Hlavní obsah

Je nutné zkoušet v sexu pořád něco nového?

Foto: Profimedia

Spoléháte se v posteli na vaše oblíbené polohy? Podle odborníků to není špatně!Foto: Profimedia

Reklama

Přetočte se, natočte, pak si kupte novou pomůcku, zajděte koupit spodní prádlo a naučte se fígle z Kámasútry. Taky vám tyhle rady lezou krkem? Pak musíte vědět, jestli klasika vašemu vztahu stačí!

Článek

Sexuolog Petr Weiss říká, že určitému stereotypu a zevšednění párového sexu se vyhnout nedá. Ostatně, všichni tak nějak vědí nebo tuší, že to jednou přijde. A možná proto odborníci radí věnovat pozornost experimentům, sexuálnímu koření, novotám, čerstvým nápadům… Jenže, je to doopravdy nutnost? Co když vám i po letech vztahu sex stačí takový, jaký je?

Intimní pohotovost. Ano, ale…

Musí každý pár projít obdobím, kdy se jeden nebo oba soustředí na nákupy nového prádla či pomůcek, střídají staré dobré pozice s těmi krkolomnými a méně známými a prozkoumávají temná zákoutí chodeb a výtahů? Povinnost to rozhodně není! A vysvětlení? Tady je!

Podle výše zmíněného sexuologa skutečný život vypadá jinak. „Každý pár má své navyklé a vyzkoušené dva tři způsoby milování, dvě tři polohy, o kterých ví, že spolehlivě přivedou oba partnery k vyvrcholení,“ uvádí odborník ve své knize Sloupky o sexu s tím, že riziko naopak spatřuje v tom, že zavádění sexuálních experimentů na rozdíl od zaběhnutých způsobů milování často nevede ani k uspokojení partnerů.

Myslíte si něco podobného? Tak to určitě nejste sami! Takhle nutnost experimentů v posteli vidí naše čtenářky. Stačí i jim stará dobrá klasika?

Foto: Profimedia

Sex by měl být uspokojivý pro obě dvě strany. A o tom je třeba mluvit...Foto: Profimedia

Vyhovíme si. Co je na tom?

Osmadvacetiletá Valérie přiznává, že v sexu toho moc nepotřebuje. „Jsem už tři roky vdaná, praštili jsme do toho celkem brzy. Sex mezi námi je pořád stejný a já se na něj přesně v téhle podobě těším. Vím, že partner udělá ty samé věci a postupy jako minule, ale podle mě to nutně nemusí být na škodu. Mě to vlastně takhle uklidňuje. Vím, co přijde, a vím, že to bude mít úspěch. Nepotřebuji vymýšlet stále nové a nové věci,“ usmívá se.

A na otázku, zda si myslí, že i její partner je intimně spokojený, odpovídá: „Navzájem si vyhovíme. Říkal mi to.“

Sex jako příjemnost – dlouhá léta

Podobně se na situaci dívá i třiatřicetiletá Eva, která se svým partnerem Milanem žije ve společné domácnosti již pět a půl roku.

„Děti nemáme, na bary a zábavu tolik času nezbývá kvůli práci, a oba jsme se s partnerem shodli, že jsme spokojení, když si můžeme udělat pohodu u televize, pomazlit se a mít prostě jen sex. A bez toho, aby jeden musel být aktivnější a bláznivější. Obvyklý scénář nám nevadí. Koneckonců, je svátek, když jsme doma oba dva a máme na sebe čas. Pak koření vidíme i v tom, že mám na sobě krajkové kalhotky,“ směje se.

A když se do sexuálního osvěžení obujete trochu razantněji? Dopadnout to může i takhle…

Foto: Profimedia

Ne každý experiment musí být přijat s radostí. Někdy můžete partnera i vyděsitFoto: Profimedia

Vystřízlivění po bláznivém pokusu

„Jednou jsem si koupila latexový oblek, boty na vysokém podpatku a takovou škrabošku na obličej. Prostě jsem si myslela, že přesně něco takového můj intimní život a naše partnerství potřebuje,“ krčí rameny pětatřicetiletá Gita, která zjistila, že méně je někdy více.

„Když mě manžel uviděl, začal se hrozně smát. Pak řešil, kolik ten nesmysl stál. A ve finále mi řekl, že se mu líbím taková, jaká jsem, tak ať to sundám. Sex jsme měli stejný jako minulý týden, ten týden před tím, a vlastně takový, jaký máme vždycky. Začne on, já se přidám, pak si to vyměníme. Z misionáře přejdeme do psí polohy, kterou prostřídáme s koníčkem. Takhle to má rád on i já,“ dodává Gita.

A přidává názor, že někdy i drobnosti, ke kterým původně nepřikládáte velký význam, mohou znamenat jakési nenucené osvěžení sexu.

„Nová vůně, svíčka, lubrikační gel. Potřebujete snad víc? Já ani ne, ale samozřejmě nemohu tušit, co bude za pár dalších let. Třeba názor změním, nicméně teď žiji realitou,“ přitakává Gita. A vlastně tak přidává i dobrou radu.

Řešte, co je teď a tady. Pokud vám s partnerem váš zajetý milostný systém vyhovuje, neměňte ho, dokud oba nebudete cítit, že něco takového skutečně potřebujete.

A jak to vidíte vy? Stačí vám „stará dobrá“ klasika?

Reklama

Související témata:

Načítám