Hlavní obsah
4,0
(4)
Foto: archiv redakce

Foto: archiv redakce

Aktualizováno

Zvěřina se stává čím dal častější součástí našich jídelníčků. Dáte si s námi?

15 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2 dl oleje
  • 2 lžíce octa 8%
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička sušené majoránky
  • 1 lžička čerstvého tymiánu
  • 1 lžička čerstvé bazalky
  • 800 g jeleního masa
  • 1 ks cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
Článek

Postup

01.

Jelení maso volte vhodné na steaky - tedy ideálně svíčkovou nebo hřbet. Česnek utřete, cibuli nakrájejte najemno. Všechny ingredience smíchejte v hlubší míse. Jelení steaky marinujte nejméně 24 hodin, lépe pak dva až tři dny. V den grilování steaky z chladničky vyndejte dostatečně včas, aby dostaly pokojovou teplotu. Poté je grilujte na roštu, z každé strany asi 3 minuty.

Související témata:

Načítám