej pro rychlé zaschnutí nehtů Rapidry, OPIFoto: archiv firem

Matný efekt

Posledním trendem, který vám představíme, je super matný efekt. Pořídit si můžete zbrusu nový lak, stejně dobře ale můžete zmatnit i ty, co už doma máte. Stačí, když si pořídíte zmatňující nadlak, kterým přetřete oblíbenou barvu. My jsme si pohráli se sametovými laky Velvet Texture od Sally Hansen.

Foto: Filip Matušinský

Vsadíte na neotřelý matný efekt?Foto: Filip Matušinský

Foto: archiv firem

1. matný lak Velvet Texture, Sally Hansen, odstín 630 Lush, 2. matný nadlak Satin Matt, Essence, 3. matný lak Velvet Texture, Sally Hansen, odstín 670 Lavish, 4. kapky pro rychlé zaschnutí laku Rapid Dry, DermacolFoto: archiv firem

Které odstíny nejvíce baví vás? Napište nám!

Reklama

Načítám