Hlavní obsah

Jídelna v kuchyni? Kdepak, tady stolují v zimní zahradě!

Foto: DesignPro

Foto: DesignPro

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Přízemní dům je zařízený v minimalistickém stylu a převážně v neutrálních barvách, které rozzářily žluté akcenty. Jídelnu kvůli úspoře místa přesunuli do zimní zahrady. Pojďte na návštěvu!

Článek

Moderně smýšlející manželé ve středních letech si vysnili velmi světlý až strohý dům v minimalistickém stylu, který by doplnil nějaký zajímavý prvek či výrazná barva. Přízemní dům v Čakovičkách ve Středočeském kraji pro ně přesně podle jejich přání zařídili architekti ze studia DesignPro, kteří jednoduchý šedo-bílý interiér vkusně rozjasnili žlutými prvky, černými doplňky a rostlinami.

„Žlutou barvu jsme uvítali, ozvláštnila a sjednotila celý interiér. Barvy máme rádi, ale postupem času a s přibývajícím věkem dáváme přednost nadčasovým neutrálním tónům a ty výraznější preferujeme na doplňcích, které se dají lehce obměnit,“ říká k tomu paní domu.

Jídelna v zimní zahradě

Celková plocha domu je 136 m², protíná ho čistě bílá chodba s úložnými prostory prosvětlená francouzským oknem, která ústí do obývacího pokoje s kuchyní. „Jídelní část jsme přesunuli do přilehlé zimní zahrady, čímž nám vznikl prostor pro velkou kuchyňskou linku s vysněným dlouhým ostrůvkem a barovým posezením. Zimní zahrada, která je přístupná z obývacího pokoje, simuluje funkci jídelny a je hlavním místem setkávání rodiny,“ vysvětluje architektka Zuzana Řepíková a paní domu ji doplňuje: „V milované zimní zahradě trávíme bezesporu nejvíce času. Je celoroční a rádi se tu scházíme s přáteli.“

V zimě se příjemně vyhřeje díky podlahovému topení a deskovému radiátoru v barvě fasády, v létě se dá ze všech stran otevřít dokořán. A pokud je tu i přesto velké teplo, přesouvají se majitelé na zahradu ke krytému posezení u bazénu, kde se dá i grilovat.

Foto: DesignPro

Jídelnu přesunuli do zimní zahrady, kterou majitelé využívají celoročněFoto: DesignPro

Bílá barva a jednoduché dekorace

Vzhledem k tomu, že dominantní měla být bílá barva, padla v interiéru volba na materiály, jako je umělý kámen a lakované MDF desky, které použili například na dvířkách kuchyňské linky. Kvůli podlahovému vytápění pak zvolili vinylovou podlahu opět ve světlém dekoru.

V ložnici zaujme zářivě žlutá postel, ale i jednoduchá nástěnná dekorace vyrobená z dřevěných latěk natřených na bílo. „Aneb za málo peněz hodně muziky,“ jak s úsměvem dodává Ondřej Krynek, spoluautor návrhu. K ložnici patří i prostorná šatna a namísto dětského pokoje je tu pokoj pro hosty s vlastní koupelnou.

Foto: DesignPro

V ložnici zaujme výrazně žlutá postel (Noctis)Foto: DesignPro

Chytrá domácnost

Celý dům je vybavený tzv. chytrou domácností, díky čemuž lze ovlivňovat atmosféru interiéru. Pomocí několika módů osvětlení mohou majitelé podle momentální nálady měnit barevnost světlých materiálů. I to přispívá k jejich celkové spokojenosti a konstatování, že mají bydlení podle svých představ a bez kompromisů.

Vizitka studia

V DesignPro navrhují osobité, moderní a nadčasové interiéry. Snaží se, aby každý jejich návrh byl unikát a odrážel v sobě kus investora, ale i kus architektů. Řeší vše, od dispozic až po detail na skříňce. Používají kvalitní produkty, které si mohou klienti vyzkoušet v jejich showroomu. Více na www.designpro.cz.

Pojďte se podívat, jak se žije pod zemí. Navštivte s námi krtkodům.

Reklama

Načítám