Hlavní obsah

Dovolená podle čísel? New York se prodraží, v Paříži vám hrozí deprese!

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chystáte se o prázdninách do některé ze světových metropolí? Pomocí jednoduchého numerologického výpočtu o nich můžete zjistit mnohem víc a připravit se na to, co od daných měst čekat.

Článek

New York, Londýn, Tokio – každá světová metropole je jiná, a ať vám o ní kdokoli vypráví cokoli, její skutečnou atmosféru okusíte teprve až na vlastní kůži. Již předem ale můžete odhalit její číslo a tím také alespoň přibližně to, co od daného města čekat. Jak na to?

Výpočet čísla města není těžký. Každé písmeno abecedy má přiřazeno určitou číselnou hodnotu, kterou naleznete v tabulce níže.

Teď už zbývá jen rozepsat si jméno vaší cílové destinace, každému písmenu přiřadit správné číslo z tabulky a ta následně sečíst tak, aby vám zbylo číslo jednociferné.

PRAHA = 7 + 9 + 1 + 8 + 1 = 26 = 2 + 6 = 8

Získanou číslici pak interpretujte podle základních pravidel numerologie. Názory na to, jakou verzi jména města používat, se různí – u New Yorku není problém, ale co takový Londýn? Vycházet z původního názvu London, nebo zvolit verzi počeštěnou? Vzhledem k problematice převodu názvů z jiných písem (azbuka, čínské znaky...) se většina numerologů přiklání k přepisům názvů v národním jazyce (tedy pro nás Londýn, Peking, Moskva). Spočítali jsme za vás čísla několika populárních prázdninových destinací.

Foto: Profimedia.cz

Jestli se nechystáte za hranice, i velká česká a moravská města mají své kouzlo. Praha má v numerologii číslo 8, které odráží její jistou tajuplnost a klidnou atmosféruFoto: Profimedia.cz

New York = 3

Číslo tři je číslem čilosti a činorodosti, ne nadarmo se New Yorku říká „město, které nikdy nespí“. Trojka mu do vínku přináší originalitu a volnomyšlenkářství, New York má otevřenou náruč pro každého, koho to do něj táhne. Čeho se ve „velkém jablku“ určitě nedočkáte, je nuda, tohle je místo akce a nikdy neustávajícího dění. Není těžké si tu udělat známé, ale přátelství tu tolik nekvetou – většina vztahů zaniká brzy poté, co už nejsou „potřeba“. Pozor na finance, rozumnému hospodaření NY rozhodně nenahrává.

Paříž = 7

Paříž je místem duchovního rozvoje a uměleckých tendencí, daří se tady emocím a tužbám vycházejícím přímo z hloubi nitra – na povrch se tu dostávají mnohem snadněji než kdekoli jinde a dost možná tu dojdete k nějakému hlubokému uvědomění. Materiální svět je tady tak nějak vzdálen a byznysovým záležitostem se tu moc nedaří, často se totiž stává, že vás od nich odvede pryč jiné vnitřní puzení. V citlivějších duších může pařížská atmosféra vzbuzovat krize a deprese.

Sydney = 2

Sydney je městem smíření a laskavosti, místo, kde může být člověk sám sebou a odpočinout si. Často se tu dějí podivné náhody a vnuknutí, protože tohle místo posiluje lidskou intuici. Poklidná atmosféra ale brání nějakému většímu vývoji a spíš nutí k odpočinku a relaxaci – na dovolenou tedy ideální. Vztahy v tomto městě vznikají skoro samy, je to ideální prostor pro urovnání všech neshod a sporů. Pozor pouze na přehnanou pasivitu, ať pak nemáte pocit, že vám tu čas protekl mezi prsty.

Montreal = 8

Montreal je velmi konzervativní město, které si udržuje stále stejného ducha a lpí na své atmosféře. Nepřeje bláznivým dobrodružstvím, ale spíš klidnější rutině. Na druhou stranu je to město harmonie a rovnováhy, kde se vám nejspíš povede svůj život důkladně promyslet, stanovit si priority a všechno řádně vyvážit. Pobyt zde vám může pomoci dostat se ze slepé uličky. K Montrealu je třeba přistupovat trpělivě a s klidem, svá tajemství vyjeví jen těm, kdo je hledají pečlivě.

Hongkong = 1

Hongkong je město inspirace a individualismu. Snad nejlépe si ho vychutnáte sami na vlastní pěst, když vás nebude od objevování odvádět přítomnost někoho dalšího, na koho byste museli brát ohledy. Ideální je vzdát se plánování a naplněných itinerářů a nechat se vést městem. Samo vám vyjeví to, co se vám bude nejvíce hodit. Pozor na pocity osamělosti a opuštěnosti, které jsou do atmosféry tohoto místa pevně vpleteny.

A kam se chystáte o prázdninách vy? Vybíráte dovolenou podle horoskopu?

Související témata:

Načítám