Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Tvaroh zvláční snad každou jinak suchou buchtu nebo koláč, tak proč si s ním na začátku léta v kuchyni nevyhrát? Zkuste buchtu se skořicí a kakaem!

15 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
Těsto
  • 2 hrnky polohrubé mouky
    1
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1/2 hrnku mléka
    7
  • 3 ks vejce
    3
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 4 lžíce kakaa
  • 1 sáček prášku do pečiva
    1
Náplň
  • 250 g měkkého tvarohu
    7
  • 1 ks vejce
    3
  • 6 lžic mléka
    7
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Troubu rozehřejte na 170 stupňů. Cukr krupici zamíchejte s vejci, olejem a mlékem, pak do základu zapracujte mouku s práškem do pečiva, kakaem a vanilkovým cukrem.

02.

Tvaroh spojte s vejcem a mlékem a lžící ho „sázejte“ do kakaového těsta v libovolných odstupech. Dejte péct na 25 minut, a je to!

Máte rádi tmavé tvarohové moučníky? Jako další vyzkoušejte kakaový strouhaný koláč.

Energetická hodnota celkem pro 1 plech
Energie15 414,67 kJ
Bílkoviny102,93 g
Tuky149,66 g
Sacharidy473,8 g
Sůl0,89 g
SAFA26,68 g
Vláknina19 g
Cukry243,34 g
Související témata:

Načítám