Hlavní obsah

Jiří Mádl zažije Peklo s princeznou

Foto: Václav S. Sadílek

Jiří Mádl a Tereza VoříškováFoto: Václav S. Sadílek

Reklama

Celá rodina může už dnes vyrazit do kina na novou pravou českou pohádku, ve které nechybí král, královna, princ, princezna, vodník, čerti a hlavně spousta humoru.

Článek

Pod záštitou České televize vznikla první česká filmová pohádka tohoto roku. Slibuje zábavu pro celou rodinu, odvážnou princeznu, přitroublého prince a také nespočet pravých i nepravých čertů. Ale abychom se v tom pěkně vyznali, musíme začít od začátku...

Po narození princezny Anety se její otec, král Leopold, rozhodne s králem Bedřichem ze sousedního království uzavřít dohodu. Až bude Aneta velká, má si vzít syna krále Bedřicha, prince Jeronýma. Jenže Aneta už dorostla do věku na vdávání a nekňubu Jeronýma si v žádném případě vzít nechce.

Hrozí ale nebezpečí, že kdyby byla dohoda mezi králi porušena, začala by válka. Tomu se chce král Leopold vyhnout. Aby dceru zbavil příslibu sňatku, vymyslí dokonalou lest. Předstírá, že o ruku Anety má zájem samotný Lucifer! Doufá přitom, že se nejvyššího čerta král Bedřich lekne a válku nevyhlásí. Aby svou báchorku podložil, nechá dokonce vybudovat ve starém mlýně peklo s falešnými čerty. Tím rozzuří i Lucifera, který se rozhodne okamžitě jednat...

Foto: Vojtěch Resler

Praví, nebo nepraví čerti?Foto: Vojtěch Resler

Veselý pohádkový příběh režíroval Miloslav Šmídmajer a hlavní role si v něm zahráli Jiří Mádl, Tereza Voříšková, Petr Nárožný, Václav Postránecký nebo Zlata Adamovská. Jiří Mádl se kvůli roli prince Jeronýma musel naučit šermovat, střílet ze samostřílu, jezdit na koni a dokonce i překonat svůj obrovských strach z výšek. A jak to celé dopadne? Bude svatba, nebo válka? Jedno je jisté - určitě bude legrace.

Peklo s princeznou - premiéra 29. 1. 2009 Režie: Miloslav Šmídmajer Hrají: Filip Blažek, Jiří Mádl, Zlata Adamovská, Václav Vydra, Miroslav Táborský, Jiří Pecha, Miloš Forman a další Česká pohádka pro celou rodinu Délka: 119 min.

Reklama

Související témata:

Načítám