Hlavní obsah

Je vám sedmdesát plus? V módě myslíme i na vás!

Foto: Jiří Šujanský

Sedmdesátiletá Marie miluje módu! Pod dohledem stylistky si vyzkoušela rovnou pět různých sestavFoto: Jiří Šujanský

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hned na úvod musíme čtenářce Marii připsat jedno nej. Ve svých sedmdesáti letech je, alespoň prozatím, naší nejstarší modelkou a zároveň důkazem, že vám nikdy není tolik, abyste musely zanevřít na módu.

Článek

Přestože na podzim oslaví jednasedmdesáté narozeniny, energie má Marie na rozdávání. Celodenní focení, kdy se zkouší jedno oblečení za druhým, běhá z místa na místo a vysoké podpatky nejsou výjimkou, snadno zmůže i dámy, které jsou o pěkných pár dekád mladší (že je práce modelky řehole, by vám potvrdilo devět čtenářek z deseti). Marie ale ani na konci dne neztrácela úsměv. Co si pro ni nachystala stylistka Irena Vokrojová?

Denim ano, ale…

Ani po sedmdesátce se nemusíte vzdávat oblíbených džínů. Vybírejte ovšem zásadně ty v klasickém provedení, tedy žádná rozervaná nebo vyšisovaná místa. Pokud máte stejně jako naše čtenářka Marie štíhlé nohy, klidně sáhněte i po užším střihu. Denim by měl být nicméně pevný. Top si klidně dopřejte ve výraznější barvě. Stylistka Irena sáhla po zářivě žluté a při zdi se nedržela ani při výběru kabelky.

Foto: Jiří Šujanský

Na foto: džíny (Lindex, 999 Kč), triko (Lindex, 399 Kč), kabelka (Marks & Spencer, 599 Kč), kardigan (Lindex, 899 Kč), náramek (H&M, 249 Kč), klobouk (Lindex, 899 Kč), kožené boty (Högl, 2649 Kč), náušnice (H&M, 99 Kč/set), prsteny (H&M, 199 Kč/set)Foto: Jiří Šujanský

Foto: archiv firem

Barevná kabelka osvěží váš šatník. Vyberete si?Foto: archiv firem

Pouzdrovka do každého šatníku

Je úplně jedno, kolik je vám let. Pouzdrovou sukni můžete nosit všechny! Máte-li štíhlý střed těla, top zastrčte do sukně, pokud je vaší problematickou partií bříško, nechte vršek volně. Pozor, nesmí být ale příliš dlouhý. Stylistka pro Marii vybrala barevnou sukni s květinovým potiskem, kterou doladila jednoduchým modrým topem.

Foto: Jiří Šujanský

Na foto: sukně (Marks & Spencer, 1199 Kč), top (Mohito, 599 Kč), náhrdelník (Mohito, 399 Kč), kožené boty (Högl, 4299 Kč), kožené psaníčko (Högl, 4299 Kč), prsten (Lindex, 129 Kč/set)Foto: Jiří Šujanský

Foto: archiv firem

Máte slabost pro pouzdrové sukně? I my! Která se vám líbí?Foto: archiv firem

Módní overal

Zažily jste kombinézovou éru? Zavzpomínejte na staré časy a vklouzněte do overalu i dnes. Co říkáte na tuto verzi se zkrácenými nohavicemi? Kromě podpatků, které spolehlivě protáhnou nohy, k němu můžete obout i komfortnější sandálky.

Foto: Jiří Šujanský

Na foto: overal (Lindex, 899 Kč), kožené boty (Högl, info o ceně v obchodě), náhrdelník (Mohito, 249 Kč), náramek (H&M, 199 Kč)Foto: Jiří Šujanský

Černobílý pohled na věc

Některé kombinace nepřestávají bavit! Mezi ně bezesporu patří i kontrastní spojení černé a bílé. Stylistka čtenářku oblékla do úzkých černých kalhot, bílého topu a oba kusy propojila volným kardiganem s různě širokými pruhy. Módní záležitostí, kterou si můžete dopřát bez ohledu na věk, je také geometrický náhrdelník.

Foto: Jiří Šujanský

Na foto: kalhoty (Marks & Spencer, 1299 Kč), triko (Lindex, 399 Kč), kardigan (Lindex, 799 Kč), náhrdelník (H&M, 299 Kč), prsteny (Lindex, 149 Kč/set), boty (Baťa, 1599 Kč)Foto: Jiří Šujanský

Nebojte se trendů

Každý trend se dá uzpůsobit různému věku a stylu. Líbí se vám móda kožených a koženkových sukní? Vyměňte tvrdou černou za světlou variantu a prodlužte délku sukně. Stylistka Irena ji spárovala s proužkovanou halenkou. Mimochodem, zavinovací efekt perfektně skryje silnější střed těla!

Foto: Jiří Šujanský

Na foto: koženková sukně (Marks & Spencer, 1899 Kč), halenka (Mohito, 699 Kč), boty (Baťa, 1999 Kč), náhrdelník (H&M, 149 Kč)Foto: Jiří Šujanský

Chcete se i vy stát hvězdou našich módních článků a vyzkoušet si roli modelky? Máte možnost! Své aktuální fotografie včetně telefonního čísla posílejte na e-mail jana@prozeny.cz!

Reklama

Načítám