Hlavní obsah

Spočítejte si dědičné číslo: Co vám do vínku nadělili předci?

Foto: Profimedia

Znáte své dědičné číslo? Pokud ne, dnešní článek je právě pro vás!Foto: Profimedia

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V lidském životě existuje mnoho důležitých čísel. Jedním z těch, která není radno opomíjet, je to dědičné, počítané z příjmení. Jak ho vypočítat? Čtěte v našem článku.

Článek

Dědičné číslo je číslem vašeho příjmení, v případě vdaných žen číslo příjmení rodného. Vypovídá totiž o tom, jakou zátěž, nebo naopak výhody jste „podědili“ po svých předcích a jak je jimi váš život ovlivněn. Není zase tolik důležité jako číslo činné (viz rámeček), ale může vám pomoci pochopit mnohé skryté komplikace ve vašem životě. Jak ho můžete vypočítat?

Jednoduše. Stačí vzít plnou podobu svého rodného příjmení, napsat si ji na papír a pak pod jednotlivá písmena sepsat čísla z naší tabulky. Na diakritiku, háčky a čárky neberte ohledy, tato písmena mají stejnou hodnotu jako ta bez ní.

Následně čísla sečtěte. Pokud vyjde dvouciferné číslo, sečtěte ho znovu, dokud nebudete mít číslo jednociferné.

Příklad: STUPKOVÁ = 1 + 2 + 3 + 7 + 2 + 6 + 4 + 1 = 26 = 2 + 6 = 8

A co výsledná čísla znamenají?

1 – Sebevědomí

Díky svým předkům si v genech nesete sebedůvěru, která je mnohým cizí. Víte, že se na sebe můžete spolehnout a že umíte podat stoprocentní výkon. Jdete si za svým a umíte nahlas říct svůj názor. Totéž očekáváte i od druhých, stydliví lidé vás znervózňují.

2 – Harmonie

Jste vyrovnaní sami se sebou i se svým životem. I ve stresových chvílích umíte někde v sobě najít zdroj klidu, zhluboka se nadechnout a řešit věci s chladnou hlavou. Málokdy panikaříte, díky svým předkům umíte za všech okolností zůstat v rovnováze, nikdo vás nevyvede z míry.

Foto: Profimedia

Vaše příjmení o vás hodně napovídá. Spočtěte si, co říká o vásFoto: Profimedia

3 – Bystrost

Máte postřeh a rychle chápete, všímáte si věcí kolem sebe. Vždycky vidíte více než lidi kolem, což vám dává do života velkou výhodu. Na druhé straně ale mohou mít tito lidé až sklony k depresím, protože kromě toho dobrého si v životě více všímají i toho zlého.

4 – Důslednost

Máte velmi pevnou vůli a schopnost dotahovat věci dokonce. Vaši předci vám dali do vínku perfektní organizovanost, někdy až puntičkářské sklony. Dokážete zařídit cokoli a kdykoli v dokonalé kvalitě. Nemáte problémy s time managementem a diář je váš nejlepší přítel.

5 – Nadšení

Díky svým předkům jste v nitru optimisté, kteří dokážou najít na všem něco pozitivního a nikdy se nehroutí pod tíhou života. Dokážete lidi motivovat a nadchnout téměř pro cokoli, vaše nadšení je nakažlivé a jen těžko se mu ubránit. Pravda je, že se mu ani nikdo bránit nechce.

6 – Pochopení

Soucit a pochopení jsou vaší přirozeností, umíte se do druhých vcítit a představit si, jaké by to bylo, kdybyste vy byli na jejich místě. Na druhé straně to není vždy pozitivní, protože si z vás kdekdo dělá vrbu. Umíte totiž báječně naslouchat a uklidnit.

Foto: Profimedia

Vyšla vám pětka? To je z hlediska dědičného čísla skvělá zpráva! Dokážete motivovat lidi okolo sebe...Foto: Profimedia

7 – Rozumnost

Jste díky svým předkům zdrženliví a rozumní lidé, kteří si všechno nejprve dobře promyslí, než se do čehokoli pustí. Jste rozvážní, občas až váhaví, nechcete zkrátka dělat špatné kroky. V životě tak možná přijdete o spontánní bláznění, ale také se mnohem méně často zklamete.

8 – Odhodlání

Pevná vůle je vaše druhé jméno. Pokud se pro něco rozhodnete, zkrátka se do cíle dostanete, nečiní vám to nejmenší problém. Tito jedinci bývají od narození velmi tvrdohlaví a máloco s nimi pohne nebo je jakkoli ovlivní, pokud sami nechtějí.

9 – Věrnost

V žilách vašich předků kolovala loajalita a stejnou jste dostali do vínku i vy. Dodržujete sliby a ceníte si přátelství, po boku svým blízkým budete stát za každých okolností a klidně se za ně poperete. Je na vás spolehnutí a vaše slovo prostě platí.

Co vypovídá vaše dědičné číslo o vás? Co vám do života předci nadělili?

Související témata:

Načítám