Hlavní obsah

Jste sklíčení a nešťastní? Naučte se vnímat svou intuici!

Foto: Profimedia

Chcete najít ztracenou intuici? Máme rady, jak na toFoto: Profimedia

Reklama

Když nevíte, kudy kam, stačí se spolehnout na svůj vnitřní hlas – intuici. A ačkoli se ji v dnešní době snažíte všemožně umlčet, měli byste s tím rychle přestat. Jakými způsoby ji můžete posílit?

Článek

Intuice je vnitřní hlas, který vám našeptává, co byste měli dělat. Má ji každý, jde jen o to ji zaregistrovat a poslechnout. Někteří ve své hlavě vyloženě slyší hlas, který jim radí, co a jak, u jiných jde o pocit. Je to tušení, nepříjemné svrbění, motýli v břiše.

Lidé jsou zvyklí v dnešní rychlé době tato nenápadná pošťouchnutí ignorovat. Prostě je nestíhají vnímat. Naučte se znovu poslouchat, co intuice napovídá. Je to snadné – stačí vnímat své pocity. Cítíte vzrušení nebo spíš sklíčenost? Rozhodujte se podle toho a budete šťastnější.

Jak ale intuici posílit, aby vám dobře sloužila?

Zklidněte se

Abyste vůbec dokázali hlas ve svém nitru zaznamenat, musíte se zastavit a vytvořit kolem sebe pohodu. Ztlumte světlo, zapalte svíčky a vonné tyčinky nebo nakapejte do aromalampy pár kapek vonného oleje, pusťte si hudbu, která je vám příjemná. Tak se potlačené pocity a emoce vynoří snadněji.

Foto: Profimedia

Zklidnění mysli a vnímání třeba vůně je důležitéFoto: Profimedia

Umlčte rozum

Není to těžké: stačí se čas od času zastavit a naučit se naslouchat sami sobě a svému tělu. Přestaňte myslet na to, co byste měli a neměli. Zapomeňte chvíli na povinnosti, jinak sami sebe ušlapete. Klíčem je uvědomit si sami sebe a své potřeby.

Vyzkoušejte cvičení na uvědomění vlastních smyslů. Posaďte se na židli, zavřete oči a zhluboka dýchejte. Uvědomte si svých pět smyslů. Nadechněte se a snažte se identifikovat všechny pachy, které zachytíte. Soustřeďte se na židli, která se dotýká vašich hýždí i zad. Na chuť, kterou zrovna cítíte v ústech. Na to, co slyšíte kolem, všechny zvuky a šumy. A nakonec pootevřete oči a prohlédněte si svět kolem sebe z nového úhlu. Díky tomuto cvičení si lépe uvědomíte sami sebe.

Spoléhejte na intuici častěji

Stejně jako u většiny věcí, i u intuice platí, že čím častěji ji budete používat, tím jistější si budete a tím silněji se bude v dalších případech ozývat. Když uznáte, že má vaše podvědomí pravdu a vede vás správným směrem, osmělí se a povede vás jistěji a lépe. Jen mu dejte šanci.

Foto: Profimedia

Jóga a jiná duševní cvičení vám také pomohou najít hluboko zasunuté vlastní schopnosti intuiceFoto: Profimedia

Nakupte drahé kameny

Účinným prostředkem pro podporu intuice jsou i některé polodrahokamy, které ji umí zesilovat asi jako signál. Pořiďte si je jen tak ohlazené do kapsy nebo zasazené do jakéhokoli šperku. Vyplatí se mít u sebe zejména duchovně orientovaný ametyst, ale také citrín nebo labradorit. Vedle nesáhnete ani s rodochrozitem, sodalitem nebo vzácným vivianitem, který přímo působí na čakru třetího oka.

Naučte se naslouchat

Svoji schopnost naslouchat svému nitru můžete významně posílit, když se do něj naučíte ponořit. K tomu jsou ideální nejrůznější cvičení (viz výše), která podporují koncentraci a zklidnění mysli, anebo i jóga a její Pozdrav slunci, tai-chi, meditace nebo hypnóza.

Vraťte se do dětství

Říká se, že děti mají mnohem větší intuici než dospělí, ačkoli ještě nemají tolik životních zkušeností, ze kterých vyvěrá. Je to proto, že si udržují otevřenou mysl a opravdu se řídí tím, co chtějí či nechtějí. Zkuste se znovu stát vnitřně dítětem a uvědomit si, po čem opravdu toužíte!

Spoléháte na svou intuici často?

Reklama

Načítám