Hlavní obsah

Jednoduché způsoby, jak být atraktivnější pro svého muže

Foto: Bobex-73, Shutterstock.com

Foto: Bobex-73, Shutterstock.com

Reklama

Vášeň a romantika po čase slábne, ale pokud je to markantní, možná za tím stojí ztráta osobní atraktivity. Myslíte, že se z partnerova pohledu něco takového odehrává? Dostaňte se zpátky na výsluní. Takhle pro něj budete sexy královnou!

Článek

Existují páry, které si i po několika desetiletích společně utvářejí důvěrné pouto, nicméně obvyklá situace je známá téměř každému. Po pár letech si postupně nemáte co říct. V posteli to vázne a vy přemýšlíte, jak do partnerství opětovně vnést jiskru. Ale jde to vůbec? Vztahový expert Jordan Gray tvrdí, že tento proces není tak náročný, jak se může zdát. „I když už je prohlubeň mezi vámi poměrně velká, dá se s tím něco dělat. Stačí jen chtít,“ popisuje expert na svém blogu s tím, že zná pár způsobů, jak být pro muže okamžitě atraktivnější. Který z nich zkusíte?

Mluvte víc a koketněji

Pokud se svým partnerem mluvíte tak, jako byste oba seděli v zasedací místnosti, nedivte se, že ve vás nevidí milenku. Zpomalte tempo, mluvte tišším hlasem a dodejte mu špetku smyslnosti a hravosti. Zní to příliš jednoduše, než aby to fungovalo? Vyzkoušejte to a uvidíte, jakou moc má obyčejná mluva!

Ostatně i britská sexpertka Tracey Cox říká, že jediná věta pronesená správným hlasem dovede proteplit celou místnost. „Nevhodný tón může ve vteřině zabít veškerý sex-appeal. Vrzavý, ostrý, pisklavý, příliš hlasitý, mumlavý či monotónní hlas vám neprospěje,“ zastává názor oblíbená guru. Přidejte k tomu ještě pružnou panteří chůzi (pohupujte boky a zaujměte sebevědomý postoj) a máte z poloviny vyhráno.

Zaujměte všechny jeho smysly

Koketní hlas je fajn, ale i ostatní smysly muže je třeba oblažit. Takový dotek, zvuk nebo chuť fungují dokonale (šest mužských erotogenních zón). Proto partnerovi navrhněte třeba degustaci. „Smyslně mu vsuňte lžíci do úst, a zatímco bude hodnotit vámi připravovaný pokrm, polibte ho na tvář. Nebo ho pohlaďte po rameni. V takovou chvíli mu připomenete, že právě vy jste tím pozitivním v jeho životě. Teď a tady, v tomto okamžiku. Je to až magické,“ popisuje Jordan Gray.

A mimochodem, věděli jste, že ženy jsou přístupnější, když se k nim muž přibližuje zepředu, ale k mužům je vhodnější přistupovat ze strany? Pramení to z prvotních instinktů, kdy muž byl zvyklý pohlížet do tváře nepříteli, kdežto žena dítěti.

Poděkujte mu

Většina mužů nepotřebuje chválit od rána do večera, ale komunikací prostřednictvím komplimentů nikdy nic nezkazíte. Podle experta je chvála důležitou součástí mužské identity. Když si žena svého partnera a milence váží za to, že v práci zabodoval, zařídil něco pro domácnost, zastal se kolegy, neočekávaně vyzvedl děti ze školy a podobně, muž získává jistotu, že u téhle dámy (která ho nahlas oceňuje) je správně.

Proto Jordan Gray podotýká, že kompliment by měl slyšet každý muž zhruba jednou týdně. Víc si své drahé polovičky váží a ona je pro něj zároveň i atraktivnější – ne fyzicky, nýbrž hlouběji, vnitřně. Takže děkujte a chvalte! (Jak chválit lidi.) A mimochodem, někdy zkuste použít slova „věřím ti“. Pro muže to prý znamená víc než „miluji tě“.

Foto: LightField Studios, Shutterstock.com

Aspoň jednou za týden byste měly muži složit kompliment, tvrdí kouč Jordan GrayFoto: LightField Studios, Shutterstock.com

Žijte svůj život

Vlastní potěšení jako priorita? „Není nic atraktivnějšího, než žena, která je plná vlastní autentické radosti. Taková, která je vyrovnaná a užívá si života. Berte to tak, že vaše štěstí rovná se vlastní zodpovědnost. Je to ten největší dar, který sobě i milenci můžete dát,“ objasňuje Jordan Gray. Budete-li na muži viset bez vlastních názorů a přání, stanete se spíš loutkou, ne živočišnou partnerkou a bohyní jeho snů.

Spojte se s vnitřní ženou

Získání kontaktu s vlastní ženskou energií může být pro některé ženy obtížné, a to z mnoha důvodů, mezi které patří například nevyřešené emocionální problémy s matkou.

„Pochopitelně, že na takových věcech je vhodné pracovat s terapeutem, ale vždy můžete svůj vztah k vnitřní ženě posilovat i jinak. Vnímejte své tělo, noste věci, které jsou krásné a svůdné, nechte se hýčkat masážemi, dary, dobrým jídlem a dalšími věcmi, které vám dělají radost,“ apeluje vztahový expert s tím, že jedním z úkolů ženy je i investice do svého vzhledu a hygieny.

Jak říká Tracey Cox: „Namísto zakrývání tělesných partií, které se vám nelíbí, odhalte ty, na něž jste pyšné. Uvidíte, že změníte přístup k nákupu oblečení a pořídíte mnohem svůdnější modely.“ A pak ty šaty taky s chutí odkládejte. Jste přece dobrá v posteli. Nebo ne? 

A jak vztah po letech funguje vám? Jste si stále blízcí?

Reklama

Načítám