Hlavní obsah

Proč by se Lvice neměla jmenovat Ema a Beran Jakub aneb Jak vybírat jména podle horoskopu?

Foto: ArtFamily, Shutterstock.com

Foto: ArtFamily, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vybíráte jméno pro potomka? Zamyslete se přitom i nad datem jeho narození. Poradíme vám, která jména se hodí pro jednotlivá znamení – a proč.

Článek

Výběr jména není radno brát na lehkou váhu. Přinášíme vám proto stručný přehled jmen, která se hodí pro jednotlivá znamení. Jedná se však jen o několik málo příkladů a další vhodné možnosti zjistíte tak, že si spočítáte jejich vibraci podle jednoduchých numerologických pravidelpísmena přiřadíte k číslicím od jedné do devíti a následně sečtete jejich hodnotu jako v níže uvedených článcích. Jaká jména se tedy hodí pro jednotlivá znamení?

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Ohnivé a akční Berany je třeba trochu uklidnit, aby se jejich přebytečné nadšení harmonizovalo. K tomu jsou ideální jména s vibrací čísla šest, které v sobě nese energii mírné Venuše. Pro chlapce se tedy hodí například jména Denis, Vít nebo Luboš, dívkám Berankám dobrý základ do života dáte jménem Petra, Hana nebo Jitka. Je třeba vyhnout se jménům s devítkovou vibrací Marsu, jako je Jakub nebo Karolína.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Rozvážnou a pomalou energii Býků je třeba narušit něčím energickým, akčním a výbušným. Ideální proto je, když jejich jméno nese vibraci devítkovou, která se pojí s ohnivou a bojovnou planetou Mars. Ta jim do života dodá dostatečný impulz a vyváží jejich občasnou letargii. Z chlapeckých jmen se hodí například Jakub, Daniel nebo Radim, z dívčích pak Monika, Karolína či Sofie. Vyhněte se klidným šestkovým jménům, jako je Petra či Denis.

Foto: areebarbar, Shutterstock.com

Výběr jména je zodpovědná činnost, a když spočítáte dobře vibrace, děti vám jednou budou vděčnéFoto: areebarbar, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Někdy přehnanou metodičnost a analytickou mysl Blíženců nejlépe vyváží jména s trojkovou vibrací, která jim do života vnesou lehkovážnost, štěstí i prvek náhody a dodají odvahu riskovat. Proto se pro chlapce hodí jména jako Radek, Patrik či Martin, dívkám zase bude sedět Barbora, Anna či Tereza. Vyhnout byste se měli pětkám, které jen podpoří občasnou zádumčivost a přemýšlivost, tedy například jménům Adéla či Petr.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Romantičtí a trochu zakřiknutí Raci potřebují do svého života více řádu, disciplíny a neuškodí jim menší ambiciózní pošťouchnutí někam výše. To jim mohou zajistit jména s osmičkovou vibrací planety Saturn, která sice mají silnou karmickou zátěž, ale zároveň předurčují jistou důležitost a význam. Z chlapeckých jmen tak volte třeba Jaroslava, Bohumila či Eduarda, z dívčích pak Zuzanu, Janu a Olgu. Vyhněte se snílkovské dvojce, a tedy jménům Marek či Kamila.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvi milují společnost a pozornost, moc rádi září a chtějí být přímo ve středu dění. Tuhle jejich povrchní a oslnivou přirozenost je třeba tak trochu uvrhnout do reality a všechnu velkolepost vyvážit špetkou praxe a také duchovna, které přináší čtyřka, číslo planet Uran a Pluto. Volte tedy jména jako František, Matěj či Albert pro chlapce a Linda, Martina nebo Anežka pro dívky. Vyhněte se Adamovi či Emě – jen byste tak podpořili Lví rozkolísanost.

Foto: Africa Studio, Shutterstock.com

Dejte pozor, abyste špatným výběrem jména dítěti neztížili životFoto: Africa Studio, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Panny potřebují do života trochu kouzla a fantazie, kterých se jim často nedostává nebo je udusí svou logickou praktičností. Proto se pro ně hodí jména se sedmičkovou vibrací planety Neptun, která značí snílky a umělce. Chlapce je proto vhodné pojmenovat Filip, Jan nebo Václav, u děvčat volte Kateřinu, Denisu či třeba Kláru. Rozhodně se vyhněte pětkovému Tomášovi či Lucii, tato jména by jen podpořila již dost analytickou a strnulou mysl Panen.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Váhy potřebují trochu ohně a vášně a hlavně – rozhodnosti. Proto se pro ně hodí jména devítková, která v sobě mají plamennou a nespoutanou energii Marsu. Pro chlapce je to třeba Radim, Jakub nebo Daniel, pro děvčata pak Karolína, Sofie či Monika. Vyhněte se harmonickým jménům s šestkovou vibrací, díky kterým by již tak étericky nerozhodné Váhy byly ještě nerozhodnější – Vít či Jitka pro ně zkrátka nejsou.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Vášnivá a divoká, trochu temná životní energie Štírů musí být utlumena a vyvážena jménem něžným a harmonickým, které jim do života vnese šestkovou vibraci planety Venuše. Jedině ta dokáže zeslabit a zpomalit jejich prudké a někdy až destruktivní sklony. Pro chlapce se tak hodí jména jako Luboš, Vít nebo Denis, dívkám bude slušet Jitka, Hana či Petra. Vyhněte se Radimovi a Monice, devítková vibrace by divokost Štírů jen podtrhla.

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Dobrodružní a lehkomyslní Střelci potřebují trochu zchladit a ukotvit nohama na zem, protože často mají hlavu v oblacích a nemyslí na následky svých činů. Pomůže jim jméno s pětkovou vibrací, které skrývá energii Merkuru, možná trochu chladnou, ale také analytickou a rozumovou, což je ten pravý lék na vášně Střelců. Hodí se tak pro ně jména jako Tomáš, Petr a Viktor či Lucie, Veronika a také Adéla. Naopak není třeba jejich oheň podporovat trojkovou bombou nadšení, takže žádný Radek ani Barbora.

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Vymýšlení a vybírání jmen pro děti je skvělá zábavaFoto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Kozorozi jsou někdy příliš strnulí a rozumově orientovaní, nedokážou akceptovat své emoce a city a zacykleně se drží zavedených pořádků, protože s novým se zkrátka neumějí vypořádat. Potřebují tak jméno s citovými vibracemi dvojky, které jim vnese do života energii Luny. Ta jim otevře srdce i mysl. Hodí se tak chlapecká jména Zdeněk, Karel a Marek nebo dívčí Kamila, Ivana, Dana. Rozhodně se vyhněte rozumným jménům s vibrací osmičky, jako je Jana či Bohumil.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnáři potřebují do života trochu ohně a nadšení, protože jsou často letargičtí a přelétaví, neschopní se do věcí skutečně ponořit a dýchat pro ně. Chybí jim nesobecká otevřenost a velkorysost, které jim přinesou jména s vibrací sluneční jedničky. Pro chlapce volte jméno Lukáš, Adam, Josef, pro dívku pak Eva, Ema nebo Marie, které jim život prozáří. Vyhněte se sobeckým a zacykleným osmičkám, jako je Olga či Jaroslav.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Ryby ve svém životě plném snů a vzdušných zámků uvítají kapku racionality, aby se v moři přání neutopily. Proto se hodí jméno pětkové, kterému vládne planeta Merkur zodpovědná za rozum, klid, analytickou mysl, rozvahu a také zodpovědnost. Pro chlapce nejlépe vyberte jméno jako Tomáš, Petr, Viktor, pro dívku pak Lucie, Veronika či Adéla. Vyhněte se jménům snovým a fantaskním s vibrací sedm, například Kateřině a Václavovi.

Hodí se vaše jméno k vašemu znamení?

Načítám