Hlavní obsah
Foto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

Šup, šup, trochu toho, špetku tamtoho - a je z toho buchta. Taky milujete jednoduché recepty? Pak se vám bude líbit hrnková rychlovka!

20 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 buchtu
Těsto
  • 2 ks vejce
    3
  • 1/2 hrnku mléka
    7
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 2 hrnky polohrubé mouky
    1
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1 sáček prášku do pečiva
    1
Krém
  • 250 g měkkého tvarohu
    7
  • 1 sáček ztužovače šlehačky
  • 1 sáček vanilkového cukru
K dokončení
  • 8 ks meruněk
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Vejce ušlehejte s cukrem, přidejte mléko, olej, mouku, 1 vanilkový cukr, prášek do pečiva, dobře promíchejte a nalijte do dortové formy.

02.

Pečte asi 20 minut při 180 stupních Celsia.

03.

Na vychladlý korpus namažte krém, který jste si připravili ušleháním tvarohu, ztužovače do šlehačky a vanilkového cukru. Poklaďte očištěným ovocem (zde se hodí opravdu jakékoli) a podávejte.

Energetická hodnota celkem pro 1 buchtu
Energie14 951,7 kJ
Bílkoviny82,16 g
Tuky133,7 g
Sacharidy500,22 g
Sůl0,47 g
SAFA19,58 g
Vláknina14,3 g
Cukry268,84 g
Související témata:

Načítám