Hlavní obsah

Jehněčí souvlaki s tzatziki

Hodnocení:
(129)
Foto: Stream.cz
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Kdo má rád vaření pod širým nebem, pro toho je jako stvořený recept šéfkuchaře Marka Fichtnera na řeckou specialitu. Balkon nebo terasu krásně provoní a budete se alespoň chvíli cítit jako na slunné pláži.

Ingredience pro:
4 porce
Na souvlaki
  • 600 g jehněčího hřbetu
  • 1/2 lžíce sušeného oregana
  • 50 ml olivového oleje
  • šťáva z jednoho citronu
  • 1 červená cibule
  • 1 bílá paprika
  • sůl a pepř
Na tzatziki
  • 200 g řeckého jogurtu
  • 1/2 salátové okurky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 hrst čerstvého kopru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce bílého vinného octa
  • sůl a pepř
Článek

Postup

Krok 1: Jehněčí maso (hřbet nebo panenku) nakrájejte na kostičky a nejlépe šest hodin před vařením marinujte v olivovém oleji s citronovou šťávou, pepřem a oreganem. Nejnáročnější část receptu tím máte za sebou. 

Krok 2: Když máte namarinováno, zbývá už jen kostičky masa napíchat na špízové jehly a střídat je s plátky cibule a papriky. Pokud budete vařit pro rodinu, pak vám v této fázi mohou pomoci děti. 

Krok 3: Maso dejte grilovat a zatím si připravte tzatziki. 

Krok 4: Ze salátové okurky vyndejte semínka a okurku nastrouhejte. Osolte a vodu, kterou okurka pustí, slijte. Do misky s okurkou přidejte jogurt, jeden až dva stroužky česneku, hrst sekaného kopru, dvě lžíce olivového oleje a jednu lžíci bílého vinného octa. Osolte a opepřete.

Krok 5: Hotové maso servírujte s tzatziki a pita chlebem, který je další nepostradatelnou součástí řecké kuchyně. 

Máte chuť na řeckou dobrotu? Na recept krok za krokem se můžete podívat také v Televizi Seznam v pořadu Atlas chutí.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama