Hlavní obsah

Jednoduchá hrnková buchta

Hodnocení:
(2)
Foto: Mia Mirrelli
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
nízká

Šup, šup, trochu toho, špetku tamtoho - a je z toho buchta. Taky milujete jednoduché recepty? Pak se vám bude líbit hrnková rychlovka!

Ingredience pro:
1 buchta
Těsto
  • 2 vejce
  • 1/2 hrnku mléka
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1 sáček prášku do pečiva
Krém
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 1 sáček ztužovače šlehačky
  • 1 sáček vanilkového cukru
Na ozdobení
  • 8 meruněk
Článek

Postup

Krok 1: Vejce ušlehejte s cukrem, přidejte mléko, olej, mouku, 1 vanilkový cukr, prášek do pečiva, dobře promíchejte a nalijte do dortové formy.

Krok 2: Pečte asi 20 minut při 180 stupních Celsia.

Krok 3: Na vychladlý korpus namažte krém, který jste si připravili ušleháním tvarohu, ztužovače do šlehačky a vanilkového cukru. Poklaďte očištěným ovocem (zde se hodí opravdu jakékoli) a podávejte.

ynezorPumanzeSaNyknalC
22. 7. 2011

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.