Hlavní obsah
5,0
(5)
Foto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

Šup, šup, trochu toho, špetku tamtoho - a je z toho buchta. Taky milujete jednoduché recepty? Pak se vám bude líbit hrnková rychlovka!

20 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 buchtu
Těsto
  • 2 ks vejce
  • 1/2 hrnku mléka
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1 sáček prášku do pečiva
Krém
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 1 sáček ztužovače šlehačky
  • 1 sáček vanilkového cukru
K dokončení
  • 8 ks meruněk
Článek

Postup

01.

Vejce ušlehejte s cukrem, přidejte mléko, olej, mouku, 1 vanilkový cukr, prášek do pečiva, dobře promíchejte a nalijte do dortové formy.

02.

Pečte asi 20 minut při 180 stupních Celsia.

03.

Na vychladlý korpus namažte krém, který jste si připravili ušleháním tvarohu, ztužovače do šlehačky a vanilkového cukru. Poklaďte očištěným ovocem (zde se hodí opravdu jakékoli) a podávejte.

Související témata:

Načítám