Hlavní obsah

Jaroslav (32) onemocněl a rodina je bez prostředků. Pomohl Dobrý anděl!

Foto: Archiv

Poklidný rodinný život narušila panu Jaroslavovi těžká nemocFoto: Archiv

Reklama

Donedávna žil Jaroslav (32) normální spokojený život. Pracoval jako truhlář a s manželkou Zlatou vychovával dvouletou Aničku. Pak ale do jeho života vstoupila závažná nemoc. Boj s ní Jaroslav zvládá i díky nadaci Dobrý anděl.

Článek

Jaroslav žije se svou manželkou a dcerkou v jihomoravských Dolních Bojanovicích. Ještě nedávno trávil i dvanáct hodin v práci, kde se věnoval truhlařině. V polovině minulého roku šel, tak jako už několikrát, darovat se svým kamarádem krev. Jenže jeho vzorek měl nízké hodnoty krvinek.

Místo dobrého skutku boj o život

Lékařce se hodnoty vzorku krve pana Jaroslava vůbec nelíbily, proto ho podrobila další sérii vyšetření. Jejich výsledek rodinu srazil na kolena. Panu Jaroslavovi byla diagnostikována onkologická choroba, konkrétně Hodgkinův lymfom, který postihuje lymfatickou tkáň.

Od toho okamžiku se život rodiny naprosto radikálně změnil. Jaroslav musel ukončit svou živnost, místo práce se dřevem dojíždí na pravidelné hospitalizace do Fakultní nemocnice v Brně, kde podstupuje chemoterapii. S vážnou nemocí se pere a je odhodlaný nad ní zvítězit, ale lehké to rozhodně není.

Foto: Archiv

Nyní se Jaroslav podrobuje chemoterapii a doufá, že léčba zabereFoto: Archiv

Finanční starosti

Jako by to nestačilo, rodinu trápí finanční starosti. Jaroslav nemůže pracovat, a tak přišla o hlavní zdroj peněz. Naštěstí je tu nadace Dobrý anděl. „Kamarád mi poradil, abych se obrátil na nadaci Dobrý anděl. Nadaci jsem znal, ale myslel jsem, že pomáhá jen nemocným dětem. O téhle možnosti pomoci mě ale pak informovali i v nemocnici,“ říká pan Jaroslav.

Ten si tedy podal žádost o pomoc a nestačil se divit, jak rychle nadace reagovala. „Hned následující měsíc jsme obdrželi první příspěvek. Je to pro nás velká pomoc i s ohledem na to, že manželka je na rodičovské dovolené,“ dodává Jaroslav.

Foto: Archiv

I když nemoc porazí, návrat do běžného života nebude snadnýFoto: Archiv

Jak to bude dál?

Zásadní je samozřejmě to, aby se pan Jaroslav uzdravil. První výsledky léčby se ukážou v dubnu, kdy pan Jaroslav podstoupí kompletní vyšetření, které by mělo prokázat, zda byla léčba úspěšná. Ani tenhle úspěch ale neznamená, že se rodina bude moci okamžitě vrátit k normálnímu životu, na který byla zvyklá před nemocí.

Návrat do běžného života bývá velmi pozvolný, náročná léčba s sebou často nese dočasné i trvalé následky například v podobě omezení pohybu nebo chronické únavy. V případě pana Jaroslava, jehož práce byla fyzicky i časově dost náročná, je v podstatě jisté, že se k ní nebude moct vrátit. Bude si muset najít nové zaměstnání.

Proto bude nadace Dobrý anděl rodině pomáhat i nějakou dobu po skončení léčby, aby jí návrat do normálního života co nejvíc usnadnila. V tuto chvíli je ale opravdu nejdůležitější, aby léčba zabrala a pan Jaroslav byl zdravý!

Stanete se i vy Dobrým andělem?

Reklama

Načítám