Hlavní obsah

Jsem hrozný otesánek! No a?

Foto: Thinkstock

Lednice mě neodolatelně přitahujeFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jídlo, to je vášeň, životní filozofie, droga – tak nějak to má i jeden z našich čtenářů, který se rozhodl podělit s námi o svůj příběh. Nové Téma týdne na příští týden je Rozvedli jsme se a dál spolu bydlíme. Máte to také tak doma? Pojďte nám o tom napsat na info@prozeny.cz a vyhrát 500 korun.

Článek

Článek s Tématem týdne Jídlo prostě miluji! jsem slupl jedním hltem a rozhodl jsem se také přispět. Utírám sliny ze svých rtů a s představou hromady jídla kolem sebe začínám vyťukávat svůj potravinový článek. Chvíli přemýšlím, co že chci vlastně napsat, když najednou… počkejte si… ano!

Odbíhám do kuchyně ke skříňce, otevírám ji a zjišťuji, že v malé kulaté kovové krabičce na mě čeká sladká karamelová tyčinka s oříšky, oblečená do líbivého třpytivého se obalu. Neodolám a celou ji za pár vteřin nasoukám do svého bříška, ve kterém ještě spokojeně odpočívá pozdní oběd.

Přemýšlím, co jsem měl vlastně k obědu? Přijde mi to tak hrozně dávno. Teď je skoro půl čtvrté, oběd jsem měl zhruba ve dvě. Sakra, nemohu si vzpomenout. Co jsem to vlastně měl?

Už to mám! Bramborovou kaši a pečená kuřecí stehýnka s rajčato-okurkovým salátem. Jako dezertík bylo několik sladkých zákusků, které žena přinesla včera domů. Stačil by mi asi jen ten oběd, ale těm různobarevným dortíkům se nedalo odolat!

Přiznávám. Sice nerad, ale přiznávám. Jsem hrozný otesánek! Kolem ledničky dennodenně kroužím jako sup a vždy, když se žena nedívá, se do ní nenápadně vkradu a pokaždé něco ulovím. Asi je to instinkt moderního lovce dnešní doby, nebo tak něco. Raději ale lovím potají, aby mě žena neviděla. Je to lepší, protože mě nebaví poslouchat vyčítavé „Ty už zase jíš?" nebo „Zavři tu lednici, koukáš do ní každých pět minut!" anebo tohle, to je dobré „Zlato, ty jsi fakt hroznej! To ti nestačil ten oběd?". Mám z toho pak výčitky svědomí, ale ty za pět minut spolu se sladkou tyčinkou přejdou.

Nějak si nemohu pomoci. Jako by mě ta velká bílá věc, co z ní jde zima, když se otevřou dveře, určitým způsobem přitahovala. Je v tom asi nějaká magie, nebo tak něco. Nevím. Každopádně je to záhada. Snad se mi ji brzy podaří rozluštit. Také jsem zjistil, že v tom společně s ledničkou jede i spíž a ta skříňka v kuchyni nad dřezem, co je plná sladkostí. Je to nejspíše nějaký komplot! Nebo že by kompot?

Hm, mám hlad, vlastně chuť. Jdu si dát něco na zub. Jídlo prostě miluji!

Rozvedli jste se, ale přesto žijete společně v jedné domácnosti? Proč? Jaké to je být s ex v jednom bytě? Pojďte nám o tom napsat na info@prozeny.cz a vyhrát 500 korun.

Reklama

Související témata:

Načítám